Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lolllo no před deseti lety byl Matyas jediný zapsaný v naší matrice..v te dobe frčeli jmena jako David a Kuba nebo Matyáš..lidi ve vsi si tukali na hlavu..dala jsem si záležet aby mu jmeno nekomolili a říkali tak jak se jmenuje MatyaS a nebo Maty a ne třeba Matáši nebo Matěji a lidi si zvykli a řikají mu tak..já osobně žádného jiného Matyase neznám i když je to ted asi už čajstejsí jak pred deseti lety..no a Tamara to byl šok pro všechny..v Čr jich je málo v kolínské nemocnici byla v roce 2012 daná jen jednou a v roce 2013 také jen jednou v čáslavské nemocnici třeba nebylo jmeno Tamara dané ani jednou¨za posledních deset let
..hodne lidí nás zrazovalo ale já jsem s Taminkou spokojená…má to i své výhody..na svátek jí popřál rekordní počet lidí..každý si na ní vzpoměl..To víš že když sem vezla kočárek s dvoukilovou holčičkou a nekdo se zeptal jak se jmenuje a já řekla Tamara,,,většinou bylo proste ticho
![]()
Jinak Ráchel je krásné jmeno a myslím že v dnesní dobe se už nikdo nepozastaví nad tím zda je nebo není židovské…
a k té Anastazii kamarádka jí má a neříkají jí Aničko ale Stázinko..a zní to moc hezky
Dejte jméno, jaké se VAM líbí…na okolí se vybodni. Když budou v akci rajčata za perfektní cenu a každý ti řekne, jak jsou vyborne a ty rajčata nejis, tak je přeci nepujdes koupit, ne?
@mater O Tamarce jsme také uvažovali. Já osobně znám jenom jednu
.
@vin Tak jestli to půjde přímo ve forme Mex, tak to dáme a jinak bychom to museli nějak prodloužit (např. Maximiliána), ale pro každého by to byla jen Mex ![]()
V Knappové je Maxima, variantou je Maxmiliána, Maxmiliana, odvozeninou je Maxie - domácké podoby: Maxa, Maxina, Maxička, Maximka, Liana, Lianka.
U nás se vyskytuje ojediněle. Jmeniny 29. května.
Co se týče mě, nevím co si o tom myslet, ale věřím, že bych tomu mohla přijít na chuť ![]()
Příspěvek upraven 03.01.14 v 18:47
Ahoj myslím si že to není ošklivé jméno ani pro holku já mám sice kluka Maxe a všichni se diví jaké má jméno a dceru mám Karolínu a ve škole se jí posmívají že má staré jméno jetotiž jediná z jejich třídy takže klidně to jméno dej a na okolí se vyklašli.
Ahoj, nevim jestli někdo zminoval - jmeno Max je použito i v seriálu 2 SOCKY, a je super
Zkus se kouknout. Já bych ho pro sebe brala. Každopádně lepší než spousta přeslazených princeznovských jmen. A pokud by se vypapala, tak pořád lepší tlustá Max, než například tlustá Isabelka, Leontýnka a tak podobně
Skloňování bych neřešila - bez Max, o Max, s Max a volání Max mi přijde normální a správné. Na matrice by to taky nemel být velký problém, maximálně budou chtít potvrzení od znalce.
@modraopice Jojo zmiňoval
Skvělej seriál. S tím skloňováním naprosto souhlasím.
Konečně nějaké pozitivní názory ![]()
Mě se spíš líbí Pax, což je bohyně míru. Římský ekvivalent bohyně Eirene
Když může být Nikola dívčí jméno, tak proč né Max…?!
Podle mě jméno Max sedí k holce..A kdo nevěří ať si pustí seriál Stranger Things a to jméno si zamiluje - Mad Max! ![]()
Jsem žena a své jméno si na “Max” do budoucna změnit plánuju takže v tom nevidím nic zlého
@Deniska410 píše: Více
No, proč ne.
A to by byla něaká zkrácenina Maxiny či Maximy nebo dokonce Maxmiliany?