Jsem extrémně líná

Anonymní
17.5.22 10:51

Jsem extrémně líná

Ahoj, mám takový problém. Poslední dobou nemám vůbec chuť do života, pořád jsem smutná a mám špatnou náladu a jsem hrozně líná. Téměř nic mě nebaví, do všeho se musím nutit a přijde mi že nic nemá cenu. Všechno odkládám a nakonec to většinou vůbec neudělám. Ve škole absolutně nevnímám a nezvládnu se učit nebo dělat úkoly. Taky mám v pokoji hrozný nepořádek a prostě to nedokážu uklidit. Už kašlu i na věci co mě dřív bavily. Jsem pořád hrozně unavená, i když v noci normálně spím. Nic nezvládám a nedokážu se soustředit. Když jsem doma tak nic nedělám. Třeba dneska přestože mám hlad a potřebuju na záchod, nejsem schopná vstát z postele a něco dělat. Docela se za sebe stydím. Máte to někdo stejně? A nevíte jak se donutit něco udělat nebo získat nějakou motivaci?
Předem díky za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35739
17.5.22 10:55

Nech si vzít krev. Krevní obraz plus testy na boreliozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8711
17.5.22 11:07

Mne podobenství stavy dělala rozhozena štítná žláza. Tu bych si být tebou taky nechala zkontrolovat. Já jsem an tom momentálně dost podobne, takže půjdu radši zase na krev, poslední dobou se mi to pořád zhoršuje, mám po každé kontrole větší dávku léků… pokud by to fakt byla jen lenost, tak na to mi pomáhá prostě vstát a i přes tu šílenou nechuť začít něco dělat. Pak už to je dobrý, nejhorší je zvednout se a začít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.22 11:10

No mě není nějak špatně jako fyzicky, je to spíš v hlavě.

• Citovat
  • Upravit
24800
17.5.22 11:13

Zcela vážně neodkládej návštěvu obvoďáka! Může ti chybět jen nějaká „blbost“ (typicky hořčík) a trápíš se zbytečně! Tohle není lenost.. to je fakt nutno vyšetřit, ta štítná žláza určitě + železo (!!) - anemie je taky pěkná mrcha a způsobuje únavu.. + je taky možná endogenní deprese, která se taky může projevit tímto způsobem..
a navýšit ovoce, zeleninu, okamžitě bych koupila Centrum nebo nějaký podobný přípravek s vitamíny a minerály
ale v prvé řadě ten dokotr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35739
17.5.22 11:13
@Anonymní píše:
No mě není nějak špatně jako fyzicky, je to spíš v hlavě.

Tak ono to může souviset. Nech si udělat základní vyšetření a když bude vse ok, tak to bude v hlave a musis vylecit hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
17.5.22 11:23

Tyhle stavy moc dobře znám. Jsem od mala velmi silný anemik. Brát železo mi absolutně nepomáhá, bylo mi zjištěno, že mé tělo ho neumí vstřebat. Jsem neustále bez energie a ospalá. A teď co jsem těhotná je to ještě 3× horší. Zajdi k dr. Ty si třeba myslíš, že je to jen v hlavě a po fyzické stránce jsi úplně ok, ale to nemusí být pravda, sama to opravdu nemáš šanci poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
17.5.22 11:50

A pokud je to v hlavě, je to deprese a ta se také musí řešit jinde. To není jen o síle vůle, je třeba pomoc a podpora té vůle.

• Citovat
  • Upravit
2359
17.5.22 12:45

Pocovidovy stav?
Nech se vyšetřit, a když se nic nenajde, potom psycholog (dělá terapii) a psychiatr (předepisuje léky na tyto depresivní stavy), když terapie nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
17.5.22 13:26

Ono stačí mít míň železa nebo nějaký skrytý zánět a udělá ti to přesně tohle. Ten krevní obraz určitě zkus, nic za to nedáš. A jinak teda u mě funguje, čím víc toho mám na práci, tím víc mi to dodává energie, takže se zkus prostě parkrat přemoct a být nejlépe i fyzicky aktivní a uvidíš, že ta radost z vykonané práce ti za to stojí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
17.5.22 13:47

Fakt to řeš u doktora, krevní obraz a tak, poté co se vyloučí fyzio potíže, tak můžeš zkusit i toho psychologa/psychiatra.

Kdybys byla jenom „líná“, tak neřešíš, jak to změnit, nevadilo by ti to a už vůbec by si se za to nestydela. Naopak by sis to užívala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.22 16:49

@Tomie jako není to že by se mi chtělo něco dělat, mě se ani nechce žít, ale vím že něco dělat musím, třeba pomáhat doma a tak

• Citovat
  • Upravit
7950
17.5.22 18:47

Mě to tedy podle popisu přijde jako deprese. Jako základní laboratoř se nabrat může, ale tohle jsou poměrně typické příznaky deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová