Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych, že je jejich (nebo jeho) jednání značně nefér. Jestli je třeba jediný víkend, mohl to pochopit.. co se sebrat a odjet třeba k rodičům? já bych to udělala..
Podpásovku bych to viděla spíš jako od přítele, že pozval rodinu, když bylo domluvené něco jiného… A nemůžeš třeba ty odjet k rodičům a tam se učit?
Přítel je blbec a tys nechávala učení až na poslední chvíli a teď z toho šílíš. Nicméně - na zkoušce ti moc záleží, jinak máš v háji celý rok, tudíž já bych nakoupila, uvařila, návštěvě se omluvila, že mě to mrzí, ale že když zkoušku neudělám, musím opakovat rok a že to určitě pochopí a odjela bych k rodičům se na celý víkend učit. Malou bych nechala příteli a jeho rodině s tím, že oni to určitě zvládnou.
Tak bych byla pěkně naštvaná a takový naschvál bych mu teda vpálila. Co zkusit zavolat že bys ten víkend potřebovala klid kvůli učení před zkouškami, že na to asi přítel zapomněl a malá že nebude doma, aby přijeli třeba o týden později? Prostě obejít ho když to on taky udělal ![]()
Je to dost nefér. A dost bx mě nakrklo i to, že „přítel mi s ní nebude chodit sám ven“. Co je to za pakárnu, snad je taky rodič, ne? Nebo mam divnej názor já ![]()
Tak nech příteli dítě doma a jeď k rodičům ty. Jako on s ní nemůže jít ani na hodinku na procházku?
To je fakt dáreček, co dodat.
Jsi trubka, že učení necháváš na poslední chvíli i když víš, že to je jediná možnost záchrany celého ročníku… Já si dělala nástavbu také s miminkem dálkově a učila jsem se po nocích, nebo kdykoliv, když prcek spal. Ale na poslední chvíli jsem nikdy nic nenechávala.
Ale to je tvé rozhodnutí.
Na přítele bych asi byla naštvaná hodně, ale zase na druhou stranu, pokud je to jeho rodina a jediná možnost, kdy on s nimi může být, pak se to dá pochopit. Být tebou, tak nechám dítko příteli a na ten víkend odjedu k rodičům a šprtám od rána do večera… Bude jich na malou více, tak se nemusíš bát ![]()
Nech tam partnerovi malou a jeď ty k rodičům se učit.
NEchápu partnera… nekomentuji… A proč malou nikdy ven nevzal? A hlídal ji už?
Příbuzní, narozdíl od partnera, snad pochopí důležitost mít klid na učení, pokud je to jediný termín před zkouškou a pomůžou mu… Nebo jim zavolej ty a vysvětli, proč tam nebudeš…
@ynax píše:
Přítel je blbec a tys nechávala učení až na poslední chvíli a teď z toho šílíš. Nicméně - na zkoušce ti moc záleží, jinak máš v háji celý rok, tudíž já bych nakoupila, uvařila, návštěvě se omluvila, že mě to mrzí, ale že když zkoušku neudělám, musím opakovat rok a že to určitě pochopí a odjela bych k rodičům se na celý víkend učit. Malou bych nechala příteli a jeho rodině s tím, že oni to určitě zvládnou.
Vykašlala bych se na nějaké nakupování a vaření pro někoho, kdo ví, že se to nehodí a zve návštěvu… zavolala bych jeho rodině, že se musím učit a jestli by přijeli o týden později, že těď bude malá u rodičů a tečka.
Pokud je rodina aspoň trochu rozumná, zavolala bych jim za přítelovými zády (on jim zas volal za tvými, ne?) a velice slušně vysvětlila, že bys je strašně ráda viděla, ale přítel to pomotal a zrovna tenhle jeden jediný víkend se ti opravdu velice nehodí, že ta zkouška je pro tebe hodně důležitá a s velkým předstihem jsi věděla, že zrovna tenhle víkend se budeš muset učit. Jestli by to nešlo přesunout na jidny. A pokud ne, že se jim strašně moc omlouváš, ale předem upozorňuješ, že se jim nebudeš moct věnovat. Ale on to přítel jistě zvládne sám, uvaří, pohostí je, postele nachystá… a pak bych byla tvrdá, sama si někam zalezla (ideálně odjela) a nechala bych vše zcela na něm, ať se taky stará.
S tím, že se nedokáže postarat o dítě a že jsi nervózní z toho, když s ní pojede sám na procházku - tady bych viděla chybu daleko víc v tobě, přeci je to její otec, on jí neublíží, neboj, tohle prospěje jedině jim oběma
Pokud jsi byla ochotná poslat dceru na celý víkend k rodičům, tak bych se absolutně nebála ji nechat tatínkovi, zvlášť, když tam bude mít kolem sebe celou rodinu. Ať se snaží ![]()
Taky bych díte nechala jeho otci a jela bych se učit k našim. Však jeho rodinu uvidíš příště ted je důležitější ta zkouška. Zeny co si stěžují ze přítel sám díte neveme ven si za to můžou samy. Je třeba partnera do pece o díte angažovat můj byl hned od startu do všeho vtazen a ted není s ničím problém
Přítel se zachoval jako bezohledný sobec, nic víc
Zřejmě si měla důvod, že to takhle musíš dohánět, nicméně jste rodina a měli byste se vzájemně podporovat a ne si přidělávat starosti
Od něj mi to přijde totálně hloupé
Navíc je možné, že do trapné situace postaví i tu rodinu (pokud teda nejsou tak zabedněni jak on), protože kdybych já přišla na návštěvu a až na místě zjistila (člověk hodně vycítí, že), že ačkoliv jsem vítána, trefila jsem tu nejnevhodnější dobu, tak bych se cítila hodně blbě a moc bych si to neužívala…
O co příteli jde?!
Nicméně, pokud to dopadne, vyštafíruj mu malou, vykopni je ven, když se tedy strojí a ty se pak v klidu uč
Já bych si pro jistotu vypnula i mobil, když pan táta dělá ramena, tak ať si poradí ![]()
Přítel je v prvé řadě idiot. Nechápu, proč s malou nechodí ven a nepomáhá ti. Navíc jeho jednání je sobecké, to se rozhoduje jen a jen on a na ničem se nedomlouváte?
Zavolej jeho rodině a vysvětli jim situaci, pokud to nejsou stejní sobci jako on, tak to pochopí. Pokud ne, sbal se i s malou a odjed k rodičům, tam ti malou pohlídají a ty budeš mít klid.
Taky bych se jela učit k rodičům a přítele nechala, ať se stará. Zavolat příbuzným, že se návštěva nehodí je taky dobrý nápad. Jinak nechápu, proč píšeš anonymně, z toho, jak dopodrobna vše popisuješ snad musí být tvým příbuzným jasno, o koho jde.
Ahoj, musím anonymně, jelikož tu chodí moje rodina.
Mám rozepři s partnerem. Celé léto ví, že jsem si nestihla ukončit jeden předmět kvůli toho, že jsem měla starosti s tehdy 7měsíční holčičkou, dělám nástavbu, nestíhala jsem a tím pádem ho musím uzavřít příští týden. Vzhledem k tomu, že na tento předmět nejsem vůbec zdatná, jedu na doučování v sobotu, domluvila jsem se s rodiči, že malá bude u nich už od pátku, ať se můžu učit. Když tu je malá, nemohu se soustředit na učení, nejde mi to a přítel s ní prý nikam ven sám chodit nebude, tak jsem se vždy učila v době, co malá spala, nebo byla u našich.
Všichni jsme věděli, že tento víkend je jediný, kdy potřebuji klid a soustředit se. V tom je ten problém. Přítel si tu pozval rodinu, která se jede podívat na malou…
a já jsem prý blbá, nepřizpůsobivá a co si vlastně dovoluji chtít klid, že mě jejich návštěva neovlivní (samozřejmě, že mě to ovlivní! Každého přece ovlivní, když k němu někdo přijede na noc, musí i malou tady nečekaně mít). Takže já se těšila na klid, kde bude malá u našich, kde se nemusím bát o ni protože tam je v dobrých rukou, jenomže na místo toho budu mít malou v sobotu doma, takže se soustředit nebudu moci, na to tu bude návštěva až do neděle. Problém je, že já tu rodinu chtěla vidět a mrzí mě, že oni pak chtějí jít všichni pryč a já musím doma sedět na zadku (a přítel mi ještě vyčetl, že to já je nechci vidět, když nesouhlasím, aby zrovna tento víkend přijeli). Úplně mě to otrávilo. Kdyby byl přítel v mé kůži, já bych nikdy nedovolila volit termín před jeho zkouškami. Jenže zrušit se to nedá, prý že to jinak nejde…
On se mi diví, že to beru jako podpásovku, jsem naštvaná a prý z toho dělám tragedii. No nevím, jak by se vám třeba líbilo, že chcete mít jediný volný víkend na učení (jindy by mi návštěva absolutně nevadila) a zrovna tehdy vám přítel přidělá starosti s návštěvou své rodiny, já budu nesoustředěná, protože malou budou mít kdo ví kde potom, chtějí jet na procházku a někam jít. Přítel ji nikdy dřív ven totiž nevzal, bude s ní poprvé sám a to on nechápe, že jsem z toho nervózní 

Doufám, že to nezní moc zmateně, ale jsem naštvaná. Pokud se na zkoušku nezvládnu připravit, tak musím opakovat celý první ročník a to mě štve ještě víc, protože jsem rodila na podzim a musela jsem to zvládat i s tak malým miminkem a téměř bez cizí pomoci jsem to až na jeden předmět ukončila s krásnými výsledky.
Důvod, proč jsem se neučila přes léto je jasný, nechávala jsem si to na týden před zkouškami, kdy jsem počítala s časem a hlavně jsem se chtěla věnovat maximálně malé, když přes školu jsem ji „zanedbávala“, chtěla jsem si ji užít.
Přitom kdyby se návštěva přesunula na jindy, tak by nebyl problém, vše by bylo v pohodě, jenže takto mi to všichni zkomplikovali a přítel se mi ještě diví, že si dovolím být naštvaná a dělat z toho drama