Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Clarkia jé to je krásně napsaný syn miluje krtečka a já syna!! to je super!!
Já mám doma taky Beátu, takže za mě rozhodně ANO ![]()
A když ji někdo řekne Betino, tak bych vážně vraždila, takže se to u nás nenosí ![]()
@ivet89 ještě jsme nečetla diskuzi ale mě se tohle jméno líbí, nedala jsme že se to nehodí k příjmení, to máme taky na B
, ale jinak bych ho měla ve výběru a nedává s ezase tak často což pro mě bylo ve výběru jména důležité ![]()
Mně se moc líbí, mám ho ve výběru (ale asi neprojde přes vrchního schvalovače
), ale pro mě nemá moc použitelných variací, což mě trošku odrazuje.
Mě se také líbí, už jen proto, že není tak obvyklé ![]()
Já bych jí říkala třeba Bea nebo Beuška ![]()
Ale hlavní je aby se líbilo tobě ne?
Nechápu jak to může někdo zkomolit na Betyna, to je děs ![]()
Tak naše se jmenuje Beáta Černochová, což myslím, není tak strašné. Děti jí říkají Bejatka. My ji říkáme různě, Beji, Bejino, Beo. Moje mladší sestra ji říkala Bejku!
a můj otec Betyno!
takže to sem fakt zavrhla…
Je pravda, že se to jméno moc nedává, takže když na písku na ni zavoláš, neotočí se ti dalších 10 dětí.
Beatu s kratkym a mame doma, volil tatka. Rikame ji ruzne a nevadi to ji, ani nam.
Beata i Beatrice, moc hezký
Opravdu neznám žádnou, ani malou, ani velkou. ![]()
@Paikea píše:
@Clarkia jé to je krásně napsaný syn miluje krtečka a já syna!! to je super!!
A Ty máš dvojčátka, teď někdy narozený? Nebo dokonce dnes? ![]()
Beata se mi líbí moc, mám ji i na „seznamu“
Jen se mi nelíbí, že o ní poslední dobou uvažuje strašně moc lidí kolem
To mě trochu odrazuje, aby z ní nebyla nová Natálka, Terezka či Eliška (jména sice krásná, ale asi příliš populární, kolem nás jich je opravdu už moc
)
Jééé, tak se jmenuji já, jen mám maďarskou verzi bez dlouhého á, takže jen Beata
Jako malá jsem to nenáviděla, říkali mi babeto, debato a podobně,,ale čím jsem starší, tím jsem víc ráda, že moc lidí tohle jméno nemá
Doma mi říkají beruško, Beo, Bei
U nás se z Beátami taky roztrhl pytel
A znám hodně lidí, co ji mělo jako favorita a nedalo. My jsme o ní taky jednu chvíli uvažovali, ale nedali jsme, protože nám to přišlo jako jméno pro jeptišku(shodou okolností znám i řádové sestry, které to jméno používají).Nepohybuju se v té společnosti, ale znám.
A od loňského listopadu se mi vždy, když slyším toto jméno, vybaví tragédie na rally v Lopeníku. Takže bych to nedala.
Jééé, ty seš můj človíček. Já mám sice na miminko času dost ale kdyby bylo teoreticky teď a holčička tak vych chtěla Agátku nebo právě Beátku
moc se mi to líbí
![]()