Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
A mohu se zeptat, jak manzelovi rikate? Jen Martine nebo pouzivate i nejakou zdrobnelinu jmena? Mne prave napada jen Martin/Martinek
Občas mě napadne, že ke zdejší registraci by se mohly podstupovat lehčí psychotesty, aby se vyselektovaly takové dotazy.
Máme desetiletého Martina. Nejčastěji je to Marťa, Martin. Jméno, se kterým to bude prostě chlap. Znám malého Floriána, Fabiána, Damiána, a další všelijaké za mě,, in patlaniny,, Kolik z nich, dá asi hrdě takové jméno svým potomkům? Pak se můžou tvořit statistiky oblíbenosti versun módní stádové vlně. ![]()
@Kfětoslava píše:
Občas mě napadne, že ke zdejší registraci by se mohly podstupovat lehčí psychotesty, aby se vyselektovaly takové dotazy.
No jako tolik lidi napise, ze ma doma malyho martinka, a zepta se zrovna uzivatelky jak rika manzelovi
myslim, ze tam so bohate vystaci s Martinem
a nebo by zakladatelce nejak pomohlo kdyby ji rekla, ze manželovi rika milacku? ![]()
@pe-terka ani ne. Na starsiho volám Marťo Martine Martinku a na malyho Mates Matysku Mateji.
Martinů znám dost velkých i malých, říká se jim všelijak i třeba Máťo, což mě připadá docela hrozny patvar. Já bych zůstala u Martina nebo Martínka, jméno jako takové vnímám neutrálně, neurazí, nenadchne.
Mám doma dva. Jednoho malého a jednoho velkého.
Malému říkám Marťo, Martínku, Marťulko, Martíku, Marťásku.
Mám to jméno ráda už od malička.