Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jéé, hned je mi líp
Ještě jsem si vzpomněla, že poslední dobou si nedokážu vzpomenout na svoje tel číslo. A když jsem si přehlašovala praktickou dr a zeptala se mě na telefon, natolik mě to rozhodilo a zahanbilo, že jsem prostě z hlavy vysypala namátkou nějaký číslo, abych nebyla za úplnýho blba. Snad mi nebude někdy volat ![]()
Zítra mě čeká ranní rozvoz se všema dětma (jindy muž ráno hlídá mimino)a domů se potřebuju vrátit jenom s vajíčkem, jinak bude něco špatně ![]()
Pravidelně děckám zaměňuju jména, podle toho, komu častěji nadávám. Dnes jsem vzala kamarádčinu dceru do miniškolky a pořád jí říkala Lukášku! ![]()
@Uzo píše:
Jsem matka mimoň a zejména se neustále pletu v oslovení dětí. Mám jen dvě a už fakt dlouho (oba druhý stupeň ZŠ). Oběma to moc vadí a já to ale nedělám schválně. Prosím řekněte mi někdo, že to máte taky tak
Jinak zapomínání atd… mám neustále. A taky zapomínám co mi kdo řekl (i v práci bohužel), měla jsem to už ve škole. Přísahala bych, že tyhle informace mi někdo předává poprvé v životě a přitom těch lidí je víc, co se dušujou, že byli u toho, když mi to bylo řečeno. Vždy si připadám jak blázen.
Tak tohle dělám taky
Holky to nesnaseji! Ale ja za to nemuzu, nedelam to schválně
ale asi je to dedicne, mamka si nas se segrou taky pletla
Ted mame rok nove fenku, takze tu do toho vseho taky ted micham ![]()
Jména taky zaměňuju - a to mám jen 2 děti
šalamounsky to vyřešila moje babička, když měla na hlídání 5 vnoučat. Volala „všichni ke mně“, pak si vybrala, koho chtěla a zbytek odměnila bonbonem a propustila. ![]()
Me jednou zapomneli vyzvednout ze skolky, nejak se nasi spatne domluvili, a pro jistotu neprisel nikdo. Tak si me pani ucitelka vzala domu a zavolala moji babicce, kterou znala, at si pro me prijde. Bylo to dobrodruzo!
Já jsem mimoň a muž též ![]()
Muž čas od času dítě ve školce zapomněl. Dřív vyzvedával spíše on (jeho práce sousedila se školkou), teď už to mám pod palcem já a já nezapomínám ![]()
Když se potřebuju dovolat konkrétního dítěte, vypadá to u nás jako v Máchově Máji „Hynku, Viléme, Jarmilo!“
Asi to sjednotím na „Karle!“ a budu doufat, že 1 z 9 dětí přijde ![]()
V obchodě jsme dítě ztratili jenom jednou jedinkrát
Syn nahlásil manželovi, že jde za mnou a nějak jsme se nesešli…
No a jinak se nám už zadařilo dítě v ponožkách ve vaně, spaní bez plenky, krmení miminka čistou vodou a tak dále…
Když čtu o tom zaměňování jmen, tak si vždycky vybavím, jak si moje máma pletla jména (nikoli fyzicky
) jednoho mého bratra a našeho kocoura, a pak opakovaně naštvaně halasila na širé okolí: Radime (bratr), ty jsi se zase vysral pod židli!
Manžel občas dceru po koupačce namaže něčím jiným než je její dětský krém (posledně odličovací mléko). Ale jsem šťastná, že mám o činnost méně, takže pokud ji nenamaže depilačním krémem, tak je to pořád dobrý ![]()
Když to tady čtu, tak se bojím co bude následovat po začátku docházky do školky, to asi přibude veselých příhod ![]()
Jinak díky všem za zvednutí nálady - dnes jsem to potřebovala.
@Samamama píše:
Když čtu o tom zaměňování jmen, tak si vždycky vybavím, jak si moje máma pletla jména (nikoli fyzicky) jednoho mého bratra a našeho kocoura, a pak opakovaně naštvaně halasila na širé okolí: Radime (bratr), ty jsi se zase vysral pod židli!
Zapomínač jsem notorický už asi od školky, i když v té době, se to spíše házelo na rodiče. Na ZŠ mi hrozila 2 z chování výhradně za zapomínání. Nakonec to učitelstvu přišlo nemístné, že chování mám vzorné, tak jsem vyfásla „jen“ ředitelskou ![]()
Dítě ve školce nezapomínám, ale velký podíl na tom má nařízení budík na mobilu. Ten mám přednastavený na všední dny. Raději to ani neruším, když mi dítě zůstává doma, bojím se, že to znovu zapomenu nastavit a že bych zrovna mohla pro dceru do školky nedojít
Až do školky nastoupí i druhé dítě, bude to „zábavnější“ ![]()
Jména dětí také začínám plést, mám jen dvě, ale to stačí
. Na záměnu jmen byla expert moje babička, ta si pletla svého syna (mého otce) se svými vnuky (můj bratr a bratranec) a nesnášeli to všichni tři. Naštěstí neměla žádné zvíře, věřím, že by ho do toho zapojila a vypadalo by to jako u @Samamama
![]()
@Bellatrix Lestrange Muj přítel když byl s bývalou, tak měl vyzvednout jejího syna v družině jel s práce a ovšem zapoměl
prý přijel domu a ona kde je Mirek? a on jakej??
to mi vypraví jako historku
..
@fragola píše:No a jinak se nám už zadařilo dítě v ponožkách ve vaně, spaní bez plenky, krmení miminka čistou vodou a tak dále…
Tak tohle všechno taky dobře znám ![]()
A nestalo se ti někdy u dvojčat, že jsi nakrmila jedno dvakrát. Mně teda v noci jistota, že se vzbudilo právě to správné a ne to, co pilo před 5 minutami často chyběla
.
Jinak to volání různými jmény znám důvěrně (a to mám o dvě děti míň)
.
A nedávno se mi stalo, že jsem dudlík do pusy cpala své 12 leté a ne řvoucímu 2 leťákovi. Jsme nějak v pokoji seděli všichni pohromadě a ona byla víc po ruce
Se teda dost divila
.
@Ludovika Ještě neeee
Dvojčata krmím zásadně ve stejnou dobu, takže záměna je téměř vyloučena ![]()
A dudlík nacpal min. týden manžel Lucince
- dítě, které mělo dudlík cca 1 měsíc. Šel ho opláchnout a šoupnul ho dítěti, který bylo nejblíž
Ty její vytřeštěné oči mám před očima ještě teď ![]()