Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
K Rebece bych volila také nějaké starozákonní jméno. Co třeba Ester, Sára??? A klučičí Samuel, David, Jonáš, Daniel…
@rebecamaja píše:
Ahoj maminky, mam 2,5 letou dcerku Rebecu a premyslim jake jmeno by se hodilo sourozenci. Pro chlapecka bych volila nejradej SEBASTIAN nebo MAXIMILIAN, ale rada najdu i jiny tip. Pro holcicku se mi lbi MIA nebo SOFIA
myslite, ze mi dokazete odpovedet na muj dotaz? Dekuji vsem kdo umi na jednoduchou otazku jednoduse a vecne odovedet
@Scarlett2011 No jo, ale co když dítě sebevědomé nebude? Pak má jen o problém navíc ![]()
Jinak já za svobodna měla takové příjmení, že zrovna na základce bylo úplně jedno jestli se jmenuji Jana nebo Esmeralda, terčem posměchu bylo stále. Kupodivu, páč jsem od narození huba uřvaná, posléze ukecaná - mi to žádné následky nezanechalo. A posměch jsem vždy odvrátila.
Nicméně jsem ráda, že jsem si vzala Nováka ![]()
@Scarlett2011 píše:
@Gizel
Ja jsem treba trpela v detskem kolektivu i se jmenem Denisa. Prece nebudu davat svemu diteti jmeno, ktere mi schvali mistni skolka, ne? Navic neobvykle jmeno uz ma kazdy treti, takze si nemyslim, ze to bude za par let nejaky problem. No, a deti si vzdy vymysli neco kvuli cemu se posmivat. Kdyz mas sebevedome dite, kteremu vysvetlis, jak se ma v takovem pripade zachovat, rozhodne nebude mit problem, ze ma jmeno jineho puvodu.
Přesněěěě, musíš dítě vést k sebeúctě a aby si vážilo samo sebe a pak s tím problém mít nebude a když si nebude věřit tak se bude stydět i za jinou barvu bačkor.
@zerezmijka píše:dekuji jsou to hezke tipy, zvlast ten Jonas me nadchl. ESTER ma segra a SARU kammwmska
K Rebece bych volila také nějaké starozákonní jméno. Co třeba Ester, Sára??? A klučičí Samuel, David, Jonáš, Daniel…
@rebecamaja píše:
myslite, ze mi dokazete odpovedet na muj dotaz? Dekuji vsem kdo umi na jednoduchou otazku jednoduse a vecne odovedet
S tvého výběru jsou krásné všechny ![]()
Osobně bych dala Max a Mia
(pokud se líbí manželovi tobě i dceři).
@rebecamaja píše:
Promiň
Tak ta Ester co tu padla je krásný jméno a pak mě napadla Ráchel. Klučičí jste vybrali hezky.
@fiali Příjmení si nevybereš, ale jméno ano (teda ty ne, tví rodiče) Tak proč dělat dítěti zle. No nic, končím s diskuzí. Jdu s naším obyčejným Tomášem ven ![]()
Tak mi to máme trošku obráceně. Příjmení máme cizí (Tavali), takže myslím, že ta klasická česká jména se ne zcela hodí…ted máme Emmu u druhého nevíme..přemýšleli jsme o Valerii, ale asi by se mi blbě říkala zdrobněle, pak o Sáře, ale to už se nám zase nelíbí…možná se zpět vrátíme k jednomu z prvních návrhů Elišce. Představuji si, jak na holky volám: Emminko, Elinko, domů!
a hezky se mi to rýmuje. U kluka absolutně nevím, moc bych si zase přála holčičku, ale kdyby to kluk byl, tak možná po tatínkovi Viliam, pak možná Alex ![]()
jinak mě taky osobně přijde pak dosti divné ty „předimenzovaná jména“ typu co nejvíc zajímavé cizí a k tomu klasické české. Ale každý at si dává takové, jaké se mu líbí. Ale aby to pak nedopadlo jako ted diskutované jméno: Ornella Štiková ![]()
@rebecamaja Takže mě by se k Rebece líbilo jméno: Adrian, Áron, Benedikt, Bernard, Eliáš, Fabian, Jonathan, Julian, Kristian, Maxim, Norbert, Rafael, Richard, Samuel, Viktor, Zachariáš.
@Mami&Emmi
Mě se Ornella Štiková moc líbí - jakože jméno.
Příspěvek upraven 23.08.12 v 08:51
@Gizel píše:
@Scarlett2011 No jo, ale co když dítě sebevědomé nebude? Pak má jen o problém navíc
Kdyz nebude sebevedome, tak bych se zamyslela nad svoji vychovou. ![]()
A co kdyz bude mit bryle, bude obezni, bude mit jizvu na tvari, bude mit k svacine chleba, zatimco ty cool deti maji rohliky, bude mit tricko z Teska…
Ty deti se dokazi posmivat za cokoliv. Nechapu, proc by tohle mel byt duvod nedani oblibeneho jmena svemu diteti. Deti z toho vyrostou a pak to bude normalni dospely clovek s uplne normalnim jmenem. Myslis, ze se ted nekdo pozastavi nad mym jmenem? Ne! Ale tak do mych 12 jsem si vyslechla hodne nadavek. ![]()
@Gizel píše:
@Crystal87 Prostě jen píšu svůj názor. Jméno ať si dá každý jaké chce, ale musí myslet na to, jak se s ním jednou bude jeho dítěti žít
věřím že se bude žít mnohem léle Rebeckám, Melissám,Mie…ne nějaké Petře, Lence, Anně…i když pěkná jména…je jich ale tak strašně moc…
Najdou se i hezká česká jména, ale nemusíš je vnucovat a děti si pojmenovávej třeba Květosla, Ladislava atd
…Řehoř ![]()
nechápu kde je problé, zakladatelka se ptala na něco úplně jinýho a ty přijdeš frfňat s názorem na který se nikdo neptal ![]()
Já vám závidim, já hrozně toužila po samuelovi, maxovi, alexovi, ale přítel chtěl klasicky české jméno
chtěl františka, bohouše, bronislava a pod. myslela jsem, že radši uteču než dávat synovi jedno z těhlech jmen
v dnešní záplavě cizokrajných a krásnýh jmen si myslim, že by v jedné třídě byl zrovna on exot s jménem bohouškem. Nakonec jsem povolila a syn se jmenuje Zbyněk ![]()
ale zakladatelce chci říct, že pro kluka bych dala toho maxe, samuela, olivera a pro holčičku k rebece co třeba berenika?
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.