Jméno Bořivoj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
960
1.5.17 10:18

Mně se Bořivoj líbí :-). Jako dítě jsem milovala knížku Boříkovy lapálie. Pokud se to hodí k příjmení, proč ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
1.5.17 10:19

@warita Já jsem to udělala a jsem happy jak dva grepy :-D

Jinak k těm jazykolamům… uvažovala jsem o kombinaci chlapeckých jmen Karel Lev (tedy dvě jména pro jednoho kluka), ale zrazuje mě od toho právě to stejné písmeno na konci a na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
1.5.17 10:21
@warita píše:
Leos Spacek mi prijde naprosto OK, jako ostatne i ten zbytek.

Mně ne. Já se uprostřed zaseknu… prohodit to. Adam Špaček a Leoš Mrázek. Pěkně to plyne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.17 10:21
@Algera píše:
@warita Já jsem to udělala a jsem happy jak dva grepy :-DJinak k těm jazykolamům… uvažovala jsem o kombinaci chlapeckých jmen Karel Lev (tedy dvě jména pro jednoho kluka), ale zrazuje mě od toho právě to stejné písmeno na konci a na začátku.

Je pravda, že když si to člověk zkusí říct (jak by se asi dítko představovalo), že by to mohlo splývat na Karelev. Ale těžko říct. Ono stejně, pokud se nemýlím, většina lidí, co má dvě jména, používá jen to jedno, takže by se takto celým jménem při běžné komunikaci nepředstavoval, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.17 10:25

Borivoj je moc hezke jmeno. Je to v kalendari a neni jich 10 na pisku :lol: Takze za me Borik :palec: Me se jezi kuze ze Samecku, Benjiku, Emmicek, Ellicek apod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3489
1.5.17 10:27

Mně se teda Bořivoj nelíbí vůbec, ale já obecně nemám ráda tento typ jmen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
1.5.17 10:29

@habaďúra Ja kde. Na oficiálních místech je třeba používat obě. Pokud je to běžná konverzace, tak ne. Já mám docela zvukomalebná jména, ale stejně si to lidi furt pletou a čučí na mě jak vyorané myši :P V jednom kuse opravuju nějaké úřední dokumenty, protože to tam prostě napíšou blbě, ale stejně mi to za to stojí :-) Halt jsem si dovolila porušit pravidla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
1.5.17 10:32
@Algera píše:
@habaďúra Ja kde. Na oficiálních místech je třeba používat obě. Pokud je to běžná konverzace, tak ne. Já mám docela zvukomalebná jména, ale stejně si to lidi furt pletou a čučí na mě jak vyorané myši :P V jednom kuse opravuju nějaké úřední dokumenty, protože to tam prostě napíšou blbě, ale stejně mi to za to stojí :-) Halt jsem si dovolila porušit pravidla :mrgreen:

pochlub se, jak se jmenujes, at se pokochame taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
1.5.17 10:33

@warita Vzhledem k tomu, že jsem jediná v republice, tak ne. Ono se to dá velmi dobře dohledat ;-) Soryyyyy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
1.5.17 10:35
@Algera píše:
@warita Vzhledem k tomu, že jsem jediná v republice, tak ne. Ono se to dá velmi dobře dohledat ;-) Soryyyyy

skoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.17 10:36

@Algera tak jsem to myslela, že ve většina případů bude prostě říkat: Karel (nebo Lev) a jen když to bude nutné, řekne obě (anebo bude používat obě a naučí se je vyslovovat hezky odděleně). Já to spíš vnímám tak, že když se představuju já jen tak „na ulici“, tak to oddrmolím, když budeš na úřadě, dáš si na výslovnosti záležet, takže Karel Lev prostě vysloví pomalu a se zřetelnou mezerou. Jako kdyby Karel bylo jméno a Lev příjmení, asi bych tam váhala více, ale v případě dvou křestních jmen si myslím, že to je více v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64985
1.5.17 10:39

@habaďúra jíá znám, otec Bořek oficiálně, mladý Bořivoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
1.5.17 10:53

Mě se líbí, však Bořivoji mu bude říkat málokdo(já bych mu tak klidně říkala), Podoba Bořek je moc hezká a k sourozencům půjde skvěle.
Mám ráda,,stará,, jména. Máme Doma Víta a Václava(dokonce mu tak i říkáme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.17 10:56
@lleennttiillkkaa píše:
Mě se líbí, však Bořivoji mu bude říkat málokdo(já bych mu tak klidně říkala), Podoba Bořek je moc hezká a k sourozencům půjde skvěle.
Mám ráda,,stará,, jména. Máme Doma Víta a Václava(dokonce mu tak i říkáme).

:-) a my máme Vítězslava a taky mu tak někdy říkáme, takže si myslím, že i Bořivoj by byl často opravdu oslovován Bořivoji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
1.5.17 11:03

Tak říkal synovi děda, z legrace. Vážně bych to jméno dala snad jen za trest :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze