Jméno Max na holku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
2.1.14 20:13

Ne, na holku mi to fakt přijde uhozený :nevim: na kluka, sama bych takové jméno nedala, ale je ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565

A je Max u Knapové? Pokud ne, abys nenarazila na matrice… Mě napadá, že by to měla být Maxine nebo Maximiliana.

Jinak žádnou holku toho jména neznám, a asi bych to nedala. Už proto, aby to neměla blbý, kdyby byla trochu při těle :mrgreen: Ale jako na poslech mi to nevadí, a klidně oslovovat Maxi, Maxinko… proč ne. Jinak ještě mě napadá asociace na žížalu Maxu ze včelky Máji, jak v tom teď malá jede ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337

V jednom americkém filmu je holčička jménem Max. Jestli je možné použít tohle jméno pro holku u nás, to netuším. Celkem se mi to líbí, ale budeš si asi muset zvyknout, že okolí bude reagovat rozpačitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
2.1.14 20:14

Max, jako Maxine (Maxín) :D
Hele, my Maxe máme a teda stále sem tam vidím ty pohledy, co jsme to vybrali za jméno- musím teda podotknout, že to je spíš od starší generace. Teda kromě mé 90leté babičky, je to Němka jak poleno a je na to jméno pyšná. Takže pokud se chceš své dceři „pomstít“, tak do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745

@Lizzi ne, to je jen písnička… Ale hned mi jí to připomnělo. :mrgreen:
 http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
@Drogheda píše:
V jednom americkém filmu je holčička jménem Max. Jestli je možné použít tohle jméno pro holku u nás, to netuším. Celkem se mi to líbí, ale budeš si asi muset zvyknout, že okolí bude reagovat rozpačitě.

není to film Mary and Max? Max je v tomto případě chlap :think:

• Citovat
  • Upravit
24797

Za mě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
2.1.14 20:16

@Deniska410
existuje divci jmeno Maxine. pak ji muzes rikat Max. mi to zni i pro holcicku normalne, ale ja ziju v zahranici, v CR bych jenom „Max“ holce asi taky nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
2.1.14 20:16
@Slečna Ferka píše:
Aje Max u Knapové? Pokud ne, abys nenarazila na matrice… Mě napadá, že by to měla být Maxine nebo Maximiliana.Jinak žádnou holku toho jména neznám, a asi bych to nedala. Už proto, aby to neměla blbý, kdyby byla trochu při těle :mrgreen: Ale jako na poslech mi to nevadí, a klidně oslovovat Maxi, Maxinko… proč ne. Jinak ještě mě napadá asociace na žížalu Maxu ze včelky Máji, jak v tom teď malá jede ;)

Je, ale pro muže.

• Citovat
  • Upravit
17154
2.1.14 20:17

Líbí se mi to, ale promyslela bych to, v případě že to zvolíte tak se obrnit před blbýma připomínkama, hodně lidí prostě miminkům musí říkat zdrobněle a je to pro ně nepřekonatelný problém, my něco podobného zažíváme s naším Alexem a to jsem uvažovala (protože jsme nevěděli pohlaví) že nebudeme vymýšlet nic a necháme Alex, jak pro případ kluka tak holky, takže by to asi vyšlo stejně jako Max… no nevím jestli na to jsou Češi připravení :mrgreen: ale mně se to líbí moc, pokud varianta říkala bych jí Maxí a tím bych si vystačila, my říkáme Alex nebo Lexí a taky nám to stačí (i když jsme si už vyslechli, že je to pro miminko blbé jméno :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
2.1.14 20:17
@Lizzi píše:
není to film Mary and Max? Max je v tomto případě chlap :think:

Ne ne, je to film Orphan (Sirotek).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
2.1.14 20:18

@maluska Myslím, že holka Alex je někde jinde - budou jich podle mě třeba desítky, ale holek jménem Max bude podle mě minimum, nebo taky žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
2.1.14 20:20

Tak takové reakce jsme nečekala :oops: :mrgreen:. Mně se to líbí, ale nechci, aby s tím jménem měla někde „problémy“ :think:. Ještě se mi líbí Ráchel, ale to Max se mi prostě líbí, je to takové zvláštní :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
2.1.14 20:20

Asi tak jak může bej Nikola kluk… Osobně se mi to nelíbí, ale je to vaše dítě - vaše volba - vaše věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
2.1.14 20:21

V Americe je to i holčičí jméno, ale tam jsou holčičí jména i Hruška, Jablko, Východ, Západ… takže tím bych se moc neřídila. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze