Jméno Bořivoj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
914
1.5.17 12:14
@habaďúra píše:
Kupodivu většina to není, tedy zdá se mi. Jsem ráda, že tady jsou i kladné ohlasy (třeba když jsem se ptala kdysi na Gustava, tak kladné téměř nebyly, ale psala jsem výše, tam je to asi hodně ovlivněno i historií) :-) Bořík se mi líbí, děti už vymyslely, že mu budeme doma říkat BOBŘÍKU :-)

Taky se mi docela libi.. Borivoj zni hrde a vznesene a Borik, Borek je taky pekne. Dala bych, k ostatnim sourozencum se hodi perfektne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.5.17 12:16

Manžel chtěl Bořivoje, je to jeho moc dobrý kamarád - skoro druhý táta a fajn chlap. Mně to nejdřív přišlo hrozné a u synka jsem tomu zabránila. Při druhém dítěti mi říkal, že tentokrát to už musí být Bořík, tak jsem se modlila za holčičku a vyšlo to :). Ale teď si říkám, že je to docela pěkné jméno a spíš je problém, že já jsem srab dávat taková méně obvyklá jména. (Máme Václava a Justýnu.) Bořivoj znamená bojovník a prý to jméno nese dobrou energii. Je fakt, že Bořivojové jsou celkem sympaťáci. Bohužel okolí na to jméno často reaguje negativně, hlavně ženy. Takže moje rada - pokud na to máte koule, jděte do toho. Tomu známému říkají Bora, to se mi líbí, a je fakt, že je to jméno pro chlapa. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
1.5.17 13:16

@warita Nu, u kombinace dvou jmen je větší pravděpodobnost unikátu. Jenom tak z heccu jsem si dala vyhledat Marii Antonii A Marii Antoinettu. Taky jsou u nás, holky, samy :-) @habaďúra Ještě o tom pouvažuju :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
1.5.17 13:21

@Anihaj Justýna není zrovna profláklé jméno :-) Možná je frekventovanějsí posledních deset let, ale i tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
1.5.17 15:59

@Anihaj moc díky za názor a zkušenosti s nositeli tohoto jména (a jeho vnímáním okolím). Já právě osobně žádného Bořivoje neznám, tak jsem ráda, že jsi napsala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
1.5.17 17:51

@Algera Ano, protože při druhém dítěti už jsem projevila trochu víc odvahy než při prvním :)
@habaďúra Tak to jsem ráda :) Zapomněla jsem říct, že napodruhé jsem manželovi pro klid duše toho Bořivoje jako mužskou variantu do formuláře udala, protože (při mém klidu duše) ultrazvuk mnohokrát ukázal kávové zrno :)
Ještě kopíruju popis jména, bohužel není uveden zdroj. (Zrovna v tomhle výkladu ale nedoporučují Justýnu, takže já ho zas tak vážně neberu… ;) )
BOŘIVOJ

• vibrace oblíbenosti, smyslu pro umění a dobrou pohodu. Bavič, trochu experimentátor

života. Osobnost v každém případě. V životní pouti najde své cíle za pomoci dobrých
přátel, hlavně žen. Vládne mu Slunce a většinou vlídný Saturn a Mars.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.5.17 21:17

@habaďúra mě se to jméno nelíbí a nedala bych ho. Ale kamarád ho má jako přezdívku a je na něj náležitě hrdý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.17 22:29
@habaďúra píše:
Vybíráme jméno pro třetí dítko a první dvě děti si tohle jméno strašně zamilovaly a o jiném nechtějí slyšet. Říkám si, že když se líbí dětem, mohlo by být i okolím vnímáno neutrálně/pozitivně. Jak působí na vás? Podotýkám, příjmení máme krátké, takové neutrální, s L uprostřed, jméno Bořivoj se k němu foneticky hodí.

Krásné české jméno. Líbí se mi Bořek, Bořík. Vůbec bych to nevnímala jako pomstu. Každé jméno pěkné, kdyý se hezky žekne.
Fandím vám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.5.17 22:42
@habaďúra píše:
Vybíráme jméno pro třetí dítko a první dvě děti si tohle jméno strašně zamilovaly a o jiném nechtějí slyšet. Říkám si, že když se líbí dětem, mohlo by být i okolím vnímáno neutrálně/pozitivně. Jak působí na vás? Podotýkám, příjmení máme krátké, takové neutrální, s L uprostřed, jméno Bořivoj se k němu foneticky hodí.

Pokud se hodí, děti chtějí a vám nevadí, neřešte a dejte. U nás bylo hodně na tapetě, muž chtěl Boříka (jiné jméno nebyl s to navrhnout, jen zamítal moje :mrgreen: ), ale já kvůli Bořkovi Stavitelovi atd. nechtěla. Uvažovali jsme o Daliborovi (na Boříka). Ale tak já jsem divná, mně se líbí i jména jako Přemysl a podobná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
2.5.17 08:15

@Slečna Ferka
Já jsem stejně divná :-D Přemysl by mi taky nevadil, ale mají ho vedle sousedi, tak tím pádem byl mimo hru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
2.5.17 10:07

Mě se teda jméno Bořivoj vůbec nelíbí - ale mám ho zasociované s jedním dospělým Bořivojem (neuvěřitelným slizounem a idio.tem). Takže za mě fakt ne. :-)
Když ho slyším, vybavím si vždy Gastona z pohádky Kráska a zvíře, jak nese zabitého kance přes ramena. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
2.5.17 19:11

@habaďúra …Kdybyste ještě k tomu měli Ludmilu, to by byl páreček :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
2.5.17 19:23

Pěkné a nezvyklé.
Z dětství si pamatuji jen historika z vesnice od babičky, tak mi přišlo, že to k němu pasovalo. Dokonce publikoval i nějakou knihu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze