Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj. Je mi 15 let a mám takový problém. Asi poslední tři roky jsem strašně úzkostlivá. Nesnesu když na mě někdo zvýší hlas nebo když jsem v nějaké situaci, která mi přijde těžší okamžitě se rozbrečím. Nejde to nijak zadržet, prostě to přijde samo a ten pocit ani popsat nejde. Někdy se mi i začne točit hlava a mám pocit na omdlení. Jednou se mi ve větším stresu stalo, že mi strašně silně a rychle začlo tlouct srdce a musela jsem zakašlat aby se to sklidnilo. Též nesnesu větší dav lidí. Mám neustále pocit, že se na mě někdo dívá a směje se mi. Je to pro mě těžké, protože se cítím jako nějakej maminčin uplakánek, ale ono to fakt udržet nejde. Nevíte co s tím?A děkuji za odpovědi.
PS: jednou jsem to sem už psala, ale tu diskuzi jsem zrušila, protože jsem zadala špatnou kategorii tématu. Ono by to asi nevadilo, ale pro jistotu… a jestli je tu podobné téma tak se omlouvám, ale žádné jsem tu nenašla.
A.
Svěř se rodičům a bezte k psychologovi.
@Anonymní píše:
Ahoj. Je mi 15 let a mám takový problém. Asi poslední tři roky jsem strašně úzkostlivá. Nesnesu když na mě někdo zvýší hlas nebo když jsem v nějaké situaci, která mi přijde těžší okamžitě se rozbrečím. Nejde to nijak zadržet, prostě to přijde samo a ten pocit ani popsat nejde. Někdy se mi i začne točit hlava a mám pocit na omdlení. Jednou se mi ve větším stresu stalo, že mi strašně silně a rychle začlo tlouct srdce a musela jsem zakašlat aby se to sklidnilo. Též nesnesu větší dav lidí. Mám neustále pocit, že se na mě někdo dívá a směje se mi. Je to pro mě těžké, protože se cítím jako nějakej maminčin uplakánek, ale ono to fakt udržet nejde. Nevíte co s tím?A děkuji za odpovědi.
PS: jednou jsem to sem už psala, ale tu diskuzi jsem zrušila, protože jsem zadala špatnou kategorii tématu. Ono by to asi nevadilo, ale pro jistotu… a jestli je tu podobné téma tak se omlouvám, ale žádné jsem tu nenašla.
A.
kategorie je úplně jedno, bez doktora ti nikdo nepomůže, běžte na dětské, pak k psychologovi
Řekni to rodičům a nebo ve škole máte určitě nějakýho poradce.
Svěř se rodičům, nebo někomu blízkému. Za tyto stavy se vůbec nemusíš stydět. Duše stůně stejně jako kterákoli jiná část těla. Bylo by na místě najít psychologa, psychiatra a odhalit příčinu. A na základě toho začít s léčbou. Žijeme proste v hektické a nesmírně stresující době. A věř mi, že lidí s psychickými problémy je mnoho.
Držím palce ať se věci posunou správným směrem! ![]()
Jestli mas z nějakého důvodu problém mluvit s rodiči, můžeš jít rovnou za svou lékařkou. Také existují linky důvěry, dokazi poradit velmi dobre.
Nemám co víc bych poradila, než komentáře viz. výše.
Snad jen, že na 15 let máš velmi dobrý psaný projev. ![]()
Ahoj. Je mi 15 let a mám takový problém. Asi poslední tři roky jsem strašně úzkostlivá. Nesnesu když na mě někdo zvýší hlas nebo když jsem v nějaké situaci, která mi přijde těžší okamžitě se rozbrečím. Nejde to nijak zadržet, prostě to přijde samo a ten pocit ani popsat nejde. Někdy se mi i začne točit hlava a mám pocit na omdlení. Jednou se mi ve větším stresu stalo, že mi strašně silně a rychle začlo tlouct srdce a musela jsem zakašlat aby se to sklidnilo. Též nesnesu větší dav lidí. Mám neustále pocit, že se na mě někdo dívá a směje se mi. Je to pro mě těžké, protože se cítím jako nějakej maminčin uplakánek, ale ono to fakt udržet nejde. Nevíte co s tím?
A děkuji za odpovědi.
A.