Jméno pro sourozence

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
23.8.12 08:12

Aby si Gizel mohla poklepat na čelo - chtěli jsme Rebeku Novákovou :mrgreen:

Ten Maxmilian se mi líbí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
23.8.12 08:13
@Gizel píše:
@RyBANA @IvkaH Tak českých jmen je spousta hezkých, zvlášť pro holčičky (pro kluka jsme měli docela problém vybrat). Dávání těchto exotických jmen mi přijde jako hraní si na nějakou výjimečnost. Mám dítě s nezvyklým jménem, tak bude něco extra 8o

hezkých třeba podle tebe, ale každý má jiný vkus, tak proč sem cpát svoje rady at dá český jméno když na to se zakladatelka rozhodně neptala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
23.8.12 08:14
@Gizel píše:
@RyBANA @IvkaH Tak českých jmen je spousta hezkých, zvlášť pro holčičky (pro kluka jsme měli docela problém vybrat). Dávání těchto exotických jmen mi přijde jako hraní si na nějakou výjimečnost. Mám dítě s nezvyklým jménem, tak bude něco extra 8o

Proč sakra nepochopit, že někomu se ta klasická „česká“ nelíbí a nemusí to být o nějakém hraní si na něco.

A moje dítě je a bude extra, ať má jméno jakékoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
23.8.12 08:15
@Dice píše:
Holky proč se tady zase navážíte s těma ČESKÝMA jménama???
Vy neodpovíte na otázku zakladatelky ale jenom zase „musíte“ napsat jak má dát český a ladit k příjmení, co je vám po tom??
Ať si zakladatelka dává jména jaký chce a když nemáte odpověď na otázku, tak proč se vůbec k tomu tématu vyjadřovat?! A to se stane v každé diskuzi o jménech :zed:

Co to placas? Ja jsem jenom napsala, ze by se prijmeni melo hodit ke jmenu - to je snad celkem normalni ne? A taky ze JA jsem zastancem ceskych jmen, takze asi neporadim. Ten tvuj prispevek jsem nejak nepochopila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
23.8.12 08:16

@Crystal87 Prostě jen píšu svůj názor. Jméno ať si dá každý jaké chce, ale musí myslet na to, jak se s ním jednou bude jeho dítěti žít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
23.8.12 08:17

Mě to přijde dost zbytečný ne? Snad zakladatelka není blbá a nepotřebuje radu tohoto typu, ona se ptala který z těch jmen se nejvíc hodí ke jménu co už má dcera, a odpovědi typu co jsi napsala ty jsou uplně zbytečný, mě vytáčí jak je to vždycky v každé diskuzi o jménu…nechápu že má někdo tu potřebu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.8.12 08:17
@Gizel píše:

Mi je fuk tvůj názor, nesnáším České jména, vedu děti od mala k tomu, aby děti odešly žít jinam… nikdy bych České jméno nedala, kdo chce ať si dává, copak se tě musíme ptát? Líbí se nám cizí jména, jsou krásné. A zatím měla naše Meliska vždycky výhodu, jako jedinou si ji paní ředitelka automaticky pamatovala ze 200 dětí. Nikdy nikdo neřekl, že má ošklivé jméno naopak, že je krásná a jméno ji moc sluší, v překladu znamená pilná včelka a to naprosto sedí. A názory zapšklé zastaralé paní, jako ty mě netrápí :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
23.8.12 08:18

Takže Tomášovi se bude žít lépe než Maxovi? Hm zajímavé, řekla bych se otázka žití se zakládá na něčem úplně jiném…každej to máme jinak že 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
23.8.12 08:20

@RyBANA Samozřejmě pro každého rodiče je jeho dítě něco extra :) Ale nebudu mu přidávat problémy do života nějakým šíleným jménem, aby se mu pak všichni smáli. A neříkej mi, že se v celém kalendáři nenajde jediné české jméno akceptovatelné pro tvé dítě! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
23.8.12 08:20

Přesně tak, za mě taky nesnáším český jména a v dnešní době je rozhodně Věnceslava větší exot než Mia a trpět tím bude jen ona, ale tak hlavně že se hodí k příjmení ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.12 08:21
@Gizel píše:
@rebecamaja A vy jste cizinci? 8o Proč nedáte nějaké normální české jméno? :nevim:

vas nazor neni odpovedi na muj dotaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
23.8.12 08:21
@Gizel píše:
@RyBANA Samozřejmě pro každého rodiče je jeho dítě něco extra :) Ale nebudu mu přidávat problémy do života nějakým šíleným jménem, aby se mu pak všichni smáli. A neříkej mi, že se v celém kalendáři nenajde jediné české jméno akceptovatelné pro tvé dítě! :think:

Vlastně ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
23.8.12 08:22
@Dice píše:
Mě to přijde dost zbytečný ne? Snad zakladatelka není blbá a nepotřebuje radu tohoto typu, ona se ptala který z těch jmen se nejvíc hodí ke jménu co už má dcera, a odpovědi typu co jsi napsala ty jsou uplně zbytečný, mě vytáčí jak je to vždycky v každé diskuzi o jménu…nechápu že má někdo tu potřebu :?

Proboha mne je to sumak, at si kazdy dava jmena jaky chce. Ja si proste myslim, ze by se jmeno melo hodit k prijmeni a proto jsem do tehle diskuze napsala, aby na to zakladatelka pamatovala. Jsme snad v diskuzi ne? Tak diskutuju. A ze se to tobe nelibi, je jenom tvuj problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.8.12 08:24
@rebecamaja píše:
vas nazor neni odpovedi na muj dotaz

Toho si nevšímej, kašli na zapšklé urýpané paní (asi závist, že doma prošlo jen České :pankac: :mrgreen: ) a vybírej v klidu i s manželem a zapoj do výběru i dceru :kytka:. Mi se třeba začla líbit Dorotha (to měla paní 2letou holčičku v nemonici) líbilo se mi jak ji říká Dory, Dorotko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
23.8.12 08:24

@RyBANA Pracovala jsem v dětském kolektivu a věř, že některé děti jdou zákeřné a sebemenší odchylka od normálu je často důvodem k šikaně. Raději, ať je ve třídě 5 Tomášů než jeden „exot“,kterém děti budou dělat zle kvůli jménu. A mimochodem, Max mi jako zas takový úlet nepřijde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin