Jméno Bernard?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
21.11.18 13:19
@cocomoon píše:
Když už tedy chceme chytračit. Tak on se jmenuje Standa. Bernard je jeho příjmení a není nic divného na tom, když někdo pojmenuje podnik po svém příjmení. ;)

Kdežto jméno Bernard u nás obvyklé není a jeho použití je mizivé. Je to spíše užívané zahraniční. A v prostředí v ČR vždy bude spojováno s pivovarem, protože pivovar utkvěl jméno v podvědomí lidí dríve jak jméno.

Ok, má chyba. Na druhou stranu není divné, když někdo pojmenuje podnik svým křestním jménem :-)
A křestní jméno Bernard tu skutečně bylo dřív než pivovar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.11.18 13:20

Pivovar. Holt to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.11.18 13:20
@cocomoon píše:
Když už tedy chceme chytračit. Tak on se jmenuje Standa. Bernard je jeho příjmení a není nic divného na tom, když někdo pojmenuje podnik po svém příjmení. ;)

Kdežto jméno Bernard u nás obvyklé není a jeho použití je mizivé. Je to spíše užívané zahraniční. A v prostředí v ČR vždy bude spojováno s pivovarem, protože pivovar utkvěl jméno v podvědomí lidí dríve jak jméno.

Příspěvek upraven 21.11.18 v 13:17

Jak pro koho, mně se s pivovarem jako prvním nespojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
21.11.18 13:22
@rozand píše:
@cocomoon Sv. Bernard, po kterém to jméno má nepochybně i onen pán jako příjmení, žil na přelomu 11. a 12. století.

Bylo, dřív, jenže v dnešní době se nějak neujalo a upadlo v zapomění. Řídit se tímto, tak skoro každé slovo bylo kdysi něčí jméno.

Já nevím proč mě tu furt chytáte za slovo a co na tom nemůžete pochopit.

Prostě Bernar → má v čr vybudovanou značku a Jméno dítěte s tím bude spojováno, protože bernard možná kdysi bylo jméno, ale dnes ho skoro nikdo nepoužívá.
Oproti tomu Lucie → běžně používané jméno, proto nikoho nenapadne toho člověk a nějak spojovat s nějakou kapelou.

Fakt už nevím jak to napsat ještě víc polopaticky, aby jste to pochopili co chci říct a neměli potřebu do toho rejpat a hledat by't jen menší chybičku že někdy něco možná bylo před 900 lety.

Příspěvek upraven 21.11.18 v 13:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
21.11.18 13:22

Nelíbí, nedala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1487
21.11.18 13:27
@cocomoon píše:
Bylo, dřív, jenže v dnešní době se nějak neujalo a upadlo v zapomění. Řídit se tímto, tak skoro každé slovo bylo kdysi něčí jméno.

Já nevím proč mě tu furt chytáte za slovo a co na tom nemůžete pochopit.

Prostě Bernar → má v čr vybudovanou značku a Jméno dítěte s tím bude spojováno, protože bernard možná kdysi bylo jméno, ale dnes ho skoro nikdo nepoužívá.
Oproti tomu Lucie → běžně používané jméno, proto nikoho nenapadne toho člověk a nějak spojovat s nějakou kapelou.

Fakt už nevím jak to napsat ještě víc polopaticky, aby jste to pochopili co chci říct a neměli potřebu do toho rejpat a hledat by't jen menší chybičku že někdy něco možná bylo před 900 lety.

Tady někteří rádi chytají za slovo a psát polopaticky je taky poměrně často třeba. :lol: Nejlepší je to vzdát. Kdo chce, pochopí, kdo ne, bude se hádat do krve dál.. :lol: A bacha, aby snad někdo neměl jinej názor.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
21.11.18 13:33

Bernard byl můj praděda, děda a teď strýc, říká se mu normálně Bernarde. Pokud se vám líbí, dejte ho, nedala bych v případě příjmení Drda a podobně ;) Nerozumím, proč se někdo ptá na jméno pro dítě, přece je to vaše rozhodnutí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.11.18 13:34
@Čičorečka píše:
Někdo dává jméno Timotej? :lol: :lol: :lol: Já třeba jsem Lucie a v životě mi nikdo neřekl: jeee, jako ta skupina, viď? Zato Bernard, to je jiná diskotéka, ale aspoň je to jméno. Timotej je mimo moji realitu.

Jednoho znám a sluší mu to. Každopádně bych Bernardem pojmenovala maximálně psa. Přijde mi to tvrdé. Jediného Bernarda znám filmu z Čtyři svatby a jeden pohřeb. A znám Lucii, co Lucii poslouchala a nikdy mě nenapadlo si to nějak spojovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2705
21.11.18 13:41

klidně bych dala. Podobný styl jako třeba Robert…
Neměla bych s tím problém. Musíš ale počítat s tím, že je to nezvyklé a lidé budou třeba komentovat. Za mě lepší než Tadeáš, Tobiáš, Ella, Emma atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
21.11.18 13:42
@Russet píše:
Jednoho znám a sluší mu to. Každopádně bych Bernardem pojmenovala maximálně psa. Přijde mi to tvrdé. Jediného Bernarda znám filmu z Čtyři svatby a jeden pohřeb. A znám Lucii, co Lucii poslouchala a nikdy mě nenapadlo si to nějak spojovat :nevim:

Je to tvrdý. A zjemnit to na Berny, to už je fakt psí jméno. Já psí jména nedávám ani psům :D Máme Kristýnu, Karla, Mikuláše a Pepu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.11.18 13:49
@Čičorečka píše:
Je to tvrdý. A zjemnit to na Berny, to už je fakt psí jméno. Já psí jména nedávám ani psům :D Máme Kristýnu, Karla, Mikuláše a Pepu :lol:

Pepa a Karel je dost dobrej :mrgreen: Kristýna mi pasuje spíš ke kočce. I ten Mikuláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
21.11.18 13:53

@winter.gift Můj spolužák na základce (tzn. dnes 40 let) je Bernard, říkali jsme mu Bebe nebo Bebík. A neměl s tím žádný problém.

Mně se jméno líbí, ale nesmělo by být moc tvrdé příjmení (což my máme, takže já bych ho nedala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
21.11.18 13:56
@Čičorečka píše:
Někdo dává jméno Timotej? :lol: :lol: :lol: Já třeba jsem Lucie a v životě mi nikdo neřekl: jeee, jako ta skupina, viď? Zato Bernard, to je jiná diskotéka, ale aspoň je to jméno. Timotej je mimo moji realitu.

Máš dost omezený rozhled. Timotej je starobylé jméno řeckého původu. A že tě na Bernarda napadne jen blbý pivo, no comment. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
21.11.18 14:03

Za me urcite ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
21.11.18 14:08

Libi :palec: neznam nikoho…
S pivovarem se mi to vubec nespojilo a to jsem zrovna rano dva Bernardy kupovala :mrgreen:
Ja mela vybraneho Alberta a vsichni, ze je to obchod a to je blby… nechapu. Nakonec vyhralo jine jmeno a to zas posloucham, ze je to podle zpevaka…clovek se nezavdeci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze