Jméno pro chlapečka, hrozí mi předčasný porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jpichova
10.7.10 12:53
karolínka.sofinka píše: :-) kromě Honzíka by se mi líbilo Marek Pícha, to zni i vypadá dobře a není to tak moc krátké jak Jan Pícha

Marek dát nemůžu,to je můj bývalý přítel před manželem. Znáte chlapy ješity. Ale je pravda,že je to opravdu krátké jméno.

• Citovat
  • Upravit
2725
10.7.10 12:54

Denis mi v kombinaci s příjmením zní naprosto strašně, promiň. Marek nebo Honzík je v pohodě. Taky řešíme Honzíka, manžel chce, aby se kluk jmenoval po něm. Jemu říká „honzík“, tak jak říkat malému. Zatím se mi nejvíc líbí na slovenský styl „Janko“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
10.7.10 13:05

Mně Denis neprošel ale to jméno se mi líbí a k příjmení jde jen o zvyk tak strašné to zas není :wink:
BTW mně hrozí předčasný porod tka jsme v týdnu vyplnili papír na jména pro jisottu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
10.7.10 13:09

kamarádka má muže Honzu a chlapeček se jmenuje po něm. No a aby se to nepletlo, je to prostě malej Jenda, a moc se mi to k němu líbí. Tak ať malej roste jako z vody a dělá Vám jen samou radost.
Mimochodem já mám Vaška taky po tátovi, též originální jméno, co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.10 13:19
jpichova píše:
karolínka.sofinka píše: :-) kromě Honzíka by se mi líbilo Marek Pícha, to zni i vypadá dobře a není to tak moc krátké jak Jan Pícha
Marek dát nemůžu,to je můj bývalý přítel před manželem. Znáte chlapy ješity. Ale je pravda,že je to opravdu krátké jméno.

jasný, taky se mi líbil Vojtěch, ale taky jsem ho nenapsala, protože to byl bývalý a upřímně bych taky nechtěla aby se malá jmenovala, jak Honzova bývalá. Tak když né Marek, tak Martin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
10.7.10 13:25

Denis je pěkný a k příjmení mi to zas tak strašně nezní…Já teď moc chtěla Sebastiána,ale přítel mi ho zatrhl :cert: Tak budeme mít Tobiáše:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
10.7.10 14:06

Tobiáš se mi taky začal líbit,ale nevím, jestli projde. Ten Martin k tomu tvému příjmení sedí nejlíp. Denis taky, není to špatné, ale obávala bych se později toho posměšku, jak jste tu probíraly… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
10.7.10 14:14

Ja bych byla pro trosku delsi jmeno k vasemu prijmeni. Mne by se libil treba takovy Dominik Picha, Viktor Picha, Stepan Picha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
10.7.10 14:14

Promiňte, že sem lezu, když se de facto nevyjadřuji k věci, ale ohledně posměšků kvůli jménu - děti si najdou cokoli, a umí se posmívat čemukoli, takže bych se tím při výběru jména moc neřídila. Spíš své děti zkusím přesvědčit, že posměšky ostatních se nemusí zabývat…A zakladatelce určitě doporučuji delší křestní jméno než příjmení, konkrétně Jan Pícha je pro mě takové nelibozvučné kvůli své délce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.7.10 14:45

Také je prý pravdilo, že aby jméno dobře znělo a vypadalo, je nejlepší varianta mít křestní o slabiku delší či kratší než příjmení , jen né stejné..což Denis je.
Kupříkladu Matyáš ( Daniel) Pícha nebo Jan ( Petr) Pícha..

Opravdu Honzík je krásné jméno a budeš se divit, vůbec není nyní tak rozšířené, takže vlastně bude dost originální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
10.7.10 15:01

já mám doma malého i velkého Petra…a aby toho nebylo málo,mám ségru a tetu Petru…ale Honzík je taky hezký jméno,…držím palečky u porodu !!!!!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
10.7.10 16:22

Ahoj,
tak priznam se, ze kvuli zamene D/P se mi Denis moc stastnou volbou nezda. Jestli to dobre chapu, libi se ti spis moderni neobvykla jmena, tak tady je par typu: Me se libi napr. Patrik, Matyas, nebo Sebastian. Myslim, ze k prijmeni se to hodi lip, nez kratke Jan.
Jen tak mimochodem, cekame Eliase, a znamym se narodil Dominik :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
10.7.10 23:02

Ahoj, ja teda souhlasim s MadGirl.. :wink: Posmesky si deti najdou at na jmeno nebo jinak :wink: takze je to podle me jedno.
My treba neresili Denis/Penis, ale spis to, aby jmeno bylo mezinarodni a dobre pouzitelne i v cizine :wink:
K Vasemu prijmeni se mi to docela libi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1030
10.7.10 23:38

Ahoj,my máme doma Staníčka, taky jsem si na to nemohla dlouho zvyknout a teď se mi to jméno líbí :wink: A Honzíček je jméno moc pěkné,je též naše volba do budoucna :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
10.7.10 23:50

Já bych tedy hledala české jméno, protože Pícha je taky odvozeno od češtiny. Nic proti cizím „moderním“ jménům, ale ony také můžou vyjít z té módy, že, a takový Sebastian by nemusel být nakonec za své jméno rád. Dobré je také použít R nebo Ř pro hezký zvuk celého jména, když už v příjmení tato písmena nejsou. Já bych navrhovala Martina nebo Ondřeje. Ostatně ani božský Kája nezní vůbec špatně :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze