Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BersiEn píše:
Vazne. Mam dojem ze horsi ridicku ste nevideli. Znacky znam, jezdim v poho ve svym pruhu ale jakmile se dostanu do mesta zacnu se hrozne bat kruhacu, krizovatek apod. Dela mi velky problem udrzovat pozornost na silnici a radit. Razeni je nejvetsi hruza. Ta pritelova sajtrpaka jde dost ztuha.
Co je nejhorsi vzdy kdyz neudelam to co chce pritel treba spravne nezaradim uz na me rve a rve na me pak i doma i kdyz sem tehotna. Rekla sem si ze to rizeni nejspis vzdam kdyz mi to nejde a mam z toho panickou hruzu. Chtela sem se naucit ridit kvuli mimu. Abych mohla jezdit sama kdyz bude potreba, ale do auta se dostanu jednou za mesic. Pres tyden ma pritel auto v praci a do rizeni me nuti kdyz potrebuje nekde pit. Chci ridit jen z toho mam desny strach. Ma to nekdo podobne?
Ahoj, tak v prvni rade to nevzdavej a za druhy nejezdi s pritelem.Kdyz chce pit at si zaplati treba taxi.me to pritel delal taky ze po me jecel a chtel abch delal presne to co on az jsem ho jednou servala, ze bud at drzi hu.bu nebo jede sam. A vzdycky kdyz ridil on jsem mu rikala co dela za chyby a hle byl klid.
Taky jsem se ze zacatku bala ve meste, ale rikala jsem si, ze to zvladnu.Ty to zvladnes taky.
Neboj, zadny uceny z nebe nespadl, chce to hlavne klid, ve stresu budes vic zmatkovat a taky jezdit co nejcasteji. Zkus kondicni jizdy, prece jen s klidnym instruktorem to bude zas neco jineho a pak nejake auto co bys mohla vyuzivat casteji jak jednou mesicne.
Jezdit, jezdit, jezdit. A s někým, kdo to bude brát tk jak to je - t. j. učíš se jezdit. Chlap je na přesústa. Mimochodem, mě kdysi podobně učil jezdit můj otec. nepamatuju se, že by na mě vyloženě křičel, vynervoval mě ale tak, že jsem zastavila na nějaký křižovatce a utekla jsem. Ostatně, podobné nutkání mám i s manželem - taky se občas cítí být chodícím manuálem a Schumacherem v jedné osobě. Aspoň mám ten dojem. Nevím, jak dobrá řidička jsem, ale jsem přesvědčena, že vedle něj moje schopnosti fakt z nějakého (
) důvodu klesají. Občas je prostě třeba pročistit vzduch, třeba zrovna na tý křižovatce a nedbat těch za námi, kteří asi umřou, podle toho, jak houkaj a co dělaj… a pak je zase chvilku klid! ![]()
Prostě - jezdit, jezdit, jezdit. ![]()
@Emilie jo koukám, že tohle co popisuješ je z nějakýho důvodu snad u každýho chlapa ![]()
Ahoj, já si taky jako těhotná zaplatila kondicno jízdy, vcelku hodne, stále jsem přidávala…ted už ke to pět let, s deckama jezdím vcelku hodne a myslím ze i dobre, před tím jdem byla stejná hysterka a nervóza jak ty…s chlapem to taky neslo, jen blbe kecy, řev…tak odvahu a do autoškoly, pak si koupit nejake ojete vozidlo a jezdit bez chlapa… ![]()
Tak to bych nevydržela vozit nervního chlapa..já jsem dělala řídiák před rokem a půl. hned ten den co jsem ho dostala mi přítel dal svý druhý auto a poslal mě přes město do obchodu.. bála jsem se jet sama, ale pomohlo to, že jsem řídila hned od začátku sama a doteď mi nevadí jezdit..jen nerada vozím maminu, ta se se mnou bojí a hned řve..přítel se rád nechá vozit a chválí, že jsem se naučila jezdit dobře, ale jen známe trasy. když cestu neznám tak si moc netroufám a jezdím tam pomaličku
Tak myslím, v prvé řadě, na těhotnou řvát v autě za jízdy, to opravdu není správný, měla by jsi mu to nějak vysvětlit. Tím, že na tebe za jízdy křičí, tě vystavuje stresu, vše se přenáší na mimčo. Navíc, ty tím ztrácíš pozornost. Jezdíš občas sama??? Já jen, jestli ta nepozornost je tvá a nebo ji máš z nervozity kvůli příteli. Navíc, s mimčem už na nějakej kurz už nemusí být taky čas. A mužík at se na pijatyky vozí autobusem nebo vlakem, když je rapl ![]()
Jednou kdyz jsem vezla opiliho pritele a tak si zrovna hral na instruktora autoskoly me tak vynervval ze jsem zastavila na vedlejsi silnici.Oba jsme vystoupili kratce se hadali a pak jsem naskocila a nechala ho tam v desti. ![]()
@BersiEn píše:
@Knihomyš
Setrim na uto. Nejlepe bych brala automat ale nejaky automat v relativne dobre cenove kateorii jsem jeste nenasla.
hlavně to chce jezdit denně jinak je to k ničemu..potřebuješ se vyjezdit
@brumdinka píše:
@Emilie jo koukám, že tohle co popisuješ je z nějakýho důvodu snad u každýho chlapa
Ten muj je hodne klidny trpelivy, ale i presto jsem si na zacatku zaplatila kondicni jizdy a potom jsme kazdy vecer kolem 11hodiny vecer vyrazeli jezdit. Postupne jsme pridavali i denni provoz.
Pořídit auto. Chodit na kondiční jízdy. Rozhodně nejezdit s přítelem.
Navíc, já jsem taky rapl, já na tvým místě bych se neudržela, vypla motor a šla domů pěšo, at si to panáček odřídí, a příště at se vozí sám, když se neumí chovat, jezdila bych jen bez něj, ale to jsem celá já,…x ![]()
Já jsem ze začátku taky vůbec nemohla jezdit s přítelem, třeba ani pak už nic neříkal, ale já z něj byla furt nervózní.
A k tomu řazení - deset let jsem jezdila s manuální převodovkou a troufnu si tvrdit, že dobře a dost. Loni jsem podlehla prodejci a pořídila auto s automatem. Nikdy bych nevěřila jak obrovský rozdíl to je, můžu se daleko víc soustředit na situaci a okolí a je to daleko pohodlnější.
@brumdinka No jo ale dostat chlapa z jeho auta by byl asi problemek ![]()