Jsem hrozná řidička

306
16.8.14 17:44

Jsem hrozna ridicka

Vazne. Mam dojem ze horsi ridicku ste nevideli. Znacky znam, jezdim v poho ve svym pruhu ale jakmile se dostanu do mesta zacnu se hrozne bat kruhacu, krizovatek apod. Dela mi velky problem udrzovat pozornost na silnici a radit. Razeni je nejvetsi hruza. Ta pritelova sajtrpaka jde dost ztuha.
Co je nejhorsi vzdy kdyz neudelam to co chce pritel treba spravne nezaradim uz na me rve a rve na me pak i doma i kdyz sem tehotna. Rekla sem si ze to rizeni nejspis vzdam kdyz mi to nejde a mam z toho panickou hruzu. Chtela sem se naucit ridit kvuli mimu. Abych mohla jezdit sama kdyz bude potreba, ale do auta se dostanu jednou za mesic. Pres tyden ma pritel auto v praci a do rizeni me nuti kdyz potrebuje nekde pit. Chci ridit jen z toho mam desny strach. Ma to nekdo podobne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
16.8.14 17:47

Ja sem takhle kricela na moji sestru. Pomohlo ji to, ze si koupila svoje male levne auticko a jezdila sama. Ze zacatku jednoduche trasy a bylo to lepsi. Urcite nejezdi s nervakem. Nedivim se, ze ze me mela segra nervy v kyblu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
16.8.14 17:48

Ale nevzdavej to je to skoda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
16.8.14 17:48
@BersiEn píše:
Vazne. Mam dojem ze horsi ridicku ste nevideli. Znacky znam, jezdim v poho ve svym pruhu ale jakmile se dostanu do mesta zacnu se hrozne bat kruhacu, krizovatek apod. Dela mi velky problem udrzovat pozornost na silnici a radit. Razeni je nejvetsi hruza. Ta pritelova sajtrpaka jde dost ztuha.
Co je nejhorsi vzdy kdyz neudelam to co chce pritel treba spravne nezaradim uz na me rve a rve na me pak i doma i kdyz sem tehotna. Rekla sem si ze to rizeni nejspis vzdam kdyz mi to nejde a mam z toho panickou hruzu. Chtela sem se naucit ridit kvuli mimu. Abych mohla jezdit sama kdyz bude potreba, ale do auta se dostanu jednou za mesic. Pres tyden ma pritel auto v praci a do rizeni me nuti kdyz potrebuje nekde pit. Chci ridit jen z toho mam desny strach. Ma to nekdo podobne?

zaplať si kondiční jízdy v autoškole zaměř se na nácvik situací kde si nejseš jistá - to pomůže
a příteli řekni, že ho vozit nebudeš jestli na tebe bude křičet..mmch co je to za vztah když na těhotnou křičí kvůli řazení? 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
16.8.14 17:50

@BersiEn Ahoj, u mě je to to samé :zed: Věčně mi to chcípá, nestíhám řadit a sledovat vše okolo. Manžel mě taky nutí, navíc máme Opla Zafiru, takže větší auto. Na jednu stranu mě to baví, ale jen když jedu sama s malou a cestu kterou znám a vím co mě čeká. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
16.8.14 17:50

Já se taky bála řízení a to sem autoškolu dělala v Brně, takže ježdění v centru bylo hned od začátku. Já to mám do teď tak, že se spolujezdcem zajedu kamkoli, ale bojím se sama. Co se řazení týče pořídila sem si automat a sem bez potíží. nedám na něj dopustit. Co bych ale nesnesla je, kdyby na mě partner řval, asi by to udělal jen jednou, ale každá máme co si vybereme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
16.8.14 17:52

Taky jsem nic-moc řidička, ale chlapa mám normálnějšího a auto hodnější.
Pokud se dostaneš do auta 1 x za měsíc a ještě s nervním spolujezdcem, tak se není co divit, že neřídíš jak Niki Lauda.
Máš nějakou šanci třeba na auto jen pro sebe, jako druhé do rodiny?
Ono v těhotenství se ti může řídit hůř - někdo se v těhotenství obecně v hůř soustředí a řízení halt soustředění vyžaduje, hlavně ze začátku.
Do porodu bych se s řízením netrápila, přítel ať spí tam, kde chlastá, když se mu nezamlouvá, jak řídíš. A pak uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179

Na tvém místě bych si zaplatila kondiční jízdy. Můžeš být nebezpečná nejen sobě, píšeš že budeš vozit malé, ale také můžeš být nebezpečná jiným, které na cestě potkáš. Tak hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306

Dnes sem jrdne pani vjela do cesty. Chudak nic se nestalo ale jeste ted z toho mame asi obe nervy. Pochybuju ze by zrovna me nejakych 45 min rekonvalescencnich jizd pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
16.8.14 17:53

Těch jízd si můžeš zaplatit kolik bude potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
16.8.14 17:55

Hele já si myslím, že řídím fakt dobře, ale jakmile jsem jela s chlapem, tak taky furt komentoval kdy a proč jak řadím :pocitac: Takže jsem mu udělala scénu, a řekla, že prostě pít nebude. Od té doby je potichu a nedovolí si nic říct. A teda jestli se má člověk naučit jezdit, tak by měl ve svém. Učila jsem se v automatu, nemusela jsem řešit řazení, ale jen běžné situace v provozu. Po roce jsem přešla na manuál, ale opět to bylo moje auto, chlap k tomu měl připomínky, ale vždycky jsem ho uzemnila s tím, že si ku*vím svoje auto, tak ať nemá péči. Teď máme jen jedno auto společné a když jedu sama tak pohoda, když jedu s ním, tak jsem nervózní, takže se tomu vyhýbám i když si už nedovolí nic říct :) Opravdu je nejlepší jezdit sám a teda neznám chlapa, ketrý své babě při řízení do ničeho nekecá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
16.8.14 17:56
@BersiEn píše:
Dnes sem jrdne pani vjela do cesty. Chudak nic se nestalo ale jeste ted z toho mame asi obe nervy. Pochybuju ze by zrovna me nejakych 45 min rekonvalescencnich jizd pomohlo

kondiční..rekonvalescenci bude potřebovat ten instruktor jak tě tak čtu :mrgreen:
ne pardon nešlo odolat..hele jízd si můžeš zaplatit třeba 10..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445

To že se tak bojíš, dělá ten uřvaný nervák co sedí vedle tebe. Když začínáš jezdit, musíš mít vedle sebe někoho klidného, nebo jezdit sama.

Já dělala 10 let práci, kdy jsem byla denně za volantem a i přesto, že jsem si myslela a myslím, že jsem dobrá řidička, tak stačilo sednout do auta k mému tehdejšímu příteli a začala jsem dělat nesmyslné chyby, protože jsem z něho byla ve stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306

Asi jo na ty kondicni jizdy pudu. Jen nevim jestli jeste v tehotenstvi nebo nekdy po tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
16.8.14 17:59

@BersiEn myslím, že nepomohlo. Jestli můžu něco doporučit, tak jezdit každý den. Já začínala tak, že jsem jezdila do práce autem, má to tak hodně lidí, jenže ke mně do práce je to 1,5 km…Nicméně tím, že jsem musela každé ráno nastartovat, zpomalovat u 2 ZŠ, jet přes dvoje semafory, odbočovat do leva a zaparkovat do řady - to všechno mi hodně pomohlo. Takže denně najety sice 3 km, ale bylo to pravidelné a za každého počasí, parádně jsem se sžila s autíčkem (teď je to skoro nej kámoš, nedám na něj dopustit) a situace je taková, že téměř neudělám krok pěšky a pak musim chodit běhat, abych měla vůbec nějaký pohyb. Půjde to, neboj. A s mimčem to budeš 100% potřebovat, takže vytrvej. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová