Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@wena8621 http://svatky. centrum. cz/jmenny-seznam/ snad ti to pomůže
Ahoj, my budeme mít Klárku, ještě se mi moc líbí Veronika a Denisa ![]()
@Klairs píše:
Ahoj, my budeme mít Klárku, ještě se mi moc líbí Veronika a Denisa
Klára je pěkný jméno
Moc se mi líbí. Ale v našem přijmení je Ř, takže spíš je lepší, kdyby ve jméne R nebylo. ( Kvůli lepší výslovnosti.)
@Litta píše:
Těžko říct, možná proto, že Ana neexistuje, ale Ema jo?
Ana existuje stejně jako Ema. Proč by neměla? Prostě mi přijde divné, když lidé tvrdí, jak jim vadí psaní jmen se 2 písmenky, když to jde s jedním, ale potom klidně napíšou Anna se 2 n a nepozastavují se nad tím
.
Mě se líbí Sylvie. Já vůbec mám slabost pro jména končící na -ie
@kolozubka píše:
Mě se líbí Sylvie. Já vůbec mám slabost pro jména končící na -ie
@lemanka OK, koukla jsem se po ní a Ana se také používá. Každopádně tradice Anny je u nás nepochybně větší než Emmy. Tak asi lidem vadí, když se někdo snaží o variantu se zdvojenými písmenky jen aby to vypadalo neobvykleji. Tak to cítím u té Emmy. A dát Anu s jedním na mě působí podobně. ![]()
@Litta píše:
@lemanka OK, koukla jsem se po ní a Ana se také používá. Každopádně tradice Anny je u nás nepochybně větší než Emmy. Tak asi lidem vadí, když se někdo snaží o variantu se zdvojenými písmenky jen aby to vypadalo neobvykleji. Tak to cítím u té Emmy. A dát Anu s jedním na mě působí podobně.
No mě právě přijde divná Ema s jedním m. A Annu bych také psala se dvěma písmeny. Naopak třeba Nelu bych psala jen s jedním l, každý to máme prostě jinak
.
@lemanka píše:
No mě právě přijde divná Ema s jedním m. A Annu bych také psala se dvěma písmeny. Naopak třeba Nelu bych psala jen s jedním l, každý to máme prostě jinak.
Já myslím, že Anna by měla být se dvěma N ( jak je to v kalenáři.). Ema s jedním M (jak je to v kalenáři.). Jsme češi, tak proč by se to mělo poangličňovat?? Pak z toho jsou extrény ( ve jménech) - např. Tobias Svoboda. Proč nedají normálně Tobiáš? Je to jen proto, že chtějí být vyjmeční. Jenomže většina si neuvědomuje, že to jejich dítě, pak může mít problémy.(třeba to dítě pak budou jen za jeho jméno šikanovat.) Blbý příklad, ale znám případ, kdy jednu holku už v první třídě ostatní šikanovali, jenom kvůli sestřihu jejích vlasů.
@Lola ♫ píše:
Já myslím, že Anna by měla být se dvěma N ( jak je to v kalenáři.). Ema s jedním M (jak je to v kalenáři.). Jsme češi, tak proč by se to mělo poangličňovat?? Pak z toho jsou extrény ( ve jménech) - např. Tobias Svoboda. Proč nedají normálně Tobiáš? Je to jen proto, že chtějí být vyjmeční. Jenomže většina si neuvědomuje, že to jejich dítě, pak může mít problémy.(třeba to dítě pak budou jen za jeho jméno šikanovat.) Blbý příklad, ale znám případ, kdy jednu holku už v první třídě ostatní šikanovali, jenom kvůli sestřihu jejích vlasů.
Poangličťovat? Ema/Emma, Anna/Ana ani Tobias/Tobiáš nejsou česká ani anglická jména. Emma je původu německého a Anna a Tobiáš hebrejská. To jak si to různé národy převzaly a jak si to píší je jejich věc. Stejně tak je to věc rodičů. Třeba rodiče Tobiase Svobody chtějí, aby nepsal háčky, jméno se jim bez háčků líbí víc, proč za tím hned hledat poangličťování a i když, je to jejich věc.
Jinak, v kalendáři je Ilja. Eliáš ne(nově možná teď v některých ano). Oboje to je jedno a to samé jméno. Podle tvé teorie o kalendářích ti zní Ilja více česky než Eliáš
???
Amely, Anděla, Klára ![]()
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit o pomoc. Čekáme naši první holčičku a nevíme jak ji pojmenovat. Líbí se nám Amely Bednaříková, Anděla Bednaříková, Klára Bednaříková. Byla bych moc ráda, kdyby jsme mi napsali vaše názory a nebo jaké jméno by jste dali Vy. Diky ![]()
Amely je jméno? ![]()
Podle mě Klára zní nejlépe, souhlasím s @renda81