Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je teda divný, tohle manželovi říkat…To vypadá, že už ho snad ani jako manžela, partnera nebereš, ale fakt jako jen kamaráda…
No o flirtu s jiným bych asi pomlčela, třeba na to nijak nereagoval, ale muselo ho to mrzet ![]()
@Anonymní píše:
Jsem vdaná víc než 10 let, s manželem se známe 15 let, všechno klape. Ale poslední dny jsem si uvědomila, že se k němu chovám spíš jako k dobrému kamarádovi. Jako, že mu říkám věci, které bych asi neměla (třeba o flirtu s jiným atd.)Myslíte, že to nemůže vztahu ublížit? Asi je lepší mít nějaká svá tajemství, že?
My mame s manzelem takovyhle vztah taky. Akorat teda nemam naladu na flirtovani, takze tohle jde trochu mimo me. Nicmene nam tohle kamaradstvi, vcetne mileneckyho a manzelskyho vztahu, dost pomohlo
Treba nemam duvod zarlit, anebo ho nejak kontrolovat - coz tady v diskuzich je tocela zhave tema
Ale teda samozrejme neni nad kafco se sousedkou a debata o plenkach ![]()
No nechci byt sprosta, tak jen napisi, ze je to prinejmensim zvlastni
nepomyslela jsi na to, ze te manzel stale muze milovat?
rada zni- nechlub se tim, kdyz uz musis flirtovat ![]()
Tak zrovna o flirtování bych pomlčela, může to tomu druhému zbytečně ubližovat a proč mu nasazovat brouka do hlavy, tím spíš, když o nic nešlo.
Co se týče „kamarádství“ v manželství, tak podle mě je to očekávaný vývoj, který nemusí být nutně špatný.
Prostě zamilovanost a růžové brýle opadnou, divoké vášně se zmírní, a právě vztahy, které mají v základu víc, než toto, tak pak vydrží i nadále ![]()
Nevidím nic špatného na kamarádském vztahu v manželství, pokud se tedy nevytratí láska, vzájemná potřebnost, potulení, pomazlení a sex.
Pokud dva žijí jako bratr a sestra, tak už by mi to taky nebylo…
Já jsem s manželem 5 let a pořád mu říkám, že je moje nejlepší kamarádka, kamarád, milenec, partner a sexy instalatér v jedné osobě…
A občas ho trochu „podpíchnu“, aby trochu žárlil - když mám pocit, že dlouho byl „klid“ ![]()
Ale ke konkrétnímu problému - kamarádství je ta lepší varianta, kam může dlouholeté manželství dospět… Jsou opravdu horší verze ![]()
@JLP taky to tak mame
Manzelstvi nam to upevnilo. Ale teda i po tech letech nemam potrebu flirtovat s jinyma. Ba naopak jsem se naucila ostatni chlapi jaksi ignorovat v tomhle smeru, pac jsem z toho myho stale paf jako pred 13 lety
Treba az budu staricka - rada se zase otocim za peknou prdelkou ![]()
Já myslím že i kamarádství ve vztahu je důležité… já včera manželovi řekla že se mi zdálo o jednom herci a že jsem s ním měla sex a zasmáli jsme se tomu ![]()
@Barčí1411 Jo, i já jsem z něj hotová, jako když jsme se poznali
A vidím a jsem ráda, že nejsme taková rarita, jak si naši známí myslí
Prošli jsme si vším možným - ztrátou zaměstnání jednoho, pak i druhého, několikeré stěhování, potom koupení domu a jeho rekonstrukce, několik dovolených
a za těch 5 let jsme se pohádali asi 3×… ![]()
@JLP my se stekali hodne
Ale prave proto, ze jsme se moc o nicem nebavili - teda o tom, o cem bychom meli. Takze jsme to zmenili. My si prosli temer tim samym co vy + 2 potraty + manzel je cizinec, takze jsem nekolik mesicu byli pres 8000km od sebe
+ dalsi veci… Ale to neni potreba vypisovat. Proste jsme to vsechno zvladli a ted mame krasnej vztah, kterej bych prala kazdemu ![]()
@JLP a jak se manžel tak dá popíchnpout?;-) taky bych ráda popíchla manžela, ale nevím, jak na to;-)
@evulkanov
Manžel zná pár mých kolegů a o některých říká, že jsou to typ „macho“. Takže občas řeknu něco ve stylu „si představ, že za mnou dnes byl ten a ten a skoro hodinu jsme v kanclu kecali o blbostech“ a k tomu se uchichtnu
Ale manžel ví moc dobře, že nikdo jiný, kdo by mohl ve mně vzbudit nějaký vážnější zájem na světě neexistuje, když mám jeho, takže si vždy uděláme jen vtipnou žárlivou scénu a je hotovo ![]()
@JLP to je dobre;-) ale já jsem doma s malym, tak to chlapů moc nepotkám;-) jedině, že jsem potkala někoho na procházce:-D:-D
@Barčí1411
Uf, dva potraty… Ale vidím na profilové fotce, že nekonec přece jen obrovský úspěch byl
my si zatím procházíme snahou o umělé oplodnění… Jsem pár dnů po transferu, tak teď doma dělám dusno, jak jsem nervózní, ale manžel je pořád ukázkový
Dokonce mi ani nedává možnost být naštvaná na cokoliv ![]()
Jsem vdaná víc než 10 let, s manželem se známe 15 let, všechno klape. Ale poslední dny jsem si uvědomila, že se k němu chovám spíš jako k dobrému kamarádovi. Jako, že mu říkám věci, které bych asi neměla (třeba o flirtu s jiným atd.)Myslíte, že to nemůže vztahu ublížit? Asi je lepší mít nějaká svá tajemství, že?