Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ne, na holku mi to fakt přijde uhozený
na kluka, sama bych takové jméno nedala, ale je ok
A je Max u Knapové? Pokud ne, abys nenarazila na matrice… Mě napadá, že by to měla být Maxine nebo Maximiliana.
Jinak žádnou holku toho jména neznám, a asi bych to nedala. Už proto, aby to neměla blbý, kdyby byla trochu při těle
Ale jako na poslech mi to nevadí, a klidně oslovovat Maxi, Maxinko… proč ne. Jinak ještě mě napadá asociace na žížalu Maxu ze včelky Máji, jak v tom teď malá jede ![]()
V jednom americkém filmu je holčička jménem Max. Jestli je možné použít tohle jméno pro holku u nás, to netuším. Celkem se mi to líbí, ale budeš si asi muset zvyknout, že okolí bude reagovat rozpačitě.
Max, jako Maxine (Maxín) ![]()
Hele, my Maxe máme a teda stále sem tam vidím ty pohledy, co jsme to vybrali za jméno- musím teda podotknout, že to je spíš od starší generace. Teda kromě mé 90leté babičky, je to Němka jak poleno a je na to jméno pyšná. Takže pokud se chceš své dceři „pomstít“, tak do toho.
@Lizzi ne, to je jen písnička… Ale hned mi jí to připomnělo. ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
@Drogheda píše:
V jednom americkém filmu je holčička jménem Max. Jestli je možné použít tohle jméno pro holku u nás, to netuším. Celkem se mi to líbí, ale budeš si asi muset zvyknout, že okolí bude reagovat rozpačitě.
není to film Mary and Max? Max je v tomto případě chlap ![]()
@Deniska410
existuje divci jmeno Maxine. pak ji muzes rikat Max. mi to zni i pro holcicku normalne, ale ja ziju v zahranici, v CR bych jenom „Max“ holce asi taky nedala.
@Slečna Ferka píše:
Aje Max u Knapové? Pokud ne, abys nenarazila na matrice… Mě napadá, že by to měla být Maxine nebo Maximiliana.Jinak žádnou holku toho jména neznám, a asi bych to nedala. Už proto, aby to neměla blbý, kdyby byla trochu při těleAle jako na poslech mi to nevadí, a klidně oslovovat Maxi, Maxinko… proč ne. Jinak ještě mě napadá asociace na žížalu Maxu ze včelky Máji, jak v tom teď malá jede
Je, ale pro muže.
Líbí se mi to, ale promyslela bych to, v případě že to zvolíte tak se obrnit před blbýma připomínkama, hodně lidí prostě miminkům musí říkat zdrobněle a je to pro ně nepřekonatelný problém, my něco podobného zažíváme s naším Alexem a to jsem uvažovala (protože jsme nevěděli pohlaví) že nebudeme vymýšlet nic a necháme Alex, jak pro případ kluka tak holky, takže by to asi vyšlo stejně jako Max… no nevím jestli na to jsou Češi připravení
ale mně se to líbí moc, pokud varianta říkala bych jí Maxí a tím bych si vystačila, my říkáme Alex nebo Lexí a taky nám to stačí (i když jsme si už vyslechli, že je to pro miminko blbé jméno
)
@Lizzi píše:
není to film Mary and Max? Max je v tomto případě chlap
Ne ne, je to film Orphan (Sirotek).
@maluska Myslím, že holka Alex je někde jinde - budou jich podle mě třeba desítky, ale holek jménem Max bude podle mě minimum, nebo taky žádná.
Tak takové reakce jsme nečekala
. Mně se to líbí, ale nechci, aby s tím jménem měla někde „problémy“
. Ještě se mi líbí Ráchel, ale to Max se mi prostě líbí, je to takové zvláštní
.
Asi tak jak může bej Nikola kluk… Osobně se mi to nelíbí, ale je to vaše dítě - vaše volba - vaše věc
V Americe je to i holčičí jméno, ale tam jsou holčičí jména i Hruška, Jablko, Východ, Západ… takže tím bych se moc neřídila. ![]()