Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky,kdyz uz mate jennifer,tak dej male jessika,to se hodi perfektne -i kdyz neznam prijmeni…
Petulii píše:
Mě osobně se třeba hrozně líbí jméno Bartoloměj nebo Samuel. Jen u toho Bartoloměje mám podezření, že by mě za to pak malej nesnášel
Známá má Bartoloměje, zatím jsou mu teda tři roky ale jménem se přímo chlubí
říkají mu Bárte nebo Bártiku, mě se to líbí moc ![]()
ahoj ..s dovolením obnovím toto téma ![]()
do porodu to mám už za pár a jméno už snad máme taky rozmyšlený,ikdyž byl to boj ![]()
jen by mě teda zajímalo jaký byste jméno volili vy k našemu příjmení,který je Prokop …
my se rozhodovali mezi Kristian,Kryštof a Tobias..hodně mi taky záleželo,aby se dalo nějak zklonovat a zároven ho „nepatlat“ …
takže spíš jen taková anketa..abych se třeba kopala do hlavy,že jsme vybrali blbě
Za mě Kryštof, ale já moc nejsem na ty „cizí“… Ale na „klony“ je Kryštof naprd - napadá mě jedině Kríša ![]()
No právě Kríša at už s měkkým i nebo tvrdým y je naprosto příšerný,já bych mu tak nikdy neřekla,ale bojim se okolí
není tvárný no ![]()
Přítel nesnáší …áše..takže Tomáš,Tadeáš,Tobiáš prý ne..proto připadá v úvahu to jméno Tobias,aby ho ta koncovka asi nedráždila ![]()
Ahoj,
máme doma Kryštůfka a zdromělin se vymyslí hromada. Ale já mu stejně říkám nejvíc Kryštofe nebo Kryštůfku.
Každopádně k vašemu příjmení mi přijde nejlepší Kristián.
Ale všechny tři jména jsou krásná.
Napíšeš pak, co jste vybrali?
tak to už jen malej detail, ono je to fuk, ale mě se to víc líbí se š
Kryštofa má kamarádka a je fakt problém ho oslovovat, to samé mi přijde u Kristiána a ten se mi teda vůbec nelíbí
Moc díky za postřehy..líbí se mi všechny jména,taky si ještě ted říkám že vlastně naše příjmení je i jméno,takže pokud by se syn pak představoval obráceně tak je to takový divný…Prokop Kryštof (není poznat jméno a příjmení teda asi
)
Tobias má asi nejvíc variant oslovení,Kryštof je pro mě Kryštof nebo Kryštůfek,Kristian taky Kristian nebo Kristianek
Mne s libi Tobias to ostatni treba Kristian Prokop je takovy tbrdy a Krysof se mi nelibi nemam rada jeman jako Krystof, Matyáš, Tadeáš, Tobiáš a podobne toho je ted docela dsot ikdy nerikam ze to nejsou hezky jmena ale jsem zastance spis origos jmen ![]()
jinak sklonoavni:
Tobias? Tobi, Tobe, Tobiku, tobiasku, Tobinku, Tobisku…
Kristian. Kristy, Kristianku, Krikri ![]()
Kryštof:, Krystufku, Krystofe, Krýšo,
ted me uz vic nenapada ale kazdy si pak najde to svoje osloveni co se mu rika nejlip
Ajla píše:
Mne s libi Tobias to ostatni treba Kristian Prokop je takovy tbrdy a Krysof se mi nelibi nemam rada jeman jako Krystof, Matyáš, Tadeáš, Tobiáš a podobne toho je ted docela dsot ikdy nerikam ze to nejsou hezky jmena ale jsem zastance spis origos jmen![]()
jinak sklonoavni:
ted me uz vic nenapada ale kazdy si pak najde to svoje osloveni co se mu rika nejlip
Tobias? Tobi, Tobe, Tobiku, tobiasku, Tobinku, Tobisku…
Kristian. Kristy, Kristianku, Krikri
Kryštof:, Krystufku, Krystofe, Krýšo,
Kryštofovi se říká ještě Tofi, Tofe, Tůfku..