Jsem hrozná řidička

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1117
16.8.14 18:49

To mi neco pripomiina :) V 18 jsem si udelala ridicak, abych mohla vozit rodinu od znamych a tata mohl pit, jenze jsem takhle jezdila jdenou za mesic, mama do toho mluvila, tata mi řadil a oba byli chytry na krizovatce, akorat se neshodli jestli mam jet, nebo stat. Byla jsem nervozni x dni pred tim, nez jsem mela jet, ze jsem to vzdala. Ted cekam mimi a koupili jsme 2. Auto do rodiny, dnes jsme jeli na prvni jizdu, nejdriv strasnej stres, pak mensi, pres zacpy a uzavirky v Praze to protahnul pritel, pak jsem jela ja. Jezdili jsme i v arealu firmy, takze parkovani, couvani, rozjezdy do kopce… Koncem dne uz jsem se citila lip. I kdyz je partner ohromne klidny, tak za 2 tydny budu chodit na kondicni jizdy, at nemusi trpet :mrgreen: mimochodem, v Praze si chvali Hele autoskolu, ktera je prave pro maminy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
16.8.14 18:55
@ivašot. píše:
Já jsem ze začátku taky vůbec nemohla jezdit s přítelem, třeba ani pak už nic neříkal, ale já z něj byla furt nervózní.
A k tomu řazení - deset let jsem jezdila s manuální převodovkou a troufnu si tvrdit, že dobře a dost. Loni jsem podlehla prodejci a pořídila auto s automatem. Nikdy bych nevěřila jak obrovský rozdíl to je, můžu se daleko víc soustředit na situaci a okolí a je to daleko pohodlnější.

Partner me premluvil na automat po 4mesicich jezdeni, kdy uz mi to slo.Ten rozdil je obrovsky. Tloukla jsem si hlavu proc jsem ho neposlechla drive. Jezdim v automatu vice nez 10let a nikdy bych nemenila. Razeni je zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
16.8.14 18:59
@Claire00 píše:
Partner me premluvil na automat po 4mesicich jezdeni, kdy uz mi to slo.Ten rozdil je obrovsky. Tloukla jsem si hlavu proc jsem ho neposlechla drive. Jezdim v automatu vice nez 10let a nikdy bych nemenila. Razeni je zbytecne.

Automat je pohodlnější, ale třeba mě to řízení s manuální převodovkou baví víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
16.8.14 19:00

@Claire00
prave. Kdybych mela moznost ridit automat myslim ze bych si rikala i dobra ridicka. Snad brzy nejake levne sezenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
16.8.14 19:02
@pepřenka píše:
Automat je pohodlnější, ale třeba mě to řízení s manuální převodovkou baví víc ;)

mě taky ;), automat nechci ani zadarmo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
16.8.14 19:05
@pepřenka píše:
Automat je pohodlnější, ale třeba mě to řízení s manuální převodovkou baví víc ;)

Mě to taky v podstatě bavilo, určitě mě to nějak nezatěžovalo. Ale teď s automatem mám lepší pocit v takovej situacích, jako je připojování nebo přejíždení z pruhu do pruhu v hustým provozu, vím, že se auto prostě kdykoliv spolehlivě rozjede. Fakt si to nemůžu vynachválit a do teď děkuji tomu prodejci, že mě přemluvil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.8.14 19:43

@Sonarka

Dokonce jsem se přestala bát natolik, že předepsanou rychlost většinou silně překračuji

Tohle má být známka toho, že se nebojíš řídit? Myslíš to vážně?

• Citovat
  • Upravit
247
16.8.14 20:12

Natrenuj si jednu, dve trasy, ktere budes s miminem potrebovat (k pediatrovi a do obchodu). Ja takhle jezdila cely prvni rok maleho, hruza v ocich, ale hezky pravidelne, kratke trasy. Pak jsem se pustila dal a na nezname cesty, ted uz prakticky kamkoliv. A taky jsem z toho mela velky strach a nemyslela jsem si, ze budu jeste nekdy ridit. Ale mam sve auto a klidneho muze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
16.8.14 20:43

Jak už tady někdo zmínil, mně také pomohlo hodně ježdění v noci po městě a hlavně pravidelně, žádný nárazovky. A strach jsem měla obrovský. Jednou jsem jela s dětmi pro muže v noci do práce a jak jsem měla radost, že jsem krásně vyjela z parkovacího místa, tak jsem nezapla světla a o kus dál mně zastavil policista. No, od té doby se už jen zlepšuji a zlepšuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.14 21:05

Dobrý den, víte co udělejte, choďte raději pěšky. Řídila jsem dlouhé roky, teď již mne to nebaví,
neměla jsem strach ale respekt.
Dálnice, města, v zimě v létě.
Vykašlete se na auto, dělejte co vás baví,
Autem se nechte zavést někým koho to baví,
D. Markuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
16.8.14 21:47
@Kobliha51 píše:
@Sonarka

Dokonce jsem se přestala bát natolik, že předepsanou rychlost většinou silně překračuji

Tohle má být známka toho, že se nebojíš řídit? Myslíš to vážně?

To měla být narážka na to, že jezdím rychle? Tak to tě zklamu, s tou mojí šunkou to není žádná hitparáda, minule mě v kopci předjel i cyklista :mrgreen: Ale jo, na rovině a přehledném úseku, samozřejmě mimo obec si občas ten plyn přidupnu. Ale neznamená to, že jsem nějaký pirát silnic, což mi tak z tvého příspěvku vyznělo :roll:

• Citovat
  • Upravit
9909
16.8.14 21:59

Nejezdi s nervákem, vím o čem mluvím. S bývalým přítelem jsem se hádala každou jízdu z hospody domů, pořád mi do toho kecal.Na to jsem mu byla dobrá ho vozit. Kolikrát jsem vystoupila z auta a nechala ho tam ať si to řídí sám. Děs. Když jsem jezdila sama tak pohoda.To bylo před deseti lety.
S mým nynějším manželem jsme si pořídili automat a pro mě nebe a dudy, řazení jsem nesnášela, nedokážu prostě sledovat tolik věcí najednou.Taky se ale musím vyjezdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
17.8.14 08:14
@Sonarka píše:
To měla být narážka na to, že jezdím rychle? Tak to tě zklamu, s tou mojí šunkou to není žádná hitparáda, minule mě v kopci předjel i cyklista :mrgreen: Ale jo, na rovině a přehledném úseku, samozřejmě mimo obec si občas ten plyn přidupnu. Ale neznamená to, že jsem nějaký pirát silnic, což mi tak z tvého příspěvku vyznělo :roll:

Psala jsi, že předepsanou rychlost většinou překračuješ. Tak jak to tedy je?
Ne občas, jak píšeš teď. To je rozdíl.Občas neuhlídá tachometr každý. Většinou jen někdo a toho to stejně nezajímá. Už vidíš ten rozdíl?

• Citovat
  • Upravit
8469
17.8.14 08:49

@BersiEn Měla jsem to stejný jako ty (teda až na toho přítele, můj je kliďas). Zaplatila jsem 5hodin kondiček a jsem si jistá, že se v pohodě dopravím z bodu A do bodu B a všichni to přežijou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
17.8.14 14:40
@Kobliha51 píše:
Psala jsi, že předepsanou rychlost většinou překračuješ. Tak jak to tedy je?
Ne občas, jak píšeš teď. To je rozdíl.Občas neuhlídá tachometr každý. Většinou jen někdo a toho to stejně nezajímá. Už vidíš ten rozdíl?

Tak já hlavně netušila, že se té věty někdo až tak chytne 8) Zezačátku, když jsem se trochu otrkala, jsem tu rychlost překračovala opravdu dost často, prostě frajerka..rychlou jízdu mám ráda, ale teď už je to oppravdu jen občas, hlavně vozím děti a přítele, který do mě neustále hučí, abych zpomalila. Takže už jsem klidnější. Ale i v dobách, kdy jsem si to fakt metelila, mě plno řidičů považovalo za brzdu a bez mrknutí mě předjeli :D A jeden mladík dokonce považoval můj styl jízdy za natolik pomalý, že mi ve 100 km rychlosti skočil do kufru.. :zed: Ale přežila jsem to, auto teda ne, ale to je vedlejší :mrgreen: A naštěstí jsem nikoho jiného nevezla, díky bohu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová