Jóga - zkušenosti

862
11.2.13 11:46

Joga - zkušenosti

Ahoj :-) nemáte někdo zkušenosti s jogou? Zajímalo by mě, zda je to jen na uvolnění a relaxaci a nebo se u toho i zpevnují svaly. Byla jsem na té power a docela fuška :-) tak jen jaký je to rozdíl? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4034
11.2.13 11:57

Já cvičím původní základní rádža jogu - jde o původní budhistickou jogu, ke zpevnění svalstva určitě dochází, protože některé cviky jsou docela náročné. Jinak je vynikající k nápravě zad, leckteré cviky jsou i oficiálně k rehabilitaci u problémů se zády, špatným držením těla atd.. vynikající je udělat si na sebe „šitou“ sestavu, zapálit svíčku, v klídku si zacvičit svou sestavu jogy, zakončit meditací a nakonec sprchu s vizualizací, jak z Tebe voda smývá stres apod. :palec: Perfektní pro tělo i duši. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
11.2.13 12:19

Chodím na power jógu a během těhotenství jsem chodila na těhotenskou, myslím že je to celkově prospěšný, pro mě spíš než o relaxaci je to o skvělým protažení a posílení všech svalů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
11.2.13 12:34

Chodim na jogu jednou týdně a jsem velice spokojená. Je to jak na uvolnění a uklidnění celého těla - po náročném dni s dětmi velice oceňuji - ale zároveň si svaly nevědomě zpevňuješ i svaly.
Je to pro mě ideální cvičení pro mou línou povahu a poporodní postavu :-D

• Citovat
  • Upravit
402
11.2.13 15:11

Souhlas, zkoušela jsem oboje, chodila na jogu i na powerjogu a upřímně si moc nedovedu vybrat, oboje mě bavilo, powerj. je zkrátka víc power, ale příjemné, prospěšné a zpěvňující jsou pro mě obě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
21.3.14 23:42
@Elata píše:
Já cvičím původní základní rádža jogu - jde o původní budhistickou jogu, ke zpevnění svalstva určitě dochází, protože některé cviky jsou docela náročné. Jinak je vynikající k nápravě zad, leckteré cviky jsou i oficiálně k rehabilitaci u problémů se zády, špatným držením těla atd.. vynikající je udělat si na sebe „šitou“ sestavu, zapálit svíčku, v klídku si zacvičit svou sestavu jogy, zakončit meditací a nakonec sprchu s vizualizací, jak z Tebe voda smývá stres apod. :palec: Perfektní pro tělo i duši. :)

Ahojky, mohu se zeptat, jestli by joga pro me byla dobra, kdyz mam skoliozu zad a hrbim se? Uz jsem z toho nedtastna a neumim uz ani chodit narovnana a to nemluvim o tom, jak me hrozne casto boli.Jak pater, tak v krizi. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
zoui08
25.3.14 22:22

.

• Citovat
  • Upravit
22
15.4.14 16:04
@zoui08 píše:
Ahojky, mohu se zeptat, jestli by joga pro me byla dobra, kdyz mam skoliozu zad a hrbim se? Uz jsem z toho nedtastna a neumim uz ani chodit narovnana a to nemluvim o tom, jak me hrozne casto boli.Jak pater, tak v krizi. Dekuji.

Tak to jsme na tom stejně. Každopádně jóga by měla pomoc, zatím ji necvičím ale pravidelně…Chce to trochu režim a potom jsou prý vidět výsledky rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
15.4.14 18:09
@alijogiska píše:
Tak to jsme na tom stejně. Každopádně jóga by měla pomoc, zatím ji necvičím ale pravidelně…Chce to trochu režim a potom jsou prý vidět výsledky rychle.

Ahojky, tak jsem už byla na první lekci a musím říct, že záda mi to krásně protáhlo.
boužel je ta joga jen 1× týdně, tak snad to bude stačit.
Chtěla bych se ji naučit pořádně abych ji mohla cvičit i sama doma.
Akorát tam chodí moc lidí a lektorka jen předcvičuje a mluví u toho, ale neobchází a nenapravuje, neukazuje, jak to dělat správně, kde je třeba chyba atd. Což mě mrzí.
Chystám se ji zeptat, jen se trochu bojím, abych se ji tím nějak nedotkla :?

• Citovat
  • Upravit
22
18.4.14 14:53

Myslím, že by to chtělo častěji než 1 x týdně. Můžeš ale sama cvičit doma hezky ráno nebo večer klidně…S tou lektorkou…Už jsem zažila lekce, kde lektorka obcházela, ale většinou mi přijde že moc nechodí. Přitom by stačilo málo:-( Být tebou, tak se jí určitě zeptám, za to nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
18.4.14 15:12
@alijogiska píše:
Myslím, že by to chtělo častěji než 1 x týdně. Můžeš ale sama cvičit doma hezky ráno nebo večer klidně…S tou lektorkou…Už jsem zažila lekce, kde lektorka obcházela, ale většinou mi přijde že moc nechodí. Přitom by stačilo málo:-( Být tebou, tak se jí určitě zeptám, za to nic nedáš.

Ahojky, včera jsem byla na druhé lekci a super. S lektorkou jsem o tom mluvila a tak obcházela a napravovala. Říkala jsem ji, že nemám možnost chodit aspoň 2× týdně, protože bych musela na tu druhou dojíždět a to nejde, tak jsem s ní mluvila o cvičení doma a říkala, že klidně můžu. třeba ten pozdrav slunci a dál podle toho co už budu umět dobře cvičit.

• Citovat
  • Upravit
8975
23.12.14 16:51

Obnovuji diskuzi, mam větší nadváhu a jsem v oblasti jogy naprostý začátečník. Ale od ledna se u nás v sokole začne cvičit joga a přemýšlím, že bych chodila. Myslíte, že je to vhodne i pro me?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.14 16:56

@trckaludmila22

nevím jestli je vhodné pro tebe :) ale jóga není na hubnutí. Spíš relax, protáhnutí, dechové cvičení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
23.12.14 17:02

Tak rozhodně ti to neuškodí, ale asi nezhubneš, pokud pro to nebudeš dělat další kroky. Na druhou stranu je lepší dělat něco než nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
23.12.14 17:12

@trckaludmila22 záleží na lektorovi, osobně bych se bála, že nezkušený lektor může začátečníkovi spíš ublížit :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková