Jméno Františka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
152118
30.11.18 09:59
@harim píše:
Anonymní nebude- máme dcer 5 - Anežku, Alžbětu, Rozálii, Amálii, Ludmilu, takže ne všechny jsou od A.
Fanyna je fakt strašný.
@stinga To znám, ale někdy i obráceně - Aničko, Miluško, … ale taky Maruš, Libuš…
klamonožka Na tom něco je.
AAAjirina Mě se právě stará jména líbí, ale taková ta „zapomenutá“.

Tak k tomu se Františka hodí.Anebo mě by k nim sedla Karolínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.11.18 09:59
@klamonožka píše:
Heleď, tak ale zas kdyby se ti to jméno nelíbilo, tak neříkáš nic, ne? Leda kdyby se tě na to výslovně zeptala, jestli se ti to jméno líbí.Alespoň já, kdyby se mi jméno nelíbilo, tak prostě mlčím či pochválím, že má pěkný kukuč/nos/čepici/kočárek… a o jménu neříkám nic. :nevim:

no to jo..to byla reakce na to že tu někdo psal, že má malou Františku a že mu to okolí jen chválí..tak možná chválí ale myslí si své, jen nechtějí urazit…anebo má kolem sebe asi dobrou sqvadru s podobným vkusem no.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
smurfka
30.11.18 10:02
@harim píše:
aknadar - Josefína se mi strašně líbilo - chtěla jsem ho u posledních dvou, ale manžel byl proti - ne, že by se mu nelíbilo, ale jeho příbuzní nám dělají naschvály - naší Alžbětě říkají schválně Bětko :pocitac: (moje maminka je Alžběta a sestra taky a oběma se vždy říkalo Alžběto…). A hádat se s nimi že to není Pepka… to mi za to nestojí. Proto se ptám na ty zkráceniny, aby mi zase něco neuteklo.
smurfka - já bych si to taky nedovolila zkritizovat, ale na druhou stranu bych ani nechválila.

tak kdyby se tě tvoje kamarádka - dobrá zeptala jak se ti líbí jejich výběr jména..přímo takhle natvrdo a tobě by se nelíbilo..co bys řekla :think: začala bych chválit kočárek a pěkné oči..já bych řekla asi..hm..dobré jméno..nic víc ani mín, ale někdo už to jako pochvalu vzít může..

• Citovat
  • Upravit
6701
30.11.18 10:03
@smurfka píše:
no to jo..to byla reakce na to že tu někdo psal, že má malou Františku a že mu to okolí jen chválí..tak možná chválí ale myslí si své, jen nechtějí urazit…anebo má kolem sebe asi dobrou sqvadru s podobným vkusem no.. :nevim:

Mně se Františka taky líbí, taky bych to pochválila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.11.18 10:07
@smurfka píše:
tak kdyby se tě tvoje kamarádka - dobrá zeptala jak se ti líbí jejich výběr jména..přímo takhle natvrdo a tobě by se nelíbilo..co bys řekla :think: začala bych chválit kočárek a pěkné oči..já bych řekla asi..hm..dobré jméno..nic víc ani mín, ale někdo už to jako pochvalu vzít může..

Mě se jedna kámoška zeptala, tak jsem jí řekla co si myslím :lol: koukala jako bubák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6701
30.11.18 10:11
@smurfka píše:
tak kdyby se tě tvoje kamarádka - dobrá zeptala jak se ti líbí jejich výběr jména..přímo takhle natvrdo a tobě by se nelíbilo..co bys řekla :think: začala bych chválit kočárek a pěkné oči..já bych řekla asi..hm..dobré jméno..nic víc ani mín, ale někdo už to jako pochvalu vzít může..

Heleď, na to je univerzální odpověď „je zajímavé“  :lol:

Ale zas když by se mě někdo alespoň trochu blízký zeptal, jak se mi jméno líbí, a bylo by vidět, že to není jen řečnická otázka, ale fakt ho to zajímá, tak bych asi odpověděla upřímně. :nevim: Samozřejmě nějak diplomaticky, ale nekecala bych. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1871
30.11.18 10:11

Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím …Alzbeta, to jsem u dcery take chtela, ale prave proto, ze by ji vsichni rikali Betko, Betusko… v zakladnim tvaru se mi zase tak nelibi. Znam z okoli a je to pekne jmeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30523
30.11.18 10:19
@harim píše:
Anonymní nebude- máme dcer 5 - Anežku, Alžbětu, Rozálii, Amálii, Ludmilu, takže ne všechny jsou od A.
Fanyna je fakt strašný.
@stinga To znám, ale někdy i obráceně - Aničko, Miluško, … ale taky Maruš, Libuš…
klamonožka Na tom něco je.
AAAjirina Mě se právě stará jména líbí, ale taková ta „zapomenutá“.

K těmto jménům by se Františka i ta Antonie úplně hodila. Ono ten vztah k jménům se mění. Třeba taková Anastázie, když se kdysi takto jmenovala moje příbuzná, tak jsem si říkala, že je to šílené jméno. Ale teď se mně docela líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.11.18 10:22
@terien píše:
Mě se jedna kámoška zeptala, tak jsem jí řekla co si myslím :lol: koukala jako bubák.

no právě..do dětí se nerype.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
242
30.11.18 10:27

smurfka Pokud by to bylo jméno, které se mi opravdu nelíbí (pro mě př. Adéla, Nela ap.) tak bych řekla, že můj styl to není, že na mě je moc moderní, že přece ví, jak jsem praštěná na stará jména.

Sama za sebe si myslím, že je strašně fajn, že máme každá jiný vkus:). Naše učitelka nám vyprávěla, že v jedné třídě měla 14 Katek a jednu Lucku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
985
30.11.18 10:28

Tak já znám 2 starší paní a říká se jim Fanuša, což je úplná hrůza, jinak v základním tvaru se mi to jméno líbí. Mě by se k těm tvým hodila i Mariana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.11.18 11:50
@smurfka píše:
no právě..do dětí se nerype.. :nevim:

To nebylo rypani, ptala se na názor, tak jsem jí ho řekla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.11.18 12:09
@terien píše:
To nebylo rypani, ptala se na názor, tak jsem jí ho řekla :nevim:

to jo..ale cizí dítě zásadně prostě se " nepomlouvá, nekritizuje, " atd..to je dneska skoro jak ublížení na zdraví těch maminek no..tak to prostě nedělám a myslím si svoje.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4706
30.11.18 12:28

Kamaradka ma malou Fanynku a je spokojená. Jeste ze jsem se o tom dozvedela pisemne, byla jsem z toho dost zarazena a to jsem zvyklá přijmout vsechna jména, co kdo dává. Teď už mi ani nijak zvláštní nepřijde, je to o zvyku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33042
30.11.18 12:38

Já bych Františku dala klidně. Ke jménům sester se hodí. Antonie taky a taky bych ji dala. Nebo Terezii, Marii nebo i Kateřinu.
Zdrobnělina přijde časem. Já mám mladšího syna Dominika,a říkám mu běžně tak,jak jsem si před porodem říkala,že nikdy ne. Teď čekám třetího syna a nejspíš to bude František ;)
@harim jo,kdysi bylo Katek 5 v jedné třídě. Dneska už vůbec ne. To je samá Anna,Nela,Ela, Eliška..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze