Je jednání přítele nefér, nebo jsem přecitlivělá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6909
21.8.13 09:04

Přítel je v prvé řadě idiot. Nechápu, proč s malou nechodí ven a nepomáhá ti. Navíc jeho jednání je sobecké, to se rozhoduje jen a jen on a na ničem se nedomlouváte?
Zavolej jeho rodině a vysvětli jim situaci, pokud to nejsou stejní sobci jako on, tak to pochopí. Pokud ne, sbal se i s malou a odjed k rodičům, tam ti malou pohlídají a ty budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
21.8.13 09:09

Taky bych se jela učit k rodičům a přítele nechala, ať se stará. Zavolat příbuzným, že se návštěva nehodí je taky dobrý nápad. Jinak nechápu, proč píšeš anonymně, z toho, jak dopodrobna vše popisuješ snad musí být tvým příbuzným jasno, o koho jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
21.8.13 09:16

Normálně bych se sebrala a sama odjela k rodičům. At má malou a postará se o návštěvu, kterou si pozval. Opravdu asi jediné řešení-a pokud není zrovna schopný otec a neumí se o malou postarat-tak ji vem sebou. Pohlídají jí rodiče a ty se něco naučíš..
Ach jo-chlapy jsou trubky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
21.8.13 09:20

Holka drzim palc, at zkousku zvladnes :palec:
Holky se vyjimecne ve svyh komenarich shoduji, to tak casto nebyva :mrgreen: a myslim, ze ti daly perfektni navody, jak to resit. Jen me jeste napada, nbidni priteli, ze on s malou, nebo bez ni, muze jet na vikend k rodicum, pro tebe totizna uceni a klid bude stejne asi lepsi byt doma, nez u rodicu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
21.8.13 09:21

Buď bych jela k rodičům sama a nebo narovinu řekla příteli, že rpostě bude každý den aspoň hodinku, dvě hlídat malou a ty se musíš učit..
A jako hotovku.. Může klidně jezdit venku s kočárkem a ty aspoň každý den tu hodinku a půl dát učení do víkendu..
A pak prostě ti musí pomoct nedá se nic dělat- malá, nakupovaání, oběd a klidně nech si rodina vezme malou taky na dvě hodiny ven a jezdí tchýně a ty budeš doma chvilku sama..
Já si myslím, že si rodiny užije až dost, jeslti tam tak budou dlouho, takže můžeš s nima někde jít, ale třeba i půl dne sedět nad knihama- ale to musí přítel trochu pomoct, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
21.8.13 09:22
@tterka píše:
Jsi trubka, že učení necháváš na poslední chvíli i když víš, že to je jediná možnost záchrany celého ročníku… Já si dělala nástavbu také s miminkem dálkově a učila jsem se po nocích, nebo kdykoliv, když prcek spal. Ale na poslední chvíli jsem nikdy nic nenechávala.
Ale to je tvé rozhodnutí.Na přítele bych asi byla naštvaná hodně, ale zase na druhou stranu, pokud je to jeho rodina a jediná možnost, kdy on s nimi může být, pak se to dá pochopit. Být tebou, tak nechám dítko příteli a na ten víkend odjedu k rodičům a šprtám od rána do večera… Bude jich na malou více, tak se nemusíš bát ;)

Docela tvrdé, já nemyslím, že zakladatelka je trubka. Já mám třeba perfektní krátkodobou paměť a kdybych se učila celé léto, stejně by mi to nepomohlo. Já řešila i státnice poslední dva týdny před. Každý má úplně jiný systém učení, takže tohle je fuk a hlavně na to se zakl. neptala…
Zakladatelko, tvůj přítel je sobec, mohl to naplánovat na kterýkoliv jiný víkend. Zatímco ty sis vybrat nemohla. Já bych se taky učila v tomhle týdnu a s mimčem to musí být záhul i tak. Asi bych mu připravila domácnost (pokud není schopný to udělat sám :evil: ) a pěkně bych se uchýlila k rodičům a učila se. Návštěvě bych to vysvětlila, to musí pochopit každý, teda očividně kromě tvého přítele. A nikdo tě neodsoudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
21.8.13 09:22

@kvaček vyborne reseni, zabijes dve mouchy jednou ranou :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.13 09:25

Tak teď jsme se šíleně pohádali, vyšla jsem z toho jako nejhorší. Beru malou a jedu k našim. Jestli ji chtějí vidět, mají možnost se stavit našich. Mimochodem ta rodina moc dobře ví, že je to nevhodné, aby sem jeli. Přitom důvody, proč chtějí přijet teď a ne jindy, že prý to nechtějí odkládat, když už to naplánovali. Ví, že mám zkoušky. Ale těžko vysvětlovat někomu, kdo je nevzdělaný, že já školu chci a potřebuji klid na učení. :nevim: Já jsem pro ně teď momentálně hysterka, co to všechno komplikuje, bere tragicky a vymlouvá se. :nevim: Na tohle já nemám…
Děkuji vám za reakce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
_Kaczenkaa_
21.8.13 09:26

Přítel si pozval návštěvu, ne Ty, tak ať se postará, nakoupí, uvaří, pohostí je… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14335
21.8.13 09:27

Tvůj fakt blbec.. :oops:
Místo toho, aby ti pomohl, tak jste tomohli opravdu vyřešit trochu ke spokojenosti obou stran.. Že jak jsme psala, by ti v týdni opravdu povozil, pomohl a třeba se i domluvit, e by v sobotu na půl dne jeli nkěde s malou na výlet taky se projet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
21.8.13 09:29
@Anonymní píše:
Tak teď jsme se šíleně pohádali, vyšla jsem z toho jako nejhorší. Beru malou a jedu k našim. Jestli ji chtějí vidět, mají možnost se stavit našich. Mimochodem ta rodina moc dobře ví, že je to nevhodné, aby sem jeli. Přitom důvody, proč chtějí přijet teď a ne jindy, že prý to nechtějí odkládat, když už to naplánovali. Ví, že mám zkoušky. Ale těžko vysvětlovat někomu, kdo je nevzdělaný, že já školu chci a potřebuji klid na učení. :nevim: Já jsem pro ně teď momentálně hysterka, co to všechno komplikuje, bere tragicky a vymlouvá se. :nevim: Na tohle já nemám…
Děkuji vám za reakce. :kytka:

Hodně pevných nervů, štěstí při zkoušce a v životě. Očividně v období, kdy bys měla mít klid a podporu, se ti tohoto nedostává. Přítelovo chování naznačuje něco o jeho nevyzrálosti a nebo taky nižším IQ - nevím, neznám. Normální člověk by to pochopil a svého partnera naopak podpořil. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.13 09:43

@Philippe :kytka: Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
17
21.8.13 09:43

Musím říci, že je to od něj hodně nefér a sobecké. On tě asi ve studiu moc nepodporuje že? Měl jsem doma skoro to samé, vím, že jsem mužskej, ale přítelkyně chodila na mateřské na brigády a velice často byla s „kamarádkami“ a já se staral o syna, to je ale jiný příběh. Párkrát se stalo, že mě oznámila, že jde ven a já budu hlídat i když věděla že mám zkoušku a do školy musím. Málem jsem kvůli tomuto ani nedokončil ročník. A její odpověď na to, že tam opravdu musím jet, byla „stejně tam spíš nechodíš než chodíš, tak se taky nic nestane“. Byl jsem idiot. Být tebou, zkusil bych se s ním ještě domluvit, hlavně proto, že o tom věděl a pozval si rodinu. Pokud to nepomůže, zavolej jim sama a vysvětli situaci, že je to pro tebe důležité a navrhni jiný termín. A jestli aji toto selže, tak mu nech dceru doma a jeď se učit sama, on to určitě zvládne (já to taky zvládal). Chci se zeptat, proč s ní nechodí sám na procházky? A hlavně by mě zajímalo jestli ti s malou vůbec pomáhá, protože toto se mě zdá také hodně sobecké, vždyť je to rodič tak jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.13 09:51

Učení na poslední chvíli naprosto chápu, jsem taky taková. kupodivu i dlouhodobě si zapamatuji líp to, co jsem se naučila na poslední chvíli ve stresu, než co se snažím učit se jak dlouho dopředu.

dítě bych jim nechala a odjela k rodičům nebo (pokud bych si to mohla finančně dovolit) někam na víkend do nějakého levného hotýlku-ubytovny.

jinak když já svému tehdy budoucímu ex oznámila, že si budu dodělávat vejšku, tak mi oznámil, že mě stejně nevezmou, zaměstnavatel mi to nedovolí a i kdyby, tak ji stejně nedodělám. tehdy mě nasral a i když to není dobrá motivace, tak se přiznávám, že k učení mě motivuje zejména představa, jak ho naseru, až (na rozdíl od něj) ten titul mít budu (on dělal postupně dvě vejšky, nedokončil ani jednu).

ABC

• Citovat
  • Upravit
62
21.8.13 09:52

Když je Tvůj přítel totální pitomec, tak mu bouchni dveřmi, a to pořádně. Jinak zavolej jeho rodině, vysvětli jak se věci mají a že tento týden si prostě nepřeješ, z důvodu učení, aby přijeli. Pokud to nepochopí, tak udělej, až přijedou, jasné a rezoluní „NE, a jděte do prdele!“.

Když si neumíš dupnout nohou ve chvílích, kdy to nutně nejvíce potřebuješ, tak nás neotravuj svými žvásty a nevylívej si zde srdce. Díky. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí