Jméno dítěte, co vás inspirovalo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149473
21.5.24 17:14

@Kelsey akorát to dávali v neděli na ČT. Tuhle neděli byl poslední díl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.5.24 17:20
@Anna766 píše: Více

Vždycky klukovi říkám, když seriál opakují, že je Max díky tomu seriálu. Chlap chtěl Nikolase. Prosadila jsem si Maxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
21.5.24 17:20

Asi nic, snažila jsem se vybrat taková jména, která zní dobře především u dospělého člověka. Nicméně po narození dcery se mi sestry na IMP tak nějak vysmály, že všechny čumíme na Ordinaci v Růžové zahradě a blbneme z toho. Ordinaci jsem nesledovala a nesleduji, jméno jsem vybrala z jiného důvodu a tudíž jsem neměla ponětí, o čem to holky melou.

• Citovat
  • Upravit
21.5.24 17:21

Tak my máme pro naše dítě vybrané jméno.. pro holčičku podle jedné známé britské herečky. Je to obyč známé jméno (v Česku dost profláknuté, v Anglii ne),ale je multikulturní a hlavně se hodí i k našemu typicky českému příjmení a to je dobře :lol: Pro chlapečka máme zase jméno podle jednoho z nejznámějších britských zpěváků (aspoň teda tady v Anglii je hodně populární, nevím jak moc v ČR). Jen teda dáme českou verzi jména. Ale zkratka se dá použít stejná, jako na anglickou verzi, takže nebudou mít Angličani problém ho oslovovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 17:48

Ja mam moc rada balet Louskacek kde se hlavni postava jmenuje Klára. Ne ze bychom vyslovene vybrali jmeno podle toho baletu, ale pri premysleni nad jmeny jsem si na to hned vzpomnela. Navic jsem chtela jmeno, ktere nema zadnou prezdivku koncici na “ča”. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.24 18:18

Manžel je nadčený programátor a tak se dcera jmenuje po jednom programovacím jazyku:)

• Citovat
  • Upravit
331
21.5.24 18:24
@Anonymní píše: Více

Dcera musí být Ruby. :D Žádný jiný programovací jazyk mi tak nějak nepřipadá použitelný. Přece byste ji nepojmenovali Java nebo Python… Že ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 18:26

@Paja-Maya mne napadá jen Basic, jsem stará.

• Citovat
  • Upravit
5889
21.5.24 18:32
@Paja-Maya píše: Více

Ještě je použitelná Lua.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
21.5.24 18:33

U nás hrála u výběru jmen roli jak asociace, tak pragmatičnost. Bylo důležité, aby se dobře zkracovalo, neobsahovalo těžko vyslovitelné hlásky, bylo použitelné mezinárodně… A zároveň jsme našli inspiraci v příbězích, které máme rádi.

Samík se jmenuje podle Sama z Pána Prstenů. Plná podoba jména je samozřejmě jiná.
Anička a Emička jsou obě z Austenovek - Anne Elliot, Emma Woodhouse. Anna a Emma jsou hezká jednoduchá mezinárodní jména, navíc mají obě zdvojenou hlásku, tak si naše dvojčátka aspoň nebudou mít co vyčítat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
21.5.24 18:41
@Fiveone píše: Více

Za mě teda není, evokuje mi lulání (čůrání), to už bych možná spíš dala tu Javu. :mrgreen: (Kecám, nedala bych ani jedno, ale Ruby mi přijde fajn. Jen ji mám někde podprahově spojenou s nějakým hororem a zaboha si nemůžu vzpomenout s jakým…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
21.5.24 18:56

Tak moje volba by to taky nebyla, ale od Ley se Lua moc neliší, tak nějakého ajťáka může napadnout, pokud padne návrh Lea. Budou jí říkat doma Lulu. A taková Dua Lipa má taky zvláštní jméno. Pro ni možná běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.24 19:05

Já jsem jako malá vybrala jméno pro brášku podle postavy z kreslené pohádky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
149473
21.5.24 19:08

Já s písní. Ruby nechtěj mi lásku brát - Bobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
21.5.24 19:32
@Anonymní píše: Více
Že by Pepíno? :D :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...