Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kelsey akorát to dávali v neděli na ČT. Tuhle neděli byl poslední díl.
@Anna766 píše: Více
Vždycky klukovi říkám, když seriál opakují, že je Max díky tomu seriálu. Chlap chtěl Nikolase. Prosadila jsem si Maxe.
Asi nic, snažila jsem se vybrat taková jména, která zní dobře především u dospělého člověka. Nicméně po narození dcery se mi sestry na IMP tak nějak vysmály, že všechny čumíme na Ordinaci v Růžové zahradě a blbneme z toho. Ordinaci jsem nesledovala a nesleduji, jméno jsem vybrala z jiného důvodu a tudíž jsem neměla ponětí, o čem to holky melou.
Tak my máme pro naše dítě vybrané jméno.. pro holčičku podle jedné známé britské herečky. Je to obyč známé jméno (v Česku dost profláknuté, v Anglii ne),ale je multikulturní a hlavně se hodí i k našemu typicky českému příjmení a to je dobře
Pro chlapečka máme zase jméno podle jednoho z nejznámějších britských zpěváků (aspoň teda tady v Anglii je hodně populární, nevím jak moc v ČR). Jen teda dáme českou verzi jména. Ale zkratka se dá použít stejná, jako na anglickou verzi, takže nebudou mít Angličani problém ho oslovovat ![]()
Ja mam moc rada balet Louskacek kde se hlavni postava jmenuje Klára. Ne ze bychom vyslovene vybrali jmeno podle toho baletu, ale pri premysleni nad jmeny jsem si na to hned vzpomnela. Navic jsem chtela jmeno, ktere nema zadnou prezdivku koncici na “ča”. ![]()
Manžel je nadčený programátor a tak se dcera jmenuje po jednom programovacím jazyku:)
@Anonymní píše: Více
Dcera musí být Ruby.
Žádný jiný programovací jazyk mi tak nějak nepřipadá použitelný. Přece byste ji nepojmenovali Java nebo Python… Že ne? ![]()
U nás hrála u výběru jmen roli jak asociace, tak pragmatičnost. Bylo důležité, aby se dobře zkracovalo, neobsahovalo těžko vyslovitelné hlásky, bylo použitelné mezinárodně… A zároveň jsme našli inspiraci v příbězích, které máme rádi.
Samík se jmenuje podle Sama z Pána Prstenů. Plná podoba jména je samozřejmě jiná.
Anička a Emička jsou obě z Austenovek - Anne Elliot, Emma Woodhouse. Anna a Emma jsou hezká jednoduchá mezinárodní jména, navíc mají obě zdvojenou hlásku, tak si naše dvojčátka aspoň nebudou mít co vyčítat. ![]()
@Fiveone píše: Více
Za mě teda není, evokuje mi lulání (čůrání), to už bych možná spíš dala tu Javu.
(Kecám, nedala bych ani jedno, ale Ruby mi přijde fajn. Jen ji mám někde podprahově spojenou s nějakým hororem a zaboha si nemůžu vzpomenout s jakým…)
@Paja-Maya píše: Více
Tak moje volba by to taky nebyla, ale od Ley se Lua moc neliší, tak nějakého ajťáka může napadnout, pokud padne návrh Lea. Budou jí říkat doma Lulu. A taková Dua Lipa má taky zvláštní jméno. Pro ni možná běžné.
Já jsem jako malá vybrala jméno pro brášku podle postavy z kreslené pohádky ![]()
@Paja-Maya píše: Více
Já s písní. Ruby nechtěj mi lásku brát - Bobek.