Jméno Karlita

Napsat příspěvek
Velikost písma:
149414
1.9.23 22:35

Znám už dospělou Karolínu, jméno má po otci Karlovi a té se neřekne jinak než Karol. Škoda že to nejde dát v tomto tvaru, Karol jako Nikol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
1.9.23 23:04
@p.Zv. píše:
Ahoj vsichni!Nedávno jsem objevila dívčí jméno Karlita a přijde mi to příjemná změna. Je to takový kompromis mezi Karlou a Karolínou. U nás je rodové jméno Karla, ale nedali jsme ho. Karlita mi přijde něžnější, docela se mi líbí. Jak působí na vás? Mně na jménech tohoto druhu moc nevyhovuje jejich význam. Aktuálně nikoho nepojmenováváme, jen chci podiskutovat. Ještě přidávám anketu, kdybyste si museli/y vybrat, které jméno by to bylo? Pěkný den všem! :mavam:
Žádný jméno z ankety se mi nelíbí. Ale když bych musela, tak bych dala Karla. Ale je to děsný.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
2.9.23 11:34
@malákráličice píše:
@p.Zv. zni to zajimave, ale nebyla by to jen dalsi Kaja? Vyhla bych se rodovemu jmenu. Nemam je rada.

Ano, urcite by to byla pro spoustu lidi dalsi Kaja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
2.9.23 11:40
@Anna766 píše:
Znám už dospělou Karolínu, jméno má po otci Karlovi a té se neřekne jinak než Karol. Škoda že to nejde dát v tomto tvaru, Karol jako Nikol.

Ano, to osloveni Karol se mi moc libi. Problem je, ze Karol je slovensky Karel, tak asi proto takove zenske jmeno neexistuje. Zensky tvar toho jmena je Karola. Coz se mi taky libi. Karol, Karolda, Karolka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
820
2.9.23 16:11
@p.Zv. píše:
Ano, to osloveni Karol se mi moc libi. Problem je, ze Karol je slovensky Karel, tak asi proto takove zenske jmeno neexistuje. Zensky tvar toho jmena je Karola. Coz se mi taky libi. Karol, Karolda, Karolka…

Tak ještě existuje anglická verze - Carol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
2.9.23 22:43
@saddreamer píše:
Tak ještě existuje anglická verze - Carol.

To je pravda. To uz je ovsem pro ceske prostredi velka exotika a lisila by se i ta vyslovnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
2.9.23 22:48

Ještě dodám, že dřív existovalo taky samostatně jméno Karluše, dnes už je spíš zaniklé, někdy se s ním lze setkat jako s jednou z variant jak oslovovat Karolínu, ale nezažila jsem na vlastní uši, že by to někdy někdo použil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
2.9.23 23:02
@Yulduz píše:
Ještě dodám, že dřív existovalo taky samostatně jméno Karluše, dnes už je spíš zaniklé, někdy se s ním lze setkat jako s jednou z variant jak oslovovat Karolínu, ale nezažila jsem na vlastní uši, že by to někdy někdo použil.

Tak to jsem vubec netusila, jsem zase chytrejsi! :palec: to bude neco jako Danuse. Driv nejspis jmena v takovem tvaru byvala castejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31195
3.9.23 03:48

Z ankety žádné, vše mi přijde ošklivé. Když už tak tu Karolínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie