Jméno Anička - je to moc velký úlet?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10028
12.6.18 22:17
@Aries6 píše:
Jo, taky jsem zirala. Obecně neznám Marii, která by se představila jako Marie. 4 z 5 se mi predstavily jako Maruska.
Proti těm jménům nic nemám, ale nedala bych je.

Já znám asi 3 a všechny se mi představily jako Marie a jedna Slovenka teda Mária. Já to měla jako jednu z možností pro dceru, líbí se mi jména jako Marie, Hana apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
12.6.18 22:17
@Anna766 píše: :mrgreen: :lol: úsměvný jsou ty situace kdy mě představuje někdo jiný. Dovedli v práci ke mě nové brigádníky se slovy „To je naše paní Anička, bude vás mít na starosti“. A paní Anicce bylo 45 let a subtilní věchýtek taky nejsem.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
12.6.18 22:25
@pe-terka píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mně vždycky tyto zdrobněliny v kombinaci s oslovením pan/paní přijdou strašně vtipné, naše bývalá sousedka mně i muži říkala zdrobněle, něco ve stylu pane Ríšo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.6.18 22:36
@Anna766 píše:
V ČR je momentalně 29 Aniček, takže povolí. A sedm Honzů.

Diky za info. Cerpala jsem z nejakych matricnich “predpisu”, kde psali, ze nelze davat jmena v domackem tvaru. Jinak setkala jsem se s pani “Jaruskou”, ale to byla take stara pani. Vim o vice pripadech a vsechno pani nad 60 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1415
12.6.18 22:48

Dejte treba Anezku, Lenku, Blanku, Ivu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
12.6.18 23:10

@Wani asi jsem blbě narazila. :mrgreen:
Hana je krásný jméno - z mého úhlu pohledu do „této“ skupiny nepatří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8474
12.6.18 23:14
@Anonymní píše:
Bohdana je pro me osobne prijatelne, Bohdanka je myslim v Sedmero havranech a vzdycky se mi to jmeno libilo :) Ale nekdo to muze videt jinak. V kazdem pripade Bohdana neni asi jmeno, kterym by se vetsina holek rada predstavovala.

Mne se to jmeno libi, jednu Bohdanku znam a nikdy mi to neprislo divne. Az ted, jak jsem se nad tim zamyslela, tak asi bych se tak opravdu jmenovat nechtela.

Anicka je ulet, chudak dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
13.6.18 00:13
@annasmyc píše:
Já jsem Anna -říkali mě doma Anička, ale v pubertě jsem se za svoje jméno tak styděla, že jsem se radši nikde nepředstavovala, tak bych to zvážila -jak se bude cítit puberťačka se jménem Anička
:palec: tak tak 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148441
13.6.18 00:14
@Šarlota4 píše:
Diky za info. Cerpala jsem z nejakych matricnich “predpisu”, kde psali, ze nelze davat jmena v domackem tvaru. Jinak setkala jsem se s pani “Jaruskou”, ale to byla take stara pani. Vim o vice pripadech a vsechno pani nad 60 let.

Třeba Ivanka Devátá(herečka, spisovatelka) je taky opravdu Ivanka. Maminka tehdy chtěla přímo Ivanku a nějak si to na matrice vydupala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75573
13.6.18 00:26

Se mnou chodila na základku Dáša, psáno takhle.
A na srazu asi po patnácti letech nám hrdě oznámila, že se nechala přejmenovat na Dagmar, protože ji celý život naprosto deptalo, jak musí pořád všem vysvětlovat, že ano, opravdu Dáša. :zed: :zed:
Svoji individualitu bude dítko mít možnost v životě prokázat spoustou jiných způsobů, než že maminka byla při vybírání jména přehnaně invenční. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
13.6.18 00:56
@Anonymní píše:
Ahoj holky, první dcerka se jmenuje Eliška, což je jméno samo o sobě zdrobnělé. Tak jsme si řekli, ze aby to te druhé nebylo líto, tak by se mohla jmenovat Anička (nikoliv Anna). Myslíte si, ze je to moc velký úlet?

Super nápad. To je podle Aničky z Kuřimské kauzy?… To byla kočka. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
13.6.18 03:44
@Anonymní píše:
Na to se ale nikdo neptal..Dotaz znel jinak

Tak odpověď z toho jaksi vyplývá. Ano, Anička je úlet jako prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.18 10:47
@Limi123 píše:
Mne se to jmeno libi, jednu Bohdanku znam a nikdy mi to neprislo divne. Az ted, jak jsem se nad tim zamyslela, tak asi bych se tak opravdu jmenovat nechtela.Anicka je ulet, chudak dite.

myslim, ze by to byla zajimava psychologicka studie, jak se lidem zije s nezvyklymi jmeny. Jak ho sami nesou, jak se predstavuji ostatnim a proc, jake jsou reakce, jak to resi, pokud jim to vadi…
Opravdu moc mych znamych nevi, jak se oficialne jmenuju.

• Citovat
  • Upravit
8474
13.6.18 11:51
@Anonymní píše:
myslim, ze by to byla zajimava psychologicka studie, jak se lidem zije s nezvyklymi jmeny. Jak ho sami nesou, jak se predstavuji ostatnim a proc, jake jsou reakce, jak to resi, pokud jim to vadi…

A jak se jmenujes? Posli prosim aspon do SZ, jsem strasne zvedava :-D To je to jmeno jako pro starou, nebo ktere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16939
13.6.18 11:54
@Anonymní píše:

Tak to určitě vzbudilo ve spoustě lidí zájem :D Taky by mě zajímalo jak se jmenuješ a jak se lidem představuješ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze