Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jituna78 ty jo, 1500,– za předporodní kurz? to teda čumím, u nás je to 250,–..
a za manžela u porodu se u vás bude platit,?
@Lenule15
no my jsme to nechali před porodnicí v autě, protože jsme ani nevěděli že už je to opravdu ono, no a pokaždý když jsem něco potřebovala tak pro to přítel zašel, a tašku na šestinedělí donesl až po porodu. Já vůbec nevím jak to chodí, my to měli dlouhé, rodili jsme 24 hodin. Ale myslím, že většinou si to maminy na porod asi vezmou v nějaké menší taštičce, potřebuješ doklady, pití sváču a přezůvky. Zbytek je vlastně až na šestinedělí
Čekáme druhé, prvního máme Jakuba bude mu šest a teď čekáme holčičku Dorotku. Výbavičku mám připravenou, vypráno, vyžehleno jen roztřídit podle velikosti. Tašku do porodnice jsem ještě neřešila, pořád si říkám času dost. ![]()
V jihlavě se od nového roku za doprovod neplatí, předtím jsme neplatili kvůli tomu, že byl taky na předporodním kurzu, jinak se myslím nějaký poplatek platil. což mi taky přijde trošku nelogický, platit za to, že tam někoho máte.
@boodlinkaa Ahoj, tak děkuji
Nás doženeš
Mě ty poslední týdny už ani nějak nebaví, táhne se to jak sopel
Jinak jsem prvorodička, narodí se nám holčička
Výbavičku máme skoro celou až na kočárek a menší drobnosti, ale na chystání mi toho ještě zbývá fakt dost, jen doufám, že vše stihnu
A do porodnice to vidím na cestovní tašku, ale sbaleno ještě nemám ![]()
Příspěvek upraven 22.03.13 v 11:10
@luccik8 času dost
no počkej, jak to uteče
náš první má pět, kluk a teď taky holčička, takže hodně podobně ![]()
@Lenule15 píše:
@Jituna78 ty jo, 1500,– za předporodní kurz? to teda čumím, u nás je to 250,–..a za manžela u porodu se u vás bude platit,?
tak to je levňoučký
za manžela u porodu je to 300,– a 800,– pokud by byl círař s epidurálem. Ty kurzy mě přijdou děsně předražený, na to že se tam až toho tolik novýho nedozvím.
Jinak s těma taškama jsem se dočetla na stránkách porodnice že mám mít 3 : k porodu, po porodu pro sebe a třetí pro mimíska.
U nás je potíž v tom, že to do porodnice máme 70 km, přítel v práci jezdí trasu, takže není na jednom místě, a chudák neví kde bude až to na mě přijde. Proto se modlíme za 8.5 aby byl doma
@boodlinkaa tak paráda, tohle jsem přesně chtěla číst
já doufám, že takhle dlouhý porod mě nečeká, fakt se bojím té bolesti u které nevím, jak velká bude :-/ termín mám 5.5. a bylo by krásný, kdyby to na tohle datum vyšlo, i když o tom dost pochybuju ![]()
Mě hlavně v poslední době bolí kyčle, tak si přeju ať to utíká co nejrychleji a mám to za sebou. Ale na druhou stranu jak se to blíží tak se začínám obávat porodu - no prostě vyděšená prvorodička ![]()
@boodlinkaa já vím že to uteče, ale nějak se k tomu nemůžu donutit ![]()
U nás porodnici se platí za doprovod 1000Kč, když budu chodit na kurz tak tuším 700Kč, ale tam nejdu, nebyla jsem ani u prvního.
Já jsem nechtěla strašit
každý to má jinak
proto mi možná trvalo čtyři roky než jsem se odhodlala k druhému, protože u porodu jsem taťkovi říkala jenom že ho nenávidím, a že už další nikdy nebude ![]()
Taky se začínám obávat porodu, ale možná spíš víc těch bolestí ![]()
@Jituna78 u nás se teda u porodu platí 100,– za partnera (cena za to, do čeho ho obléknou) a mám pocit, že u nás ani u císaře být nikdo nemůže. Ale co jsem třeba koukala, tak když bych si chtěla nechat dát epidural, tak ten u nás stojí 1600,–. Tak doufám, že to půjde bez něj ![]()
@boodlinkaa píše:
U nás je potíž v tom, že to do porodnice máme 70 km, přítel v práci jezdí trasu, takže není na jednom místě, a chudák neví kde bude až to na mě přijde. Proto se modlíme za 8.5 aby byl doma
tak játo mám do porodnice cca 45 km, ale většina se pojede přes Prahu takže počítám tak s hodinou cesty a jsem teda zvědavá jak to zvládnu. Přítel slíbil že se bude snažit dělat co nejvíce z domova, takže ho asposň nebudu muset někde nahánět ![]()