Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@dani24687 píše:
A to my chteli dat Daniela, ale kazdej rika, ze je to romsky, tak jsme od toho upustili
Je to židovské jméno
![]()
@Labuť19 píše:
Ahoj, čekáme chlapečka a hrozně by se nám líbilo jméno Deniel, hledáme, jak v kalendáři, tak na internetu a nikde nic, jen samej Daniel.Tak jsem zavítala sem a zajímalo by mě jestli má některá z vás taky Deniela a kdy vlastně slaví svátek? Už jsme vážně bezradný, budu vděčná za veškeré objasnění jak to s timhle jménem chodí
To existuje
? To je přece americká výslovnost Daniela ![]()
@lemanka píše:
@kajmi Je to komolenina. Daniel se v anglicky mluvících zemích čte jako /denyjel/, ale píše se normálně Daniel. Něco jako se tu občas vyskytne Džesika, Nataly.
Američani i Kanaďani vyslovují Natalii jako „Nedely“. Tak, že čekám, kdy se to uchytí v České republice
![]()
@Azumi píše:
@Labuť19
Deniel má svatek 13.1.2018
Též budeme dávat tohle jméno.
Jak tu někteří píši že mu stejně budou říkat Daniel, nevěřím tomu, proč taky když zkratka jména je Deny…Příspěvek upraven 13.01.18 v 22:14
To je nesmysl. Deniel slaví svátek s Danielem. Je to totiž jedno a to samé jméno ![]()
Tak dneska jsme se zatím poprvé shodli na jméně Deniel. Ale když tu čtu ty názory tak jsem z toho docela zaskočená
Mě se líbí i teda Daniel ale nelíbí se mi oslovení Dan a Dane. Manželovi se libí Denis ( Deny, Denulka) mě celkem taky ale mám z toho jména strach. Co když nebude oblíbenej a ještě pak to jméno Denis - penis. No a tak by se nám líbil ten Deniel ( Deny, Denula, Deňulka). No a že bude celý život vysvětlovat že má místo A E. Vždyt je i plno jiných jmen u kterých se musí říct jak se píšou. Třeba že je Ema ale s dvě mm Emma,nebo Denis ale s dvěma nn Dennis, Vanesa ale s dvěma ss Vanessa. No a určitě je jich spoustu na který se musí upozornit že se píšou jinak.
@Terezie231 znám Denise a nikdy jsem neslyšela, že by mu někdo řekl hanlivě. Navíc se dá něco najít v podstatě na každé jméno.
@Terezie231 píše:
Tak dneska jsme se zatím poprvé shodli na jméně Deniel. Ale když tu čtu ty názory tak jsem z toho docela zaskočenáMě se líbí i teda Daniel ale nelíbí se mi oslovení Dan a Dane. Manželovi se libí Denis ( Deny, Denulka) mě celkem taky ale mám z toho jména strach. Co když nebude oblíbenej a ještě pak to jméno Denis - penis. No a tak by se nám líbil ten Deniel ( Deny, Denula, Deňulka). No a že bude celý život vysvětlovat že má místo A E. Vždyt je i plno jiných jmen u kterých se musí říct jak se píšou. Třeba že je Ema ale s dvě mm Emma,nebo Denis ale s dvěma nn Dennis, Vanesa ale s dvěma ss Vanessa. No a určitě je jich spoustu na který se musí upozornit že se píšou jinak.
Deniel se mi teda nelíbí. Znám jen jednoho. Jedno z milovických paterčat.
Jestli se vám líbí, tak ho dejte, v dnešní době je tolik zvláštních jmen a tolik jmen, u kterých se musí vysvětlovat pravopis, že je to už v podstatě norma. Já jsem u obou synů chtěla jméno Daniel, ale neprošlo přes manžela. Deny byl pes, se kterým jsem celé dětství vyrůstala, takže dítěti bych to jako jméno nedala.
Mne to prijde jmeno pro mensinu. Denise bych klidne dala, to spojeni urcite nekdo pouzije, ale pokud nebude oblibeny, neco se najde vzdycky. Nejvic se mi libi jmeno Daniel. Pokud se vam nelibi „Dan“, tak mu tak nerikejte, rikejte mu klidne Deny.
Ja mam jmeno Renáta a porad vsude mi pisou Renata popravde uz mi to vadi a dost lidy to resi. Takze chapu obavy autorky ale jestli se Vam to libi tak kaslete na okoli a dejte ho. Kazde jmeno je pekne kdyz se pekne oslovuje.
No tak snad se rozhodneme dobře a nebude nám syn jednou nadávat za jméno. Porod už je za dveřma a my pořád nevíme jmeno ![]()
@Terezie231 píše:
No tak snad se rozhodneme dobře a nebude nám syn jednou nadávat za jméno. Porod už je za dveřma a my pořád nevíme jmeno
Kdyz date Daniel, urcite vam nadavat nebude
U Deniela je to tak padesat na padesat…