Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@GabinkaCh píše:
Alberte,pojď půjdem do Alberta
Prispevek roku ![]()
@elsa.e Tak kazdy jsme nejaky
Nekterym se dostalo lepsiho vychovani nez jinym… Ja doma jednoho jedenapulletyho Alberta mam. A dala bych ho znova. Proste se mi libi. Ceska cast rodiny sice v tehotenstvi taky prudila s hypermarketem, ale uz si davno zvykli a nedavno babicka pronesla, ze je to vlastne fakt hezky jmeno
A splnuje vsechny ma kriteria - libi se mi, hodi se k prijmeni, neda se moc komolit ( no i kdyz mu nejdy rikame Bertolino), neni caste a je mezinarodni ( zijeme v cizine). Jedinou nevyhodou je, ze se detem tezko vyslovuje, takze se pravdepodobne tak do 3 let bude predstavovat jako „Albeeee“
Já bych dala Alberta jedině, kdybych pro něj zamýšlela kariéru šoféra nebo lokaje ![]()
Hned jsem si vzpomněla na Batmana, Mikulášovy patálie a další díla se sluhou Albertem. Konečně, i jedna starší reklama na auta- „Do klubu, Alberte.“ ![]()
Jméno Albert je krásné. Mně bohužel neprošlo přes manžela. Prcek je Bertík a dospělý chlap Albert.
Podle mě je kritika jakéhokoliv jména zbytečná. Lidi mají různý vkus. My si se jmény děti taky užili a to mi nepřijde, že by měly nějakou divočinu. Různé rádoby vtipné zesměšňující hlášky jsou zbytečné a vždy si myslím svoje, hlavně, když to je pronášené u miminka…
@Agrion neboj, oni zvládnou komolit i jednodušší jména. Mám Viléma a ten si říkal Biuik, protože dlouho neuměl v a l. Správně vyslovuje své jméno tak od těch 3 let. No a Jáchym si dlouhodobě říká Jája. Jáchym nevysloví asi dodnes, neumí vyslovit CH. Je mu skoro 5.
Prosím nechat anonym kvůli jménům dětí.
My máme šestiměsíčního Bertíka, na kterém jsme se s manželem v pohodě shodli, a jsme spokojení, i z rodiny se všem jméno líbí, nebo aspoň nic neříkali
Myslím, že je to jméno jako každé jiné, někomu se líbí a někomu ne, rozhodně si můžu být jistá, že ve třídě nebudou tři, jako to bylo u nás s Tomášema nebo i s mým jménem
![]()
Podle mě je kritika jakéhokoliv jména zbytečná. Lidi mají různý vkus.
Však jo, taky bych nikomu do jména nemluvila a nehodnotila - pokud by se mě dotyčný neptal na názor, což dělá například tak, že založí diskuzi.
Když se ptám většího počtu lidí, kteří navíc ke mně nemají žádný vztah, který by jim bránil říct názor naplno, tak je jasné, že budou i negativní ohlasy. Kdo se moc ptá, moc se dozví. ![]()
Mně zase jméno Sofie připomíná sofa - gauč. A jak moc se dává. A mimochodem Penny je taky jméno
. Dejte Alberta, beze srandy ![]()
Albert mi přijde úplně v pohodě, teď se dává dost, u nás na maloměstě jsou dva.