Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně pomohl minulý týden enterol, ale neměla jsem k tomu to vrchem ![]()
Jela bych k doktorovi. Lepší „těhotná hystérie“ než rodit ve 34tt.
Jestli si nechytla nejakou virozu holka
.Zkusila bych tu smectu udrzet, do piti si dat Kuliska, nebo Vodnicka, zkus neco maleho snist, treba banan.Na plynatost, co treba espumisan a nepij tu colu s bublinkama.Neco se ti deje ve strevech, proto se nadymas, takze si lupni probiotika klidne.
Pamatuji si, že před porodem se tělo začínalo čistit, hodně holek psalo, že průjmy apod. Spíš ale asi opravdu nějaká nákaza, jak je to horko, tak je to hned. Naložit se do chladnější vany, probiotika, studené nápoje.. ![]()
Radsi bych jela k doktorovi. Takovy stav ti muze spustit porod.
Měř si teplotu, kdyby přišla horečka tak jeď na pohotovost ať ti vezmou krev na listeriozu nebo stěry stolice na salmonelózu.. není to pravděpodobné, ale byl by to průšvih pro mrňousky. L. má inkubačku v řádu týdnů, S. do 48h.
Jinak za mě Hylak forte, pokud nemáš překyselený žaludek
Na „prdění“ a strach z popopo.. je dobrá vložka posunutá víc dozadu ![]()
@Anonymní píše:
Jdu si pro rady a hlavně podporu. Jsem na konci 34tt s dvojčátky, nevím, jestli je to z toho vedra, z jídla nebo jsem prostě něco chytla, ale od včerejšího oběda (buchtičky s krémem) je mi hrozně blbě. Nejdřív mě jen bolel žaludek, ale v noci jsem začala mít křeče a od rána to ze mě jde vrchem, spodem. Popíjím colu a cucám ledové kostky, to mi vždycky na chvilku pomůže, dala jsem si smectu, ale tu jsem hned vyzvracela, ale to spíš z toho pachu. Máte někdo něco co by mi ještě mohlo pomoct? A ač je mi neskutěčně trapně, zeptat se musím. co na plynatost? Pořád mě to nutí ´´prdět´´![]()
nejenom že mám strach, že se po**, ale hlavně mám pocit, že mi to co nevidět roztrhá břicho..
![]()
Hele třeba je to jen nějaká viroza, ale mě to takhle prohnalo těsně před porodem. Radši bych šla k doktorovi s tím, že jsem vystresovaná těhotná.
Střevní virózy řádí, ale v Tvém případě bych jela k dr. Už jen, aby Tě zavodnili. Espumizan můžeš (pokud ho nevyzvracíš), Hylak je výborný. Pokud je to střevní viróza, mně se držela 3 dny, dceři (1 rok) týden.
Ja jsem dostala taky prujem ve 34tt a druhy den me praskla plodovka a za dalsi den jsem rodila tak na to bacha a sup k doktorovi
Na plynatost a zklidnění žaludku považuji za zázrak NOBALL. Je to neco jako espumisan, ale se zklidnujici slozkou proti krecim zaludku. Opravdu nevynecham ani jednu tabletku, beru 3 denne s jidlem a dekuji emiminu, nekdo to tu totiž radil. A na zvracení, kdyz uz mi hrozila dehydratace, tak uz mi pomohl jenom vyjezd do nemocnice a kapačky. Ale jsou leky na predpis (čípky) proti zvracení, co se mohou v tehotenstvi. Doktor mi napsal smskou recept, necmene uz jsem si to nestihla zaridit v lekarne a jela na pohotovost.
Zrovna mám něco podobného za sebou. Sice to u mě bylo jen o zvracení, ale průběh pekelný. Šlo to že mě co 15 minut 2dny v kuse
Dnes konečně úleva. Každopádně jsem volala se sestrou z gynekologie, protože jsem musela zrušit poradnu a ta mi doporučila popíjet vychlazený černý čaj hodně oslazeny glukopurem. Hlavně radila nepít čistou vodu, ta je údajně těžká na žaludek a jen to zhoršuje. A musím říct, že mi to teda celkem pomohlo. Cola mě naopak ještě víc dráždila, ale je to asi individuální, spousta lidí na ni nedá dopustit. Tak přeju hodně sil, ať je to brzy líp. Je to šílený, hlavně v těhotenství. Drž se.
Jdu si pro rady a hlavně podporu. Jsem na konci 34tt s dvojčátky, nevím, jestli je to z toho vedra, z jídla nebo jsem prostě něco chytla, ale od včerejšího oběda (buchtičky s krémem) je mi hrozně blbě. Nejdřív mě jen bolel žaludek, ale v noci jsem začala mít křeče a od rána to ze mě jde vrchem, spodem. Popíjím colu a cucám ledové kostky, to mi vždycky na chvilku pomůže, dala jsem si smectu, ale tu jsem hned vyzvracela, ale to spíš z toho pachu. Máte někdo něco co by mi ještě mohlo pomoct? A ač je mi neskutěčně trapně, zeptat se musím. co na plynatost? Pořád mě to nutí ´´prdět´´
nejenom že mám strach, že se po**, ale hlavně mám pocit, že mi to co nevidět roztrhá břicho..