Jsem hrozná řidička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
17.8.14 15:39

@Sonarka

V pohodě. Jen mě se… ty modelky, co mají rády tu rychlou jízdu a přitom ani neví, že by se mohly taky zabít a nebo někoho. A pokud lidi budou dodržovat na silnicích předpisy, tak nám bude všem lépe.

http://psychologie.cz/…-psychiatra/

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
17.8.14 18:36
@Kobliha51 píše:
@Sonarka

V pohodě. Jen mě se… ty modelky, co mají rády tu rychlou jízdu a přitom ani neví, že by se mohly taky zabít a nebo někoho. A pokud lidi budou dodržovat na silnicích předpisy, tak nám bude všem lépe.

http://psychologie.cz/…-psychiatra/

Jj člověku to většinou nedojde, dokud se něco nestane a to je pak už většinou pozdě..já teda moc žeskejch, co jezdí rychle, neznám, spíš plno chlapů. Jo rychlá jízda je pro někoho droga, já si kolikrát ani neuvědomím, že už jedu nějak moc rychle..ale jak jsem řekla, poslední dobou jsem se zklidnila, vždycky si řeknu, když mě to popadne, co blbneš, máš rodinu a je to, funguje to :D Ale já jsem opravdu slabý čajíček oproti jiným.

• Citovat
  • Upravit
10905
17.8.14 19:51

@Sonarka Kdyby to nezabralo, domluv si jízdu s nějakým místním hasičem, který ti bude líčit, kde všude (na trase kde jezdíš) vystříhával lidi z aut :) Zabírá to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
17.8.14 21:05

@BersiEn Tak já Tě úplně chápu, strach z řízení je strašnej a ten tvůj řvoucí chlap tomu moc nepomáhá. Jinak já doporučuju se snažit se rozjezdit, než se dítě narodí, strach bude jen a jen větší, vím o čem mluvím. Já začala jezdit loni, řidičák deset let, jezdila jsem a pak nejezdila, a strach hroznej, vůbec jsem řídit nechtěla, ale dvě děti a bydlení na vesnici, školka, kroužky, prostě jsem usoudila, že musím, že to jinak nejde. Fakt mě bylo vždy i fyzicky špatně, jen jsem sedla do auta. Manžel na mě nikdy ani nezvýšil hlas, ale stejně mě vytáčel, prostě mi celou dobu pořád říkal, ať přeřadím, ať odbočím a já se chovala, jak kdybych neměla mozek. Pak jsem začala jezdit sama, nejdřív jen trasu k mamce a ke školce, pak si mamka zlomila nohu a potřebovala zavézt k doktorovi, do obchodu, tak jsem se dál tužila. Každá jízda pro mě byla utrpení, fakt jsem měla stres, ale prostě jsem jezdila každej den. Ještě jsem měla takovej já tomu říkám samostresovací systém, že jsem se vždy vynervovala, že mi chcípne auto, že budou řidiči za mnou troubit atd. Auto mi samozřejmě párkrát chcíplo, řidiči troubili a já se rozhodla, že se musím tolik nestresovat. Byl to boj, ale jezdím skoro denně, respekt mám pořád velikej, ale už mi není špatně, nekroutí se mi žaludek, když mám někam jet. Už jezdím i po jiných než najetých trasách, zaparkuju si kde potřebuju a fakt nám to ulehčilo život, zvlášť manželovi, který nás pořád musel někde popovážet. A já jsem taky ráda, že si zařídím sama, co potřebuji, že si nakoupím kdy chci a tak. Takže to nevzdávej, ale vyměň instruktora vzteklouna za kliďase a pak hlavně začni jezdit nejlépe každý den a sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
18.8.14 07:05

@Sonarka já se přiznám, že taky ráda jezdim rychle :oops: ale stejně mě všichni předjížděj, tak zas tak rychle to nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
18.8.14 08:24
@brumdinka píše:
@Sonarka já se přiznám, že taky ráda jezdim rychle :oops: ale stejně mě všichni předjížděj, tak zas tak rychle to nebude :lol:

No právě, tak nějak to mám já :D Mně to připadá jako děsně rychlá jízda, ale ostatním řidičům asi ne :D Takže pokud já předepsanou rychlost překračuji o těch dejme tomu 10-20 km/h, tak potom ostatní jí musí překračovat dvojnásobně :think:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
18.8.14 08:41
@Sonarka píše:
No právě, tak nějak to mám já :D Mně to připadá jako děsně rychlá jízda, ale ostatním řidičům asi ne :D Takže pokud já předepsanou rychlost překračuji o těch dejme tomu 10-20 km/h, tak potom ostatní jí musí překračovat dvojnásobně :think:

Já jezdím podle předpisů a někdy to prostě stejně ujede. prázdná silnice, hezké počasí, člověk je v pohodě a najednou se lekne, co má na tachometru. To se stává. Ale vědomě to nedělám a je mi jedno, jak rychle jedou ostatní. Pokud se na mě tlačí, prostě uhnu. Nenechám se vyprovokovat. Osobnost člověka se pozná při řízení a dokonce i při parkování vozidla. Někde jsem četla. že 7 až 10% řidičů má psychopatické sklony, ale teď to nemůžu najít. V každém případě se určitě více lidí zabije při nepřiměřené rychlosti, než při dodržování rychlosti.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
18.8.14 08:44
@Knihomyš píše:
@Sonarka Kdyby to nezabralo, domluv si jízdu s nějakým místním hasičem, který ti bude líčit, kde všude (na trase kde jezdíš) vystříhával lidi z aut :) Zabírá to.

Tak na trase kde jezdím, jsou nehody poměrně časté, pár jsem jich už viděla, tady se bourá každou chvíli..i já tam už bourala, ale naštěstí jsem odešla po svých. Nejvíc na mě zapůsobilo, když nám jednou z rána přivezla odtahovka totálně zdemolované auto mého bráchy a já nevěděla co s ním je..no byl v pořádku v práci, prý ale musel kus dojít pěšky :mrgreen: Ale pro mě to byl v tu chvíli šok, než mi zvedl telefon. Tenkrát jsem ještě ani neměla řidičák a říkala jsem si, že ho ani nikdy nechci :)

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
18.8.14 08:59
@Kobliha51 píše:
Já jezdím podle předpisů a někdy to prostě stejně ujede. prázdná silnice, hezké počasí, člověk je v pohodě a najednou se lekne, co má na tachometru. To se stává. Ale vědomě to nedělám a je mi jedno, jak rychle jedou ostatní. Pokud se na mě tlačí, prostě uhnu. Nenechám se vyprovokovat. Osobnost člověka se pozná při řízení a dokonce i při parkování vozidla. Někde jsem četla. že 7 až 10% řidičů má psychopatické sklony, ale teď to nemůžu najít. V každém případě se určitě více lidí zabije při nepřiměřené rychlosti, než při dodržování rychlosti.

Já právě nesnesu, když se na mě někdo lepí, možná i díky tý bouračce, nesnesu nikoho za sebou, buď zpomalím, aby mě předjel a když mě nepředjede, tak se mu snažím ujet. Jo taky si myslím, že se za volantem dost pozná povaha člověka. Já se přiznám, že jsem hroznej nervouš a hrozně cestou nadávám :roll: :D A při parkování jsem vždycky hrozně pečlivá, abych stála přesně na prostředku a nikomu nepřekážela, ale už se mi nejednou stalo, že jsem přišla k autu a nějakej umělec zaparkoval, tak šikovně, že jsem se málem nedostala do auta a jednou jsem dokonce lezla přes spolujezdce :zed: Někdy mi přijde, že to snad dělají schválně :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
19692
18.8.14 09:12

@BersiEn já tě trochu uklidním, že v tom nejsi sama. Řidičák mám tři roky a jak říkám každému, že auto není můj kamarád, že si pořád vykáme. Jezdím jen z bodu A do bodu B a když mám náhodou jet někam jinam, tak hledám výmluvy ať nemusím. Dodneška nenumím pořádně parkovat. A jak mi uzavřely trasu a musím jezdit jinudy a tam jsem zjistila, že je křižovatka v kopci a jak jsem tam jela poprvé tak další zjištění bylo že se neumím rozjíždět do kopce a to ani na ručku. Tak si radši nájíždím 4km navíc jen abych se tomu kopci vyhla. A to nejkrásnější nakonec už jsem ho dvakrát rozmlátila naposledy minulou sobotu a proto si i nadále platím havarijní poj. :mrgreen: Řidičák jsem si taky dělala jen kvůli dítěti, abych byla brzo doma a mohla se vystřídat s chlapem.Ale za ty nervy si kolikrát říkám jestli mi to stálo za to :think:
Takže jsem taky zvědavá jestli se ze mě stane někdy dobrý řidič :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
18.8.14 12:11

Holky, taky nejsem dobrá řidička. Teď se to po pěti letech zase učím. A nejhorší je, že se do 14ti dnů musím naučit parkovat, a to i podélně, což mi nikdy nešlo. Nejhorší je, že jsem to říkala chlapovi, jenže ten počítal, že dostanu povolenku k vjezdu do areálu práce, jenže bohužel, povolenky jsou na pořadník. :( Nemáte nějaký fígl na to parkování? S autem s malým rejdem k tomu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
621
18.8.14 13:09

@ostlužina Tak hlavně trénovat. Já taky nerada parkuju podélně, ale holt někdy to jinak nejde. Mezi dvě podélně stojící auta je lepší couvat, ale to asi víš, já se této situaci vetšinou snažím vyhnout, vysloveně se vždy klepu u podélného parkování na první nebo poslední místo. Minulý týden jsem jela do města, nikde žádný pořádný místo, tak jsem parkovala podélně, všude samý auto, celý nákupy jsem myslela jen na to, jak se od tamtud vymotám, ale dopadlo to dobře, sice jsem se pořádně zapotila, ale nezpůsobila jsem újmu nám, ani jiným. Takže se to snaž s manželem, co nejvíc trénovat a snaž se nestresovat. Držím pěsti. Moc dobře vím, jaký je strach z řízení prevít. Hlavně to chce zachovat chladnou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
18.8.14 13:22

@zurina díky. Nejhorší je, že mě to neučili ani v autoškole. Jen říkali něco o předním světle v zadním okénku. Jinak ani nemám strach z řízení jako z parkování. A taky z toho, aby mi to někde nechcíplo. Ale to je tak normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
18.8.14 13:27

@Sonarka taky nesnesu, když se na mě někdo lepí - nálepka „Nelep se mi na p*el, nejsem tvoje stará“ mi mluví z duše. Akorát mi ji chlap nedovolí dát na auto :) (Ani začátečníka nezkous.)

@ostlužina Hmm, na trénink podélného parkování si chystám, plánuju, že si vezmu krabice a odjedu na osamělou plochu… už si to plánuju asi 2 roky :?
Na netu na to existují návody, třeba http://video.studenta.cz/…/article/556 - třeba ti to pomůže, já jsem pustý teoretik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
18.8.14 14:14
@Knihomyš píše:
@Sonarka taky nesnesu, když se na mě někdo lepí - nálepka „Nelep se mi na p*el, nejsem tvoje stará“ mi mluví z duše. Akorát mi ji chlap nedovolí dát na auto :) (Ani začátečníka nezkous.)

přesně…taky to nesnášim nebo když mi někdo svítí dálkovejma do obličeje nebo takový řidiči, jak tě musí rychle předjet, aby v zápětí čekali na červený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová