Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj
nemáte někdo zkušenosti s jogou? Zajímalo by mě, zda je to jen na uvolnění a relaxaci a nebo se u toho i zpevnují svaly. Byla jsem na té power a docela fuška
tak jen jaký je to rozdíl? Děkuji ![]()
Já cvičím původní základní rádža jogu - jde o původní budhistickou jogu, ke zpevnění svalstva určitě dochází, protože některé cviky jsou docela náročné. Jinak je vynikající k nápravě zad, leckteré cviky jsou i oficiálně k rehabilitaci u problémů se zády, špatným držením těla atd.. vynikající je udělat si na sebe „šitou“ sestavu, zapálit svíčku, v klídku si zacvičit svou sestavu jogy, zakončit meditací a nakonec sprchu s vizualizací, jak z Tebe voda smývá stres apod.
Perfektní pro tělo i duši. ![]()
Chodím na power jógu a během těhotenství jsem chodila na těhotenskou, myslím že je to celkově prospěšný, pro mě spíš než o relaxaci je to o skvělým protažení a posílení všech svalů ![]()
Chodim na jogu jednou týdně a jsem velice spokojená. Je to jak na uvolnění a uklidnění celého těla - po náročném dni s dětmi velice oceňuji - ale zároveň si svaly nevědomě zpevňuješ i svaly.
Je to pro mě ideální cvičení pro mou línou povahu a poporodní postavu ![]()
Souhlas, zkoušela jsem oboje, chodila na jogu i na powerjogu a upřímně si moc nedovedu vybrat, oboje mě bavilo, powerj. je zkrátka víc power, ale příjemné, prospěšné a zpěvňující jsou pro mě obě ![]()
@Elata píše:
Já cvičím původní základní rádža jogu - jde o původní budhistickou jogu, ke zpevnění svalstva určitě dochází, protože některé cviky jsou docela náročné. Jinak je vynikající k nápravě zad, leckteré cviky jsou i oficiálně k rehabilitaci u problémů se zády, špatným držením těla atd.. vynikající je udělat si na sebe „šitou“ sestavu, zapálit svíčku, v klídku si zacvičit svou sestavu jogy, zakončit meditací a nakonec sprchu s vizualizací, jak z Tebe voda smývá stres apod.Perfektní pro tělo i duši.
Ahojky, mohu se zeptat, jestli by joga pro me byla dobra, kdyz mam skoliozu zad a hrbim se? Uz jsem z toho nedtastna a neumim uz ani chodit narovnana a to nemluvim o tom, jak me hrozne casto boli.Jak pater, tak v krizi. Dekuji.
@zoui08 píše:
Ahojky, mohu se zeptat, jestli by joga pro me byla dobra, kdyz mam skoliozu zad a hrbim se? Uz jsem z toho nedtastna a neumim uz ani chodit narovnana a to nemluvim o tom, jak me hrozne casto boli.Jak pater, tak v krizi. Dekuji.
Tak to jsme na tom stejně. Každopádně jóga by měla pomoc, zatím ji necvičím ale pravidelně…Chce to trochu režim a potom jsou prý vidět výsledky rychle.
@alijogiska píše:
Tak to jsme na tom stejně. Každopádně jóga by měla pomoc, zatím ji necvičím ale pravidelně…Chce to trochu režim a potom jsou prý vidět výsledky rychle.
Ahojky, tak jsem už byla na první lekci a musím říct, že záda mi to krásně protáhlo.
boužel je ta joga jen 1× týdně, tak snad to bude stačit.
Chtěla bych se ji naučit pořádně abych ji mohla cvičit i sama doma.
Akorát tam chodí moc lidí a lektorka jen předcvičuje a mluví u toho, ale neobchází a nenapravuje, neukazuje, jak to dělat správně, kde je třeba chyba atd. Což mě mrzí.
Chystám se ji zeptat, jen se trochu bojím, abych se ji tím nějak nedotkla ![]()
Myslím, že by to chtělo častěji než 1 x týdně. Můžeš ale sama cvičit doma hezky ráno nebo večer klidně…S tou lektorkou…Už jsem zažila lekce, kde lektorka obcházela, ale většinou mi přijde že moc nechodí. Přitom by stačilo málo:-( Být tebou, tak se jí určitě zeptám, za to nic nedáš.
@alijogiska píše:
Myslím, že by to chtělo častěji než 1 x týdně. Můžeš ale sama cvičit doma hezky ráno nebo večer klidně…S tou lektorkou…Už jsem zažila lekce, kde lektorka obcházela, ale většinou mi přijde že moc nechodí. Přitom by stačilo málo:-( Být tebou, tak se jí určitě zeptám, za to nic nedáš.
Ahojky, včera jsem byla na druhé lekci a super. S lektorkou jsem o tom mluvila a tak obcházela a napravovala. Říkala jsem ji, že nemám možnost chodit aspoň 2× týdně, protože bych musela na tu druhou dojíždět a to nejde, tak jsem s ní mluvila o cvičení doma a říkala, že klidně můžu. třeba ten pozdrav slunci a dál podle toho co už budu umět dobře cvičit.
Obnovuji diskuzi, mam větší nadváhu a jsem v oblasti jogy naprostý začátečník. Ale od ledna se u nás v sokole začne cvičit joga a přemýšlím, že bych chodila. Myslíte, že je to vhodne i pro me?
nevím jestli je vhodné pro tebe
ale jóga není na hubnutí. Spíš relax, protáhnutí, dechové cvičení
Tak rozhodně ti to neuškodí, ale asi nezhubneš, pokud pro to nebudeš dělat další kroky. Na druhou stranu je lepší dělat něco než nic.
@trckaludmila22 záleží na lektorovi, osobně bych se bála, že nezkušený lektor může začátečníkovi spíš ublížit :/