Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lucka91 píše:martext píše:děkuji
Ja mela Nicolase taky na seznamu, ale prave k tomu prijmeni s hacky se nam moc nehodilo, takze k vam
ptám se protože pár lidí v našem okolí nám říká že to jméno je hrozné a že to bude chudák kluk že se mu budou smát tak jsem tak znejistěla…na tom jméně jsme se s přítelem hned shodli…
Asi vam zavidi, ze na to jmeno neprisli sami. Nebo proto, ze je neobvykle, ale v dnesni dobe lidi uz nechteji mit same petriky, martinky a honzicky ![]()
Je fakt krasne, ja chtela pro sve dvojcata Nicolas a Lukas, ale proste k ceskemu prijmeni ne, ale nakonec jsem stastna za ty co mame ![]()
martext píše:Lucka91 píše:Asi vam zavidi, ze na to jmeno neprisli sami. Nebo proto, ze je neobvykle, ale v dnesni dobe lidi uz nechteji mit same petriky, martinky a honzickymartext píše:děkuji
Ja mela Nicolase taky na seznamu, ale prave k tomu prijmeni s hacky se nam moc nehodilo, takze k vam
ptám se protože pár lidí v našem okolí nám říká že to jméno je hrozné a že to bude chudák kluk že se mu budou smát tak jsem tak znejistěla…na tom jméně jsme se s přítelem hned shodli…
Je fakt krasne, ja chtela pro sve dvojcata Nicolas a Lukas, ale proste k ceskemu prijmeni ne, ale nakonec jsem stastna za ty co mame
Asi máš pravdu,ale člověka to zamrzí když to jsméno tak odsoudí, dokonce jsem slyšela názor že i Kryšpín je lepší než Nicolas…
moc děkuji za povzbuzení
jinak máš moc krásné chlapečky
a jména máš taky moc hezká
Sebastiana jsme měli taky na seznamu ![]()
martext píše:Lucka91 píše:Asi vam zavidi, ze na to jmeno neprisli sami. Nebo proto, ze je neobvykle, ale v dnesni dobe lidi uz nechteji mit same petriky, martinky a honzickymartext píše:děkuji
Je fakt krasne, ja chtela pro sve dvojcata Nicolas a Lukas, ale proste k ceskemu prijmeni ne, ale nakonec jsem stastna za ty co mame
Nemyslím si, že by museli hned závidět. Mě se třeba jméno nikolas nelíbí vůbec
ani trošku, to se prostě nesmíš lidí ptát, každému se líbí jméno jiné..
(martext divila by ses jaká je dneska malá martinka originál - kamarádka jednu má a je všude jediná
)
Lucka91 píše:martext píše:Asi máš pravdu,ale člověka to zamrzí když to jsméno tak odsoudí, dokonce jsem slyšela názor že i Kryšpín je lepší než Nicolas…Lucka91 píše:Asi vam zavidi, ze na to jmeno neprisli sami. Nebo proto, ze je neobvykle, ale v dnesni dobe lidi uz nechteji mit same petriky, martinky a honzickymartext píše:děkuji
Je fakt krasne, ja chtela pro sve dvojcata Nicolas a Lukas, ale proste k ceskemu prijmeni ne, ale nakonec jsem stastna za ty co mamemoc děkuji za povzbuzení
Sebastiana jsme měli taky na seznamu
To si nesmíš tak brát, pokud nechceš slyšet kritiku, tak jméno nikomu neříkej. Přece Ti nebudou lhát, že se jim líbí když ne. Prostě se o tom s nikým nebav a je. Neexistuje žádné jméno, které se líbí všem.. (kryšpín se mi líbí
)
Kallkapa píše:Lucka91 píše:To si nesmíš tak brát, pokud nechceš slyšet kritiku, tak jméno nikomu neříkej. Přece Ti nebudou lhát, že se jim líbí když ne. Prostě se o tom s nikým nebav a je. Neexistuje žádné jméno, které se líbí všem.. (kryšpín se mi líbímartext píše:Asi máš pravdu,ale člověka to zamrzí když to jsméno tak odsoudí, dokonce jsem slyšela názor že i Kryšpín je lepší než Nicolas…Lucka91 píše:Asi vam zavidi, ze na to jmeno neprisli sami. Nebo proto, ze je neobvykle, ale v dnesni dobe lidi uz nechteji mit same petriky, martinky a honzickymartext píše:děkuji
Je fakt krasne, ja chtela pro sve dvojcata Nicolas a Lukas, ale proste k ceskemu prijmeni ne, ale nakonec jsem stastna za ty co mamemoc děkuji za povzbuzení
)
to já samozřejmě chápu mně se třeba Kryšpín nelíbí, kritika mi nevadí když někdo řekne že se mu Nicolas nelíbí beru to ale říkat že mu tím zkazím život a že chudák kluk a že všechno je lepší než Nicolas to mi vadí …
Lucka91 píše:Kallkapa píše:to já samozřejmě chápu mně se třeba Kryšpín nelíbí, kritika mi nevadí když někdo řekne že se mu Nicolas nelíbí beru to ale říkat že mu tím zkazím život a že chudák kluk a že všechno je lepší než Nicolas to mi vadí …Lucka91 píše:To si nesmíš tak brát, pokud nechceš slyšet kritiku, tak jméno nikomu neříkej. Přece Ti nebudou lhát, že se jim líbí když ne. Prostě se o tom s nikým nebav a je. Neexistuje žádné jméno, které se líbí všem.. (kryšpín se mi líbímartext píše:Asi máš pravdu,ale člověka to zamrzí když to jsméno tak odsoudí, dokonce jsem slyšela názor že i Kryšpín je lepší než Nicolas…Lucka91 píše:Asi vam zavidi, ze na to jmeno neprisli sami. Nebo proto, ze je neobvykle, ale v dnesni dobe lidi uz nechteji mit same petriky, martinky a honzickymartext píše:děkuji
)
Jiní by Ti to samé řekli na Bedřicha a jiní zase na Dušana a jiní na Jeremyho.. ty třeba si do té kategorie „všechno je lepší než“ zařadila kryšpína
. Na názor ostatních se nedívej, nemají Ti do toho co kafrat.. ![]()
Kallkapa píše:Lucka91 píše:Jiní by Ti to samé řekli na Bedřicha a jiní zase na Dušana a jiní na Jeremyho.. ty třeba si do té kategorie „všechno je lepší než“ zařadila kryšpínaKallkapa píše:to já samozřejmě chápu mně se třeba Kryšpín nelíbí, kritika mi nevadí když někdo řekne že se mu Nicolas nelíbí beru to ale říkat že mu tím zkazím život a že chudák kluk a že všechno je lepší než Nicolas to mi vadí …Lucka91 píše:To si nesmíš tak brát, pokud nechceš slyšet kritiku, tak jméno nikomu neříkej. Přece Ti nebudou lhát, že se jim líbí když ne. Prostě se o tom s nikým nebav a je. Neexistuje žádné jméno, které se líbí všem.. (kryšpín se mi líbímartext píše:Asi máš pravdu,ale člověka to zamrzí když to jsméno tak odsoudí, dokonce jsem slyšela názor že i Kryšpín je lepší než Nicolas…Lucka91 píše:Asi vam zavidi, ze na to jmeno neprisli sami. Nebo proto, ze je neobvykle, ale v dnesni dobe lidi uz nechteji mit same petriky, martinky a honzickymartext píše:děkuji
)
. Na názor ostatních se nedívej, nemají Ti do toho co kafrat..
jj to je mi jasné, jde o to že když to do tebe někdo hučí při každé příležitosti tqk to prostě už leze na mozek myslím že svůj nároz stčí říct jen jednou ![]()
Už to nebudu citovat ať to není přes tři strany
. Proto se jméno před porodem neříká, protože vždycky se najde někdo komu se to nebude líbit a pokud má člověk povahu, že se nechá nahlodat a jméno si kecama zprotiví, nemůže ho před poredem říkat
. U dalšího prcka už budeš vědět ![]()
Ale, že do Ti někdo neustále pořád dokola říká, že to je nejhorší jméno atd. - to jsou jako tvoji kamarádi?
Nebo kdo Ti to pořád dokola říká? Jestli tchýně nebo tak někdo, tak to hoď za hlavu, pokud Tě tak opakovaně otravují kamarádi, tak máte zvláštní vztahy ![]()
Kallkapa píše:
Už to nebudu citovat ať to není přes tři strany. Proto se jméno před porodem neříká, protože vždycky se najde někdo komu se to nebude líbit a pokud má člověk povahu, že se nechá nahlodat a jméno si kecama zprotiví, nemůže ho před poredem říkat
. U dalšího prcka už budeš vědět
Ale, že do Ti někdo neustále pořád dokola říká, že to je nejhorší jméno atd. - to jsou jako tvoji kamarádi?
Nebo kdo Ti to pořád dokola říká? Jestli tchýně nebo tak někdo, tak to hoď za hlavu, pokud Tě tak opakovaně otravují kamarádi, tak máte zvláštní vztahy
Jj u dalšího prcka si to nechám pro sebe
ponaučení pro příště ![]()
no říká to rodina a a rodina našich „známých“ tam to nemůžou zkousnout vůbec dokonce říkají že Nicolas je cikánské jméno a tak, jsou to ženské kolem 60 let…když mi to řekly jednou tak jsem to neřešila ale když to slyším pořád dokola tak už jsem na to alergická, ale paradoxně čím víc nám to „rozmlouvají“ nebo do toho pořád vrtají tím víc jsme přesvědčeni o tom že jsme vybrali správně i vzhledem k příjmení ![]()
Tak to si stou malou Martinkou trefila, ja jsem taky Martina a jen v nasi tride na zakladce byly rovnou 3
Tak Martiny uz dneska nejsou? ![]()
Ale Martinu je vsude strasne moc. ![]()
Jinak samozrejme rodina taky remcala jakoze Sebastian, co to je za jmeno? ani neni v kalendari (tento rok ale uz je.) vsak si to ani nezapamatujem a Adrian? Jak na neho budete volat?
Proste jak uz jste psaly, tezko se budou vsechny jmena libit vsem, ale dulezite je, ze jste se natom shodli oba s partnerem. U meho partnera treba neprosel ani obycejny Dominik ![]()
Lucka- dekuji za pochvalu, tobe preji krasny a rychly porod, uz to mas zapar.
![]()
martext píše:
Lucka- dekuji za pochvalu, tobe preji krasny a rychly porod, uz to mas zapar.![]()
jj přesně jak píšeš jak na Nicolase budete volat
to jsou starosti ![]()
no ani nevíš jak už bych toho malého prďolu chtěla mít u sebe hrozně se to táhne ten poslední měsít dnes jsem přesně 35+0 ale jak se znám tak určitě budu přenášet, ale co hlavně že bude mrňousek v pořádku
![]()
no my jsme k tomu příjmení zkrátka žádného Hozíka, Pepíka, nebo tak něco dát nemohli
vypadalo by to blbě ![]()
Lucka91 píše:martext píše:jj přesně jak píšeš jak na Nicolase budete volat
Lucka- dekuji za pochvalu, tobe preji krasny a rychly porod, uz to mas zapar.![]()
to jsou starosti
no ani nevíš jak už bych toho malého prďolu chtěla mít u sebe hrozně se to táhne ten poslední měsít dnes jsem přesně 35+0 ale jak se znám tak určitě budu přenášet, ale co hlavně že bude mrňousek v pořádku![]()
no my jsme k tomu příjmení zkrátka žádného Hozíka, Pepíka, nebo tak něco dát nemohlivypadalo by to blbě
naprosto chapu, jak se posledni mesic vlece. od nejakeho 33 tydne jsem byla pripravena, ze muzu kdykoliv porodit, bricho uz jsem mela nizko a vsichni mi rikali, ze uz vypadam, ze budu kazdym dnem rodit. No a nakonec jsme to vsichni 3 vydrzeli az do ukonceneho 38 tt. Proc myslis ze budes prenaset?
martext píše:Lucka91 píše:naprosto chapu, jak se posledni mesic vlece. od nejakeho 33 tydne jsem byla pripravena, ze muzu kdykoliv porodit, bricho uz jsem mela nizko a vsichni mi rikali, ze uz vypadam, ze budu kazdym dnem rodit. No a nakonec jsme to vsichni 3 vydrzeli az do ukonceneho 38 tt. Proc myslis ze budes prenaset?martext píše:jj přesně jak píšeš jak na Nicolase budete volat
to jsou starosti
no ani nevíš jak už bych toho malého prďolu chtěla mít u sebe hrozně se to táhne ten poslední měsít dnes jsem přesně 35+0 ale jak se znám tak určitě budu přenášet, ale co hlavně že bude mrňousek v pořádku![]()
no my jsme k tomu příjmení zkrátka žádného Hozíka, Pepíka, nebo tak něco dát nemohlivypadalo by to blbě
no nevím .-D při mém štěstí budu přenášet já když se na něco hrozně těším a nemůžu se dočkat tak si to dává na čas
ale tak třeba ne - uvidíme ![]()
rodit předčasně to nechci jen ať se raději pěkně „dopeče“ jak říká babička ![]()
ale mám strach z porodu protože pan doktor v Brně na UTZ mě vyděsil tím že budu mít těžký porod že mi to nezávidí že se mám na co těšit - tohle mi řekl na základě toho že prcek ve 32tt vážil 2200g a podle UTZ je o týden napřed - do té doby jsem se porodu vůbec nebála ale teď mám hrozný strach
![]()
moc bych si přála totiž rodit přirozeně a ne císařem… tak se na ten porod snažím moc nemyslet a doufám že malý nebude nějak moc přibírat i když prý poslědní měsíc miminka přibírají až čtvrt kila za týden tak se dost bojím - ale samozřejmě že jím normálně, nechci malého nijak ohrozit a když hold bude větší tak se to taky zvládne - ale strach mám velký lhala bych kdybych řekla že ne …člověk až žasně co dokáže udělat pár slov od doktora s prvorodičkou ![]()
Lucka91 píše:martext píše:no nevím .-D při mém štěstí budu přenášet já když se na něco hrozně těším a nemůžu se dočkat tak si to dává na časLucka91 píše:naprosto chapu, jak se posledni mesic vlece. od nejakeho 33 tydne jsem byla pripravena, ze muzu kdykoliv porodit, bricho uz jsem mela nizko a vsichni mi rikali, ze uz vypadam, ze budu kazdym dnem rodit. No a nakonec jsme to vsichni 3 vydrzeli az do ukonceneho 38 tt. Proc myslis ze budes prenaset?martext píše:jj přesně jak píšeš jak na Nicolase budete volat
to jsou starosti
ale tak třeba ne - uvidíme
rodit předčasně to nechci jen ať se raději pěkně „dopeče“ jak říká babička
ale mám strach z porodu protože pan doktor v Brně na UTZ mě vyděsil tím že budu mít těžký porod že mi to nezávidí že se mám na co těšit - tohle mi řekl na základě toho že prcek ve 32tt vážil 2200g a podle UTZ je o týden napřed - do té doby jsem se porodu vůbec nebála ale teď mám hrozný strach![]()
moc bych si přála totiž rodit přirozeně a ne císařem… tak se na ten porod snažím moc nemyslet a doufám že malý nebude nějak moc přibírat i když prý poslědní měsíc miminka přibírají až čtvrt kila za týden tak se dost bojím - ale samozřejmě že jím normálně, nechci malého nijak ohrozit a když hold bude větší tak se to taky zvládne - ale strach mám velký lhala bych kdybych řekla že ne …člověk až žasně co dokáže udělat pár slov od doktora s prvorodičkou
Tak to bude cvalicek
![]()
Ale stejne ty odhady nejsou presne, nakonec treba bude mit jen ten prumer okolo 3,5 kg. My meli odhad 14 dni pred porodem 2,5 kg a nakonec meli „jen“ 2,6 oba dva. Ja se taky porodu strasne bala, sice byl dlouhy, nakonec museli oboum prckum pomoct ven, ale zvladli jsme to bez cisare. Ten zazitek za to stoji. Ty emoce, kdyz maminka poprve drzi sve miminko v naruci, jsou nepopsatelne. Hlavne zadny stres, zena by mela byt hlavne v dobre psychicke pohode, vse zvladnes i kdyby byl trosku vetsi ![]()