Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, mam 2,5 letou dcerku Rebecu a premyslim jake jmeno by se hodilo sourozenci. Pro chlapecka bych volila nejradej SEBASTIAN nebo MAXIMILIAN, ale rada najdu i jiny tip. Pro holcicku se mi lbi MIA nebo SOFIA
Ahojky, já to mám jednoduché, všechny děti máme od K:-) Karolinu, Kryštůfka, Klárinku a Kateřinku… další by bylo Kristýnka nebo Kristiánek:-)
@rebecamaja A vy jste cizinci?
Proč nedáte nějaké normální české jméno? ![]()
Taky musite prihlizet k prijmeni, aby se to k nemu hodilo. A jsem taky spis zastance ceskych jmen.
Mia ani Sofia se mi moc nelíbí teda
ale je fakt že k Rebece se hodí.
Mě se teda jména moc líbí
. Pro kluka bych volila spíš Maxe a pro holčičku se mi líbí obě, k Rebece ladí všehcny co jsi napsala.
Opravdu záleží na příjmení. Pokud je typicky české, tak k němu dávat Mii, Vanessy, Elizabethy apod. je šílenost. Chudák dítě ![]()
@fiali Mě tedy nikdy nenapadlo, že se jmána sourozenců musí k sobě ladit ![]()
Mám SEbastiána a Olivera, na holčičku bych dala Sofii:)Mně se český taky nelíběj ![]()
@Gizel píše:
@rebecamaja A vy jste cizinci?Proč nedáte nějaké normální české jméno?
Třeba Miloslava nebo tak, že? ![]()
Mám Melisa a Patricie. Moc se nám líbí Nikolas a Mia nebo Melanie.
Holky proč se tady zase navážíte s těma ČESKÝMA jménama???
Vy neodpovíte na otázku zakladatelky ale jenom zase „musíte“ napsat jak má dát český a ladit k příjmení, co je vám po tom??
Ať si zakladatelka dává jména jaký chce a když nemáte odpověď na otázku, tak proč se vůbec k tomu tématu vyjadřovat?! A to se stane v každé diskuzi o jménech ![]()
@RyBANA @IvkaH Tak českých jmen je spousta hezkých, zvlášť pro holčičky (pro kluka jsme měli docela problém vybrat). Dávání těchto exotických jmen mi přijde jako hraní si na nějakou výjimečnost. Mám dítě s nezvyklým jménem, tak bude něco extra ![]()
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.