Jméno pro chlapečka, hrozí mi předčasný porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4.10.17 20:35

Ja bych do Matese klidne sla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.10.17 20:35

Vzhledem k britskému manželovi cizí jméno beru. Mattheo se čte jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 20:37

Diky. Ma-te-o.
Jak na vas to jmeno pusobi? Znate ho? Nezni prilis neobvykle? Bojim se, aby syn nebyl v CR za exota.
Obnovitelka

• Citovat
  • Upravit
444
4.10.17 20:49
@Anonymní píše:
Diky. Ma-te-o.
Jak na vas to jmeno pusobi? Znate ho? Nezni prilis neobvykle? Bojim se, aby syn nebyl v CR za exota.
Obnovitelka

Ahoj, příjde mi to v pohodě, „u nás na pískovišti“ máme taky dost dětí s neobvyklými jmény. Já osobně bych ho nezvolila, kvůli tomu o na konci, ale to je věc vkusu každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.17 20:53

V dnešní době už nic neobvyklého, máme tu jednoho chlapečka tohoto jména se slovenským příjmením :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
4.10.17 20:54

Známí má takovou přezdívku ale nepřijde mi extra exotické, dneska tu mají děti často zajímavá jména

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
4.10.17 20:54

Působí na mě italsky :mrgreen:. Jednoho malého Matthea znám z hřiště, maminka je Češka, tatinek Ital. Fakt bych se nebála, že bude za exota, aspoň teda v Praze je hodně cizinců a smíšených manželství, a tak spousta dětí má neobvyklá (i když, co je dnes neobvyklé, že) jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
4.10.17 20:56
:kytka:

Příspěvek upraven 01.11.17 v 09:40

• Citovat
  • Upravit
8491
4.10.17 21:00
@Anonymní píše:
Diky. Ma-te-o.
Obnovitelka

Znam, pro dite, ktere ma otce cizince se mi libi, exoticke neni, dnes se i v CR jmenuji deti daleko exoticteji.

Negativne jsou tato cizi jmena vnimana v CR zejmena, pokud k tomu dite ma ceske prijmeni. Mattheo Dvorak by mi prislo na hlavu padle, ale i tak v CR uz relativne bezne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
4.10.17 21:03

Působí italsky, kolotočářsky. Co tam máte dál? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
4.10.17 21:05

Jen dodám, nedávno tu psala nějaká maminka, že mají malého Tristana s typicky českým příjmením, tak to mi přijde jako mnohem větší exotika ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6714
4.10.17 21:08

Ahoj, jméno je to docela dobré, myslím, že se hodí i pro pobyt v Čechách. :mrgreen: Jen bych tam vynechala jedno T - takže Matheo. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.10.17 21:27

Tak tady spíš letí různé obdoby Matyášů a Matějů, ale myslím, že Matthea Češi taky poberou. Akorát bude muset hláskovat výslovnost…jednodušší písemná variace by nešla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 21:35

Moc vsem dekuju za prispevky, par postrehu mi pomohlo. Varianty existuji tri: Mattheo, Matheo a Mateo. Zvazujeme prvni nebo druhou. Klidne piste dal, jsou to pro me cenne nazory :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8491
4.10.17 22:06
@Anonymní píše:
Moc vsem dekuju za prispevky, par postrehu mi pomohlo. Varianty existuji tri: Mattheo, Matheo a Mateo. Zvazujeme prvni nebo druhou. Klidne piste dal, jsou to pro me cenne nazory :kytka:

Asi bych take dala tu druhou, libi se mi vic. Nicmene hlaskovat bude muset tak jako tak :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze