Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Natálka je moc pěkné jméno, u nás ve školce není ani jedna a osobně také žádnou neznám…
Ahoj, mě se převzatá jména na českých dětech nelíbí, ale když už, tak určitě Nikol. Nikola je kluk, Nikol pak pro slečnu (někdy lidi chybně dají Nikola pro holčičku), francouzské ženské jméno Nikol se mi líbí víc než Natálie.
Isabella, Bea mě se líbí cizi jména přece jenom ve školkách moc Isabellek nenajdete ![]()
I kdyz s pritelem tehotenstvi jeste alespon rok neplanujeme, jména máme již vymyšlené. hrozne se mi libi prave holcici u kterého trnu aby mi ho nevyfouknul nekdo z okolí
![]()
Dala bych Nikolku. Natálie je sice krásné jméno, ale osobně mi přijde méně praktické. Na škole jsme měli Natálii, profesorka ji vyvolávala „Natálie“, Natálko jí asi učitelé říkat nebudou, a to mi přišlo divné (to Natálie při oslovení). Když jsme o ní mluvili ve třetí osobě, tak ti vlastně nezbývá říct nic jiného než Natálka (možná ještě Natka), což třeba u 30 leté baby není nic moc (není tam nic univerzálního jako Terka, Kačka, Nikča apod.). U Nikoly je to jednodušší - Nikča nebo Niki.
Natálie je krásné jméno, ale pozor - ač třeba nechtěně, budou jí říkat Natálo a budou se tak o ní i bavit (např. Byla tam Adéla a Natála, Šla jsem tam s Natálou atd.) - mám tyto vlastní zkušenosti v různých situacích, vždy jsem se s tímto setkala. Takže za mě Nikolka a řekla bych, že Nikolek je aktuálně méně, než Natálek - ty máme teď všude ![]()
@leeniik píše:
Ahoj holky
jaké jméno se Vám líbí víc?
Natálka, nebo Nikolka
Příjmení je klasické české, sedí k oběma jménum, děkuji za Vaše názory
Natálie ![]()