Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@terien no jo, to si nevybereš. Každý rok je hitem něco jiného ![]()
@Zdeňka86 No to není. Eliška, Terezka, Natálka, Adélka, Anička, Karolína jsou hity už dlouho. Stačí se kouknout na žebříčky jmen.
Kolegyně v práci je taky Bednaříková a má Andreu a Sáru. Elišku bych v dnešní době nedávala, je jich strašně moc. ale kdybych si měla vybrat z těch 3 jmen, tak bych vybrala Kláru. Jinak my máme Johanu
Dobrý den,
chtěla bych Vás požádat, jestli by jste mi mohli pomoct při výběru jména pro holčičku. U první holčičky jsme se pořád nemohli shodnout, ale nakonec jsme vybrali jméno Valerie. Teď po třech letech jsem v tom podruhé a nemůžem se rozhodnout. Líbí se nám jména Sára, Johana, Berenika, Klara. Manžel navrhl tu Bereniku a poslední dobou se mi to jméno i zamlouvá, ale jak jíříkat zdrobněle? Berunko, Beruško?? Oslovení Bery nebo Bereny mi přijde zvláštní. Jaké jsou Vaše názory? Díky moc, že jste svůj drahocený čas použili, aby jste mi pomohli.
![]()
@Amy Adele Sára je krásné i Berenika, říkala bych ji normálně Bery…je to o zvyku.
Beni, Niko, Ber, Beru. Taky jsem jí chtěla, ale mám kloučka.
Berenika je krasne
Sara se mi take libi
A Berenice muzete rikat Beruska Beri Ber Berunko Brů
My mame psa Berusku
![]()
Také hlasuji za Bereniku, je to krásné jméno a oslovovala bych ji Bery, Beru, Niko, Berunko, Beruško.. ![]()
Jééééé, to je moc krásné jméno Berenika. Slyším poprvé. My máme Leu. A také jsem přemýšlela jak říkat. Říkáme jí Leuško, a je to přesně o tom zvyku. Dnes mi to příjde normální, ale když jsem si to představovala, tak jsem si říkala, že to bude divný. Ale je to nejkrásnější v mým životě. ![]()
Líbí se mi Berenika. A říkala bych jí Bereniko, v největším frmolu jen Niko.
Jé, Berenika je moc pěkné jméno. My máme Agátu a jsme strašně moc spokojení, jiné jméno už by nám k ní ani nešlo. Říkáme jí Agi, Agátko, Agajdo, Agísku, Agíšku, Agátice rohatá - když zlobí, je to prostě ona. Opravdu, nelitujeme. Docela jsem měla v rozvaze ještě u holčičky jména Monika, Viola, Mytilda a Olivie. K Olivii jsme dospěli proto, že mi manžel nepovolil Olgu. No, a mně by se moc líbilo říkat holčičce zkráceně Oli. ![]()
Jsem moc ráda, že jsme si námi vybrané jméno nenechali příbuzenstvem vymluvit, dneska bych toho možná litovala, kdybychom se nedrželi svého a podlehli okolí, že tohle jméno dávat nemáme.
My mame Vendulku, kazdopadne Berenika je zajimave;) libi se mi. Asi byvh ji rikala Béjo, Beru, Berunko.
Bereniku bych klidně brala, a i ty zdrobněliny jsou hezký - zvlášť Beruška
Já taky říkala dceři taky.
Za mě rozhodně lepší než Sára (mně to přijde dost tvrdé, a trochu jako pro psa) nebo Johanka (chtěli byste Johanu - což je podle mě docela tvrdé - nebo Johanku - což je problém při zapisování na úřadu i v případě, že bude mít 90 kilo?).