Jméno Deniel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
306
12.5.14 10:26

No abych to doplnila: my mame Daniela a rikame mu Danny :) manzel je Denis, a tomu rikam obcas Denny :) ale to mi doslo az potom, co jsme si jmeno Daniel vybrali.
jinak dat diteti jmeno deniel - bude to chudacek vysvetlovat, az ho to prestane bavit a treba se necha i prejmenovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2408
12.5.14 10:27

Deniel zni moc hezky… A jak ho volate doma, vy co mate Deniela? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.5.14 10:29
@Regina Hero píše:
mně to zase přijde jako když rodiče chtěli poangličtěného Daniela (Deniel co se výslovnosti týká) a nevěděli, jak se to píše, tak napsali e místo a… ;)
ale když se to někomu líbí, tak je jeho věc, jaké jméno dítěti dá a když to projde matrikou, tak je nám ostatním do toho prd…

no dyť to říkám. Stýf :pankac: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
12.5.14 10:31

http://www.ourbabynamer.com/…-Deniel.html

Takže v angličtině se vyskytuje i tato verze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
12.5.14 10:32
@Antonie Bolavá píše:
Podle mě to bude něco jako Stýf…

Stýf je boží :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.5.14 10:34
@Fíková píše:
http://www.ourbabynamer.com/…-Deniel.htmlTakže v angličtině se vyskytuje i tato verze

no super, takže to fakt existuje :)
OT: já miluju tu tvoji profilovku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.5.14 10:36
@lleennttiillkkaa píše:
Stýf je boží :pankac:

to snad někdo psal tady. Nebo jestli v nějakém článku :think: Každopádně potkat někde Stýfa, tak se servu smíchy. Chudák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
12.5.14 10:36
@Antonie Bolavá píše:
no super, takže to fakt existuje :)
OT: já miluju tu tvoji profilovku

jo, existuje a v USA dostane tohle jméno v průměru 6 dětí ročně, http://www.ourbabynamer.com/…ularity.html , to bych brala spíš jako hříčku, než jako existující jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
12.5.14 10:37
@Etcetera78 píše:
No, hlavně se připrav, že se nebude jmenovat „Deniel“, ale „Deniel-s-E-ne-Daniel“… a je otázka, jestli to jeho bude bavit celý život vysvětlovat…

Přesně tomuhle jsme se chtěli vyhnout, když jsme chtěli pojmenovat syna Theodor. Aby pořád nemusel říkat Theodor s Há. Tak jsme ho pojmenovali Teodor. Už v porodnici jsme je museli opravit, že je Teodor bez Há. Od té doby to trvá, pořád ho všichni píšou s H a my opakujeme, že je Teodor-bez-há. Kdybychom dali Theodora, měl by to jednodušší :D To je tak, když chceš dítěti od starosti ulevit a přitom to dopadne opačně :)

• Citovat
  • Upravit
17630
12.5.14 10:38
@krakatice píše:
jo, existuje a v USA dostane tohle jméno v průměru 6 dětí ročně, http://www.ourbabynamer.com/…ularity.html , to bych brala spíš jako hříčku, než jako existující jméno.

hmm a jestli to nedávají přistěhovalci, co neumí pořádně anglicky. To je taky otázka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.5.14 10:39

Vidím problémy:

1. Celý život se bude na úřadech představovat jako „Denielsenesa“ :-) Kamarádům bude nejspíš říkat, že se jmenuje Dan :mrgreen:
  1. Tohle jméno je spojené s romskou menšinou a mohlo by mu to dělat problémy třeba až někam bude posílat životopis.

Ale, možná vznikne vlna (jako vlna Natálek, Nelinek, Sofinek) a Denielů bude tolik, že to třeban začne být běžnější než původní varianta Daniel. Jako se to stalo u Žofie-Sofie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
12.5.14 10:39

To je skoro jistota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
12.5.14 10:43

@Antonie Bolavá a já zase miluju Toničku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
12.5.14 10:49
@Fíková píše:
@Antonie Bolavá a já zase miluju Toničku :mrgreen:

no kdo by nemiloval Toničku žejo :pankac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.5.14 10:52
@Antonie Bolavá píše:
hmm a jestli to nedávají přistěhovalci, co neumí pořádně anglicky. To je taky otázka :think:

Což o to. Takhle běžně vznikají jména, to by mi nevadilo. Ze jmen latinského původu taky zmizelo ph a nahradilo ho f. Takhle se ze Sophia stalo Žofie. Páč šlo o nóbl jméno a dávali ho Němci a S se německy čte jako Z, jenže Z se česky na začátku blbě vyslovuje, tak si to zjednodušíme změkčením a jsme doma.

Třeba Alice je ukázkový příklad v obráceném gardu. Vezme se psaná podoba a přečte se česky foneticky. A nikomu to ani nepřijde. Taky neříkáme Elis.

Jenže na Deniela je dost brzo a nechtěla bych být průkopníkem, když uvážím ty české konotace :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze