Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vzhledem k britskému manželovi cizí jméno beru. Mattheo se čte jak?
Diky. Ma-te-o.
Jak na vas to jmeno pusobi? Znate ho? Nezni prilis neobvykle? Bojim se, aby syn nebyl v CR za exota.
Obnovitelka
@Anonymní píše:
Diky. Ma-te-o.
Jak na vas to jmeno pusobi? Znate ho? Nezni prilis neobvykle? Bojim se, aby syn nebyl v CR za exota.
Obnovitelka
Ahoj, příjde mi to v pohodě, „u nás na pískovišti“ máme taky dost dětí s neobvyklými jmény. Já osobně bych ho nezvolila, kvůli tomu o na konci, ale to je věc vkusu každého.
V dnešní době už nic neobvyklého, máme tu jednoho chlapečka tohoto jména se slovenským příjmením ![]()
Známí má takovou přezdívku ale nepřijde mi extra exotické, dneska tu mají děti často zajímavá jména
Působí na mě italsky
. Jednoho malého Matthea znám z hřiště, maminka je Češka, tatinek Ital. Fakt bych se nebála, že bude za exota, aspoň teda v Praze je hodně cizinců a smíšených manželství, a tak spousta dětí má neobvyklá (i když, co je dnes neobvyklé, že) jména.
@Anonymní píše:
Diky. Ma-te-o.
Obnovitelka
Znam, pro dite, ktere ma otce cizince se mi libi, exoticke neni, dnes se i v CR jmenuji deti daleko exoticteji.
Negativne jsou tato cizi jmena vnimana v CR zejmena, pokud k tomu dite ma ceske prijmeni. Mattheo Dvorak by mi prislo na hlavu padle, ale i tak v CR uz relativne bezne ![]()
Jen dodám, nedávno tu psala nějaká maminka, že mají malého Tristana s typicky českým příjmením, tak to mi přijde jako mnohem větší exotika
.
Ahoj, jméno je to docela dobré, myslím, že se hodí i pro pobyt v Čechách.
Jen bych tam vynechala jedno T - takže Matheo. ![]()
Tak tady spíš letí různé obdoby Matyášů a Matějů, ale myslím, že Matthea Češi taky poberou. Akorát bude muset hláskovat výslovnost…jednodušší písemná variace by nešla?
Moc vsem dekuju za prispevky, par postrehu mi pomohlo. Varianty existuji tri: Mattheo, Matheo a Mateo. Zvazujeme prvni nebo druhou. Klidne piste dal, jsou to pro me cenne nazory ![]()
@Anonymní píše:
Moc vsem dekuju za prispevky, par postrehu mi pomohlo. Varianty existuji tri: Mattheo, Matheo a Mateo. Zvazujeme prvni nebo druhou. Klidne piste dal, jsou to pro me cenne nazory
Asi bych take dala tu druhou, libi se mi vic. Nicmene hlaskovat bude muset tak jako tak ![]()