Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Díky za Vaše názory. Nakonec nebudeme mít ani Sáru, ani Johanu, ani Bereniku, ani Klarku, ale budem mít Inesku. ![]()
Ahoj holky, procitala jsem Vasi diskusi. Moc by me zajimal nazor i ostatnich na ma vybrana jmena. S pritelem mame malinko odlisny nazor. A to co se libi me se nelibi jemu a naopak. A v neposledni rade si k mym vymyslenym jmenum dokaze vzdy neco najit proc to jmeno nedat. Treba proto, ze by se ostatni deti posmivali za jmeno…
Melissa = melasa
Evelina = lina
Klaudie, Sophie = koncovka ie ( moc se mne neptejte co to znamena ten muj ani me to nedokaze vysvetlit, proste jmena se mu nelibi a tecka)
Jessica = Fletcherova
Samuel =L. Jackson
Tobias = neprichazi v uvahu hnusne jmeno
Prosim, co si myslite o techto jmenech? Kazde jmeno je hezke, kdyz se hezky vyslovuje. Napriklad Melissa ma spoustu zdrobnelinek… Predem dekuji za Vase pripominky
@Mejbelína Tak z těhle se mi vyloženě nelíbí ani jedno, kdybych si už jo musela vybrat, tak jedině Klaudii. Ale vymýšlet, co si kdo za jméno dosadí, je vážně mimo, když někdo bude chtít, tak si doopravdy najde něco na jakékoliv jméno.
Jaké návrhy má přítel?
@Mejbelína Alexej se mi také moc líbí, Alex, Aljoša, Lexa (my máme doma Alexandru, takže důvod sympatií ke jménu Alexej je zřejmý
)
Vanessa není špatná, ale když už, tak spíš se mi líbí podle mě podobná Valerie (protože se jí dá říkat Riri
)
Snad najdete nějaký kompromis. Já chtěla Darju, což partner jasně odmítl, tak jsme tak dlouho listovali kalendářem, dokud jsme oba nadšeně nevyjekli u stejného jména ![]()
@Fjodorka praveze Lexa mi pride jak z comebeku
kazdopadne mame jeste dost casu, tak snad najdeme kompromis.
@Mejbelína Vždyť v každém seriálu, filmu, dokumentu atd. se někdo nějak jmenuje, to bys dítě nemohla pojmenovat nijak, pokud ti vadí, že to jméno někdo použije v televizi
Ale tak jasně, člověk má prostě určité asociace ![]()
Něco určitě vymyslíte. Vezměte kalendář do ruky a projděte ho, pak zase třeba za dva měsíce (preference se také někdy mění, já na začátku těhotenství odsouhlasila Konstantina a po měsíci jsem ho zavrhla
)
Ať se zadaří!
@Mejbelína píše:
Ahoj holky, procitala jsem Vasi diskusi. Moc by me zajimal nazor i ostatnich na ma vybrana jmena. S pritelem mame malinko odlisny nazor. A to co se libi me se nelibi jemu a naopak. A v neposledni rade si k mym vymyslenym jmenum dokaze vzdy neco najit proc to jmeno nedat. Treba proto, ze by se ostatni deti posmivali za jmeno…Melissa = melasa
Evelina = lina
Klaudie, Sophie = koncovka ie ( moc se mne neptejte co to znamena ten muj ani me to nedokaze vysvetlit, proste jmena se mu nelibi a tecka)
Jessica = FletcherovaSamuel =L. Jackson
Prosim, co si myslite o techto jmenech? Kazde jmeno je hezke, kdyz se hezky vyslovuje. Napriklad Melissa ma spoustu zdrobnelinek… Predem dekuji za Vase pripominky
Tobias = neprichazi v uvahu hnusne jmeno
Tak z tvých zmiňovaných jmen bych já asi vybrala tu Jessicu. Taky jsem ji chtěla, ale k našemu přijmení se nehodí. Z klučičích bych vybrala Samuela. Taky je pěkný Vojtěch, Tadeáš, Florian, Max a Jáchym. ![]()