Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kallkapa píše:Ajla píše:Kryštofovi se říká ještě Tofi, Tofe, Tůfku..
Mne s libi Tobias to ostatni treba Kristian Prokop je takovy tbrdy a Krysof se mi nelibi nemam rada jeman jako Krystof, Matyáš, Tadeáš, Tobiáš a podobne toho je ted docela dsot ikdy nerikam ze to nejsou hezky jmena ale jsem zastance spis origos jmen![]()
jinak sklonoavni:
ted me uz vic nenapada ale kazdy si pak najde to svoje osloveni co se mu rika nejlip
Tobias? Tobi, Tobe, Tobiku, tobiasku, Tobinku, Tobisku…
Kristian. Kristy, Kristianku, Krikri
Kryštof:, Krystufku, Krystofe, Krýšo,
V tom případě si rovnou do RL může napsat Tofi Prokop
Zdrobnělina ano, ale udělat z toho takovou komolenimu mi přijde divný, ale věřím, že se to používá a nijak to nechci hanit, jen mi to přijde, takové … no divný ![]()
AstraG píše:Kallkapa píše:V tom případě si rovnou do RL může napsat Tofi ProkopAjla píše:Kryštofovi se říká ještě Tofi, Tofe, Tůfku..
Mne s libi Tobias to ostatni treba Kristian Prokop je takovy tbrdy a Krysof se mi nelibi nemam rada jeman jako Krystof, Matyáš, Tadeáš, Tobiáš a podobne toho je ted docela dsot ikdy nerikam ze to nejsou hezky jmena ale jsem zastance spis origos jmen![]()
jinak sklonoavni:
ted me uz vic nenapada ale kazdy si pak najde to svoje osloveni co se mu rika nejlip
Kryštof:, Krystufku, Krystofe, Krýšo,Zdrobnělina ano, ale udělat z toho takovou komolenimu mi přijde divný, ale věřím, že se to používá a nijak to nechci hanit, jen mi to přijde, takové … no divný
Je to asi stejně divný jako když se Kristýně říká Týno.. ![]()
To zdaleka ne
když se řekne Týna tak buď je to Týna a nebo Kritýna a naskočí mi to automaticky, Tofi by mě nenapadlo spojovat s Kryštofem a brala bych to, že se tak jmenuje
ale to je jenom moje myšlenka, nechci tu udělat rozbroj kvůli Kryštofovi ![]()
AstraG píše:
To zdaleka nekdyž se řekne Týna tak buď je to Týna a nebo Kritýna a naskočí mi to automaticky, Tofi by mě nenapadlo spojovat s Kryštofem a brala bych to, že se tak jmenuje
ale to je jenom moje myšlenka, nechci tu udělat rozbroj kvůli Kryštofovi
Aha, a co Valentýna, Justýna atd. to ti nenaskočí automaticky, takže by se jim Týna říkat nemělo? Jako já Ti řeknu narovinu, že se mi jméno Kryštof vůbec nelíbí, chtěla jsem jen poradit jak říkají Kryštofům v okolí. To že se Ti zdrobělina nelíbí, už je jiná
Mě se nelíbí celé jméno..
Kallkapa píše:AstraG píše:Je to asi stejně divný jako když se Kristýně říká Týno..Kallkapa píše:V tom případě si rovnou do RL může napsat Tofi ProkopAjla píše:Kryštofovi se říká ještě Tofi, Tofe, Tůfku..
jinak sklonoavni:
Kryštof:, Krystufku, Krystofe, Krýšo,Zdrobnělina ano, ale udělat z toho takovou komolenimu mi přijde divný, ale věřím, že se to používá a nijak to nechci hanit, jen mi to přijde, takové … no divný
presne jsem to chtela napsat je to uplne to samy
To můj manžel se jmenuje Josef tak by přál také Pepíčka.Jenže švagrová Pepu už má je mu sice už 20 není to hloupé mít také Pepu.Budou to bratranci a tchýně by měla 2 vnuky Pepi.
ja bych ot nedala pokud uz by to mel bratranec, ale na druhou stranu si myslim ze je to jedno, budou mit jiny prijmeni?
Já bych to klidně dala..pokud je velký Pepa už tak velký ![]()
Jinak díky moc za rady ohledně jména…ale z Tofiho se mi otvírá kudla v kapse
![]()
ahoj, my ještě nevíme,co se nám narodí…jestli se nám mimi udrží…už jsu v 18.t.ale s velkým rizikem. Dcera Nikol jsou ji 4r. si vybrala jméno Ella - Eliška a Jonáška…sama jména navrhla…tak se jen vduchu modlím ať to vyjde..
Já nevím Jonáš se mi nelíbí…jak mu říkat Jonášku,Jonáši..víc mě nenapadá ..za mě ne ![]()
a držím palce at je vše o.k. ![]()
Mě osobně se strašně líbí Štěpán, ale to k tomuhle příjmení nejde. Ale třeba Radek nebo Filip to by mi docela pasovalo
A co teď koukám ten Jakoubek taky v příspěvcích se k tomu hodí úplně skvěle!
![]()
Mě se líbí jména:Tobias,Ondra,Matyas,Nicolas a taky Samuel
)