Jméno Ezra pro kluka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3743
29.3.17 14:17

Pokud se vám líbí (i manželovi) tak proč ne. Lidi si zvyknou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LKL
1114
29.3.17 14:24

Jedina konotace kterou mam a pocitam bude mit vetsina je ezra pound - coz neni nic proti nicemu :-)

pokud se libi vam tak bych klidne dala, je neobvykly, krasny. lidi se dokazou vymezit i proti martinovi, co si mysli okoli bych neresila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
29.3.17 14:28

@Tichošlápek …právě, první co se mi vybavilo byl Ezra Goodman z „limonádníka“ :lol: Mladá generace už tenhle film asi nezná ale to jméno bych nedala.

Foto: „mé housle, mé housle“
http://img.csfd.cz/…8_57c85d.jpg?w700

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
29.3.17 14:31

Mě se líbí, je to zajímavé jméno. A židovských jmen je plný kalendář, nikdy jsem se nesetkala s tím, že by to někomu vadilo :think: docela se divím že na to někdo vůbec poukazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
29.3.17 14:41

Líbí, ale nedala bych. Máme v užším výběru jiné trhlé židovské jméno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
29.3.17 14:46

No ani nejde tolik o to, že je to židovské jméno, to je i Sára nebo Ester a nikomu ta jména nevadí, protože jsou židovská
spíš jde o to, že Ezra je hooooodně nezvyklé a bude k tomu hoooodně komentářů
cizí příjmení je sice plus, ale Čechy jsou Čechy

věřím tomu, že Gertruda nebo Hilda jsou v Německu běžná jména, ale i kdybych se jmenovala Bauerová, tak bych tady v Čechách Hildu Bauerovou nedala..

je to na Vás :nevim: mně osobně by neustálé připomínky strašně lezly na nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
29.3.17 15:09

Jméno se mně vůbec nelíbí a synovi bych ho nedala. Bude terčem posměchu ostatních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.17 16:11

Mě se líbí, pokud máte cizí příjmení a zní to dobře, klidně bych ho dala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
29.3.17 16:25

Mě osobně se tohle jméno nelíbí, ale důležitější je, jestli se líbí tobě a manželovi. POkud ano, nelamte si hlavu okolím, co na to řeknou. Vždy se najdou lidé, kterým se jméno bude líbit a lidé, kteří pomluví i klasické české jméno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
29.3.17 16:58
@ivunak píše:
Jméno se mně vůbec nelíbí a synovi bych ho nedala. Bude terčem posměchu ostatních dětí.

Až rodiče přestanou (vlastním příkladem) učit své děti, že odlišnostem se posmívá, pak nikdo kvůli jménu terčem posměchu být nemusí. Honzíka ve školce nenapadne samo od sebe, že kamarádovo jméno Ezru je divnější a posměchuhodnější než jméno kamaráda Tomáše, to až, když se před ním nějaký moudrý dospělák zmíní, že by mělo. Začít by se mělo tady, ne u rodičů, kteří se svobodně rozhodnou (tfuj!) pojmenovat své vlastní dítě jménem, které není v top dvacítce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
29.3.17 17:00

Klidně bych ho dala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
29.3.17 17:07

Já bych teda nedala, proboha co ti to dítě udělalo, že ho chceš tak trestat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
29.3.17 17:21

Mne sa meno páči. Syn má v škôlke spolužiaka Juana. Najprv nezvyk, ale potom si všetci zvykli, nikto sa nepozastavuje ani neposmieva. Ako to bude v škole neviem, ale veľa detí je dnes už zvyknutých na netradičné mená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
252
29.3.17 17:46
@GregoryViolet píše:
Zdravím všechny maminky, nedávno jsem si neskutečně oblíbila chlapecké jméno Ezra a vzhledem k tomu, že čekám chlapečka, bych o něm uvažovala. Líbilo by se? Příjmení máme cizí.

I v čr bych klidně dala, mě se nelíbí, ale pokud vám ano, nevidím problém. :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
29.3.17 17:52
@GregoryViolet píše:
Zdravím všechny maminky, nedávno jsem si neskutečně oblíbila chlapecké jméno Ezra a vzhledem k tomu, že čekám chlapečka, bych o něm uvažovala. Líbilo by se? Příjmení máme cizí.

Jméno se mi sice nelíbí pro malé dítě, ale dítě bude dítětem pár let a zbytek života stráví s opravdu pěkným jménem. Pokud navíc máte nečeské příjmení, které se k tomu hodí, a vy sama dokonce máte židovské jméno, tak bych to brala jako argumenty pro to, proč to udělat :-)

Argument s tím, jak se tomu říká zdrobněle, mě nepřestává fascinovat. Nechápu, proč by se mělo všechno zdrobňovat. Nejvíc mě dojímají rodiče, co vybírají to nejkrásnější jméno, aby pak celý život používali nejdebilnější zdrobnělinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze