Jméno Bořivoj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
236
1.5.17 09:13

Jméno Bořivoj

Vybíráme jméno pro třetí dítko a první dvě děti si tohle jméno strašně zamilovaly a o jiném nechtějí slyšet. Říkám si, že když se líbí dětem, mohlo by být i okolím vnímáno neutrálně/pozitivně. Jak působí na vás? Podotýkám, příjmení máme krátké, takové neutrální, s L uprostřed, jméno Bořivoj se k němu foneticky hodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
1.5.17 09:16

Pro mě je jméno Bořivoj fakt pomsta, ať je s jakýmkoliv příjmením.. děti si asi myslí že se mu bude říkat Bořku, tak se jim to líbí? tomu mému by se taky líbilo Bartoloměj kvůli Bárta, ale to bych fakt nikdy nedala..
ale je to vaše volba, toto je jen můj názor

• Citovat
  • Upravit
4009
1.5.17 09:17

Děti mají rády Bořka stavitele. Mi se Bořivoj líbí, ale tipuji, že většině se líbit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
1.5.17 09:19

A jak se jmenuji ostatni deti? Pokud je to Natalie a Dominik, tak bych Borivoje nedala. Pokud je to Anezka a Frantisek, tak jo. Jmena sourozencu k sobe ladit nemusi, ale uplne staroceske a extramoderni bych k sobe nedavala. Jinak snad nebude Bořík macatej :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.5.17 09:21

Mě se líbí. Poslední dobou se mi líbí podobná jména. Jestli se krom dětem líbí i vám rodičům.
Já si vybrala pro druhou jméno Theodora, to bylo keců. A teď všichni jak se jim to líbí. Za mě klidně. ;) u

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.17 09:21

@Tarinka s tou druhou variantou ses celkem trefila :-D ano, měli bychom Anežku, Vítězslava a Bořivoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.17 09:23
@Netopirek píše:
Mě se líbí. Poslední dobou se mi líbí podobná jména. Jestli se krom dětem líbí i vám rodičům.
Já si vybrala pro druhou jméno Theodora, to bylo keců. A teď všichni jak se jim to líbí. Za mě klidně. ;) u

Právě že nápad vzešel od manžela, mě to nejdříve zarazilo, taky na mě moc nezvyklé, ale jak ho pak děti opakovaly, tak se mi líbí. Nemáme rádi cizí jména a chtěli bychom nějaké, které „má každé 5. dítě“ - to přeháním, ale prostě Terezka, Tomáš, Jakub.. jsou fakt mimo náš výběr, protože jich je poslední dobou hodně.

Příspěvek upraven 01.05.17 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.17 09:24
@Doe_Jane píše:
Pro mě je jméno Bořivoj fakt pomsta, ať je s jakýmkoliv příjmením.. děti si asi myslí že se mu bude říkat Bořku, tak se jim to líbí? tomu mému by se taky líbilo Bartoloměj kvůli Bárta, ale to bych fakt nikdy nedala..
ale je to vaše volba, toto je jen můj názor

Ne, líbí se jim varianta Bořivoj. Říkat mu chtějí Boříku. Známá má třeba Barnabáše a musím říct, že to jméno se hodně lidem v okolí (přes první údiv) líbí. Tak si říkám, že s tím Bořivojem by to mohlo být podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
1.5.17 09:26
@habaďúra píše:
Ne, líbí se jim varianta Bořivoj. Říkat mu chtějí Boříku. Známá má třeba Barnabáše a musím říct, že to jméno se hodně lidem v okolí (přes první údiv) líbí. Tak si říkám, že s tím Bořivojem by to mohlo být podobné.

tak uvidíš no, ale podle mě když už ty sama nad tím takhle uvažuješ, tak je jasné, že s tím asi nějaký problém bude… však se pak když tak přejmenuje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
21311
1.5.17 09:28

Mne prijde hrozné. A to mi klasická jména nevadí, ale tohle je trochu moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13710
1.5.17 09:32

Mně se Bořivoj líbí, znám asi dva nebo tři malé Boříky ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.17 09:34
@Doe_Jane píše:
tak uvidíš no, ale podle mě když už ty sama nad tím takhle uvažuješ, tak je jasné, že s tím asi nějaký problém bude… však se pak když tak přejmenuje :mrgreen:

Tak my stejně uvažujeme u všech jmen, co jsme měli vybrány, i u Vítězslava jsme váhali. Mně se to jméno líbí, osobně s ním problém nemám, myslím, že jeho vrstevníci by ho mohli vnímat pozitivně (soudě podle reakcí mých dětí), zajímá mě pohled „starší“ generace - rodičů dětí, se kterými bude pak chodit do školky, školy… co mám zkušenost, tak třeba s dcerou chodí Ruben, Valerie a dětem ta jména divná nepřijdou… max. když jim asi rodiče řeknou: „Bože, co mu to dali za jméno?“ tak to v těch dětem může začít hlodat. Tedy to si myslím já. Proto zjišťuju názory na jméno tady ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24991
1.5.17 09:35

Většina klasických jmen mi nevadí, přestože bych je nedala, ale chápu, že se někomu můžou líbit (František, Václav, Karel,…) ale Bořivoj je fakt pomsta, to mu nedělejte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.17 09:36
@AnastazieB píše:
Mně se Bořivoj líbí, znám asi dva nebo tři malé Boříky ;-).

Fakt? Takže ono se i teď občas dává? To je fajn, já právě žádného Bořka (ani malého ani staršího neznám). A nevíš, nesetkávají s s nějakými negativními reakcemi na své jméno nebo tak? Jako upřímně: u prvního dítka chtěl manžel jméno Gustav - to by se mi líbilo (byť sama bych ho nenavrhla) nebýt historie, podle mě tohle prostě, bohužel, v sobě nese negativní nádech a ještě dlouho ponese. U toho Bořivoje by žádné takové negativní propojení být nemělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
1.5.17 09:37
@habaďúra píše:
@Tarinka s tou druhou variantou ses celkem trefila :-D ano, měli bychom Anežku, Vítězslava a Bořivoje.

To k sobě sourozenci budou dobře pasovat. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko