Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BersiEn vykasli se na chlapa. Nenech na sebe rvat. Rizeni bych nevzdavala, v dnesni dobe a s ditem je to nutnost. Spis doporucuji si koupit svoje auto a pokud mas strach z razeni, porid si automat.
@BersiEn píše:
Asi jo na ty kondicni jizdy pudu. Jen nevim jestli jeste v tehotenstvi nebo nekdy po tom
kdy potom?
po porodu s miminem?
sama píšeš žes dnes vjela někomu do cesty… včera bylo pozdě
@BersiEn píše:
Dnes sem jrdne pani vjela do cesty. Chudak nic se nestalo ale jeste ted z toho mame asi obe nervy. Pochybuju ze by zrovna me nejakych 45 min rekonvalescencnich jizd pomohlo
Jinak než tréninkem se nezlepšíš. Buď můžeš mít jízdy v autoškole (s vozidlem autoškoly, kde ti to učitel v nejhorším „zašlápne“, ale jsou dražší) nebo se domluv s někým klidným a vyrovnaným (a dobrým řidičem) a jezděte spolu.
Zčásti chápu tvého muže, že řve (bojí se o tebe, o dítě, o sebe, o auto - ono blbě řídit je prostě nebezpečné), ale zkus mu vysvětlit, že je to k ničemu, akorát tě nervuje. A pochybuju, že bys jezdila nějak extra rychle, takže v nejhorším srážku ubrzdíte. Oni ani ostatní řidiči se nechtějí vybourat a snaží se předvídat ![]()
@jdukolem píše:
kdy potom?po porodu s miminem?
sama píšeš žes dnes vjela někomu do cesty… včera bylo pozdě
Tak jestli Bersi jezdí 1 x měsíčně a může se tomu do porodu vyhnout, tak to až tak akutní není (kdyby jezdila denně do práce tak je to jiná).
Hele, beru to podle sebe, v 3. trimestru jsem nebyla schopná se soustředit vůbec - kdybych se tou dobou učila řídit, tak teda nevim. Naopak s miminem jsem jezdila ráda. Ale každá jsme jiná.
Jezdim fakt pomalu. Rychle se bojim. Jezdit jednou za mesic je malo. Ale casteji ani nemuzu nemam auto, ns vladtni nemam a moc ani nemam kam jezdit. Po.tom jeho dnesnim neuveritelnym nekonecnym jecivym projevu se na to rizeni definitivne vykaslat ale vydrzim.
Podle toho co píšeš, tak nikdy řídit dobře nebudeš a jezdit na dvojku pouze v místech, kde to znáš, to není umění, na řízení se vykašli, jsi nebezpečná sama sobě i okolí, když sedíš za volantem, máš v rukou zbraň. Příteli se nedivím, že na tebe řve, já bych ti auto taky nepůjčila.
@BersiEn píše:
Jezdim fakt pomalu. Rychle se bojim. Jezdit jednou za mesic je malo. Ale casteji ani nemuzu nemam auto, ns vladtni nemam a moc ani nemam kam jezdit. Po.tom jeho dnesnim neuveritelnym nekonecnym jecivym projevu se na to rizeni definitivne vykaslat ale vydrzim.
hlavně se vykašli na to ho někam vozit.. to je základ..jak si dovolí na tebe ječet? co to máte za vztah? ![]()
@Crystal87 píše:
Tak si pořid automat a máš po problému s řazením
presne tak. Odpada starost s razenim, nikdy nechc… a v kopci se nemusis bat, ze sjede do zadu. Jen same vyhody. Jezdim v automatech pres deset let a nemenila bych.
Tak předně nenech na sebe řvát
to bych s nim vyběhla hodně rychle…jinak můžeš si zaplatit kondiční jízdy v autoškole, nebo se uč řídit někde, kde je menší provoz pro začátek…důležitý ale je, abys byla v klidu pak to zmákneš ![]()
mmch já řídím moc ráda a miluju řazení! ale sama…vezu max. děti či někoho, kdo mi do toho nekecá, když vezu manžela tak jen pod podmínkou, že neřekne ani slovo, jinak jde pěšky ![]()
Příspěvek upraven 16.08.14 v 18:14
@BersiEn Pokud chceš vydržet, tak je fakt dobré jezdit aspoň kousek denně, jak už tu padlo. I kdyby to mělo být na náves pro rohlíky, když starej dojede domů.
(Ehm, vzpomínám, jak jsem omdlévala, když jelo v protisměru něco většího než trabant a s 50 na tachometru jsem měla pocit závratné rychlosti… taky to přešlo
)
A jak to máš vlastně vymyšlené, že budeš jezdit s miminem, když vlastní auto nemáš? Naskytne se po porodu nějaká možnost? (Jen se tak konverzačně ptám.)
@BersiEn píše:
Vazne. Mam dojem ze horsi ridicku ste nevideli. Znacky znam, jezdim v poho ve svym pruhu ale jakmile se dostanu do mesta zacnu se hrozne bat kruhacu, krizovatek apod. Dela mi velky problem udrzovat pozornost na silnici a radit. Razeni je nejvetsi hruza. Ta pritelova sajtrpaka jde dost ztuha.
Co je nejhorsi vzdy kdyz neudelam to co chce pritel treba spravne nezaradim uz na me rve a rve na me pak i doma i kdyz sem tehotna. Rekla sem si ze to rizeni nejspis vzdam kdyz mi to nejde a mam z toho panickou hruzu. Chtela sem se naucit ridit kvuli mimu. Abych mohla jezdit sama kdyz bude potreba, ale do auta se dostanu jednou za mesic. Pres tyden ma pritel auto v praci a do rizeni me nuti kdyz potrebuje nekde pit. Chci ridit jen z toho mam desny strach. Ma to nekdo podobne?
Ano, měla jsem to jako ty. Řízení bylo mou noční můrou a to doslova, odmala se mi zdály sny o řízení auta a já měla za tím volantem vždy děsnej, ale děsnej strach a taky jsem v tom snu vždycky nabourala. Měla jsem jasno, já a řidičák to nikdy nepůjde dohromady
A nejen to, já se bála dokonce i jako spolujezdec, na každý křižovatce jsem zavírala oči a bála se, že do nás někdo nabourá, až tak špatný to se mnou bylo
A drželo se mě to do mých 26 let, kdy se má noční můra změnila ve skutečnost..a to tím, že mě můj taťka bez mého souhlasu přihlásil do autoškoly
Já byla v šoku, ten strach před první jízdou si neumí nikdo představit, já už viděla ten karambol, co způsobím a svého instruktora jsem hluboce obdivovala a litovala zároveň, že si tohle vzal na triko
No zkrátím to, řídím už třetím rokem a jde mi to jedna báseň
Dokonce jsem se přestala bá natolik, že předepsanou rychlost většinou silně překračuji
Ale chce to jezdit, jezdit a zase jezdit, jinak se neotrkáš
.Neboj, když to zvládl antitalent jako já, je velká naděje, že to dáš i ty
Neříkám, oni ty začátky byly krušný a nejednou jsem zažila horkou chvilku..ale opravdu to chce hodně často jezdit a za chvíli ti to půjde jedna báseň a bez auta nedáš ani ránu ![]()
@BersiEn píše:
ty nemáš jezdit pomalu, nebezpečnej je na silnici i pomalej řidič…ty máš jezdit podle předpisů dle provozu, tak aby byl pokud možno plynulý…né se leknout a zpomalit, když vidíš auto…mmch také jsem to zezačátku dělala, než jsem si to srovnala v hlavě…
@Knihomyš
Setrim na uto. Nejlepe bych brala automat ale nejaky automat v relativne dobre cenove kateorii jsem jeste nenasla.
@Knihomyš zacatky jsou tezke. Ja si vzpominam, ze na zacatku jsem mela problem i auto zastavit. Malem jsem prejela policajta, ktery me zastavil kuli kontrole, musel uskocit.
To jsem jezdila jen v noci, abych si natrenovala cesty. Centrum Prahy je daleko horsi nez mensi mesto. Da se to zvladnout, ale chce to jezdit denne svym autem.