Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
My jsme si taky oba přáli holčičku. Když nám Dr. řekla, že to bude holčička, tak jsme byli moc štastní, ale i kdyby to byl chlapeček, taky by jsme byli rádi. Hlavně že je miminko na cestě. Jinak z manželové strany taky skoro samí kluci, tak je budoucí babička s dědem moc ráda. Z mojí strany samá ženská, tak aspon bude moje mamka vědět co s holčičkou, s chlapečkem by prý nevěděla co má dělat ![]()
Jak jsem tady četla, tak už máte hodně připraveno, já musím ještě hodně věcí dokoupit, trošku mě děsíte ![]()
Já mám skoliozu, ale záda relativně ještě v pohodě, spíš mě štve ta cukrovka, takže mám dietu a žádný cukr ani nic sladkého, nahoře mám zatím 11kg, tak snad už to tak moc nevyleze nahoru ![]()
@Tália
neboj, já sice machruju že všechno mám, ale dokupovala jsem to tuhle středu. Ještě mi chybí maličkosti, ale ty plánuju jet dokoupit v půlce dubna. Zase po výplatě, no
a pojede s semnou moje mamka, a nemá řidičák, tak jsem ji říkala ať je v klidu, že si tašku beru s sebou, a ji když tak někdo vyzvedne
no má strach s semnou jet.
@Lenule15
a to máš cukrovku celý život, a nebo teď tu těhotenskou? já o ní teda jenom četla, ale snad že by měla po těhotenství zmizet
![]()
ale věřím, že je to naprd. Já musím mít teď sladký každý den. Přes to nejede vlak. V prvním to byli každý den utopenci, jak jsem ho neměla, tak jsem byla zlá a teď jsou to zase čokoládky no ![]()
@boodlinkaa ted jen těhotenskou, mít tu normální, tak by mě asi kleplo, já bez čokolády pro nemůžu být a i ted občas zhřeším něčím sladkým…jakože nějaký zvláštní chutě jsem v těhu neměla, víceméně i všechny příznaky se mi vyhnuly, kromě citlivosti čuchu a bolesti prsou…
Já musím dokoupit ještě nějaký věci pro mě do porodnice a pro malou jen už drobnosti, ale tašku do porodnice a takový ty věci ještě nemám. Chystám se jí chystat až tak v polovině dubna nejdřív. Jste tady někdo z okolí Brna? Jestli jo, kde budete rodit?
Jo a mě hrozně bolí pánev a ta sedací kost vepředu, když dlouho sedím, tak se pak nemůžu moc rozchodit. Myslela jsem, že to časem přejde, ale je to horší a horší. Včera mě bolel celej spodek (ty kosti), nemohla jsem ani jít pořádně se psem na prochajdu, šla jsem jak chrobák.
Jsem si říkala, kdyby mě někdo pozoroval, že se asi pěkně zasměje ![]()
@Bartonickovi
ahoj, to víš že ano, bereme další maminy
přidej se, a napiš nám jak to je všechno s tebou, kolikáté dítko, co to bude, co výbavička a velice žhavé téma taška do porodnice
![]()
@Tália
já to musela nakoupit co nejdřív, bydlíme v takovém pr****ákově, kde není ani samoobsluha. dokonce nám sem jezdí ještě taková rarita, jako je pojízdná prodejna
ale tam nechodím, takže když chci slušně nakoupit, tak musím až do jihlavy, což je teda 70km, a jídlo nejblíž 3km. Ale jsem pojízdná, jen se mi za tím volantem už teď vůbec nelíbí
@boodlinkaa no vidíš, mě se za volantem ještě líbí, ale malýmu už ne, ani cestování autem moc nemusí, hodně se mi v břiše mlátí, stačí sebemenší výmol a že jich je ted po zimě dost a dost…
Teda, tak to je síla to slovo jak tam mám s těma hvězdičkama, jsem tam musela dát, protože mi to pravou verzi něchtělo pustit. vidíte jak tu máme slušnou diskuzi
![]()
Jsem prvorodička z Mladé Boleslavi. Včera jsme byli na ultrazvuku a máme 1600g. Jinak čekáme chlapečka. Výbavičku pro mimi máme asi všechnu. ještě musím dokoupit kosmetiku a věci do porodnice. Tašku ještě zabalenou nemám
. Teď přemýšlíme o předporodním kurzu, ale nevím, zda to není zbytečné.
@Bartonickovi
já teda musím říct, že pro mě kurz zbytečný byl, ale určitě by mě teď polovina těhotných a maminek ukamenovalo. Hold, každý má jiný názor.
Tak na malou auto zabírá, jakmile se rozjedu je klid, jinak mi kolikrád přijde že mi proleze skrz břicho.
@boodlinkaa
taky nevím, chtěla bych vidět porodnici a vědět co s sebou za věci a tak…