Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky máte prosím vás nekterá doma díte se jmenem Vladimír? Čekáme chlapečka a rozmýšlíme jméno. Toto by bylo po druhém dedečkovi, ale nejak nevím jak bych mu říkala a jestli toto jméno není nemoderní. Co myslíte? Děkuji za názory
Tak tohle jméno se poslední dobou moc nedává, aspoň u nás ve škole ani ve školce žádný dítko s tímhle jménem není. Ale každý jméno je pěkný, když se hezky řekne, říkala bys mu třeba Vláďo, Vládíku.. ![]()
Taky si myslím, že není nemoderní.. Přesně: Vláďa, Vladík, Ladík:-) Mě se taky líbi..
Mám doma takový dítě, ale velký- manžela
. Vláďa, Vladík, jak píše @ncc1701, a když mě naštve tak Vlaďouš nebo přímo Vladimír.
Příspěvek upraven 08.10.13 v 19:35
Je to pěkné slovanské jméno, mužné a není okoukané. Klasika se vrací a pokud máte ke jménu osobní vztah, rozhodněte se podle srdce. Lepší než nějaké módní jméno, kterých běhá po parku padesát.
Starší syn má ve školce jednoho chlapečka Vladimíra…říkají mu Míro nebo Vláďo ![]()
Mám manžela a líbí se mi. A klasicky - Vláďo, Vládíku,..Rozhodně nedávejte na rady okolí, dejte na to, jak to cítíte vy ![]()
Jméno nejsou kalhoty! Móda ve jménech by neměla hrát roli, ta hraje roli jen u lidí, kteří nemají vlastní vkus a rozum.
Pokud se vám líbí, tak to dítě tak pojmenujte… Nevím, co řešíš.
@Géčko První syn je Jiří, to taky není supermoderní jméno, podle mě podobné Vladimírovi (dobou největší slávy
), takže nějakou nemodernost asi neřešíte ne. Pokud se vám líbí, šup do něj. Můj tatínek je Vladimír, Vláďa. Bohužel Vladimír byl i mého přítele děda a pojmenovali tak i strýce, takže u nás se po dědečkovi pojmenovávat nebude.
Můj synovec se jmenuje Vladimír, sice dlouho trvalo než jsme si zvykli, stejně ho neoslovují Vladimíre, ale Vláďo, Ládíku
a pokud se vám jméno líbí tak ho vyberte ![]()
Jééé, to je úplně v pohodě jméno. Snad někoho neurazím, ale takový Emanuel nebo Bronislav, to bych považovala za nemoderní ![]()
A vůbec, jména se nedávají dle modernosti, ale dle toho zda se rodičům líbí (s přihlédnutím k možným přezdívkám
)