Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj anonymni,
ja jsem mela s tema bradavkama i pichanim a bolenim v podbrisku stejne problemy taky hned prvni mesic po vysazeni prasku a podle grafu mereni bazalnich teplot to byly pomerne mohutne projevy ovulace. My se jeste o mimi nesnazime (az v listopadu), takze to byla fakt jen ta ovulace.
Ale uvidis, treba se u vas uz zadarilo
.
Drzim pesti, at to vyjde
.
Jajulka
Ahoj Anonymní
Vše to co si psala-opravdu do puntíku-mám já
každý měsíc.
Proběhlou ovulaci poznám právě podle bolestivých bradavek-taky si na ně nemůžu ani šáhnout, jak je to nepříjemný.Pozdějc to ustupuje a začíná svědit......Taky mě píchá čípek, teď ho zrovna cítím fest už asi tři dny…
A v druhé polovině cyklu strašně sliním-nejde to ani ničím potlačit, stále mám pod jazykem tolik slin, že musím pořád polykat.....
No a jak vidíš na mém metříku, tak těhotná bohužel nejsem.....
Tím samozřejmě nechci říct, že ty taky ne…
Protože jak sami doktoři říkají-to, co je u někoho premenstruační syndrom, tak to samé může být u někoho příznak těhu
![]()
Tak dej vědět, jak si dopadla.....
A zaregistruj se a pojď mezi nás snažilky.......
Ahoj Anonymní!
Jestli jsi těhu je ještě velká otázka, je hodně brzy a podle mě by jsi příznaky ještě nepocítitila. ![]()
Každopádně by bylo pěkné, kdyby to vyšlo hned napoprvé a proč by taky nemohlo, já jsem taky poprvé otěhotněla 1.měsíc po vysazení HA… ![]()
A když to nevyjde, nevěš hlavu a buď ráda, že u Tebe probíhá krásná ovulace. ![]()
Milá anonymní, a co takhle si zajít za lékařem. Třeba na gynekologii.......
Myslím, že ten nejlépe pozná jestli jsi gravidní nebo ne.
Ahoj Holky,
kdyz to tady tak ctu, o tech citlivych bradavkach v obdobi ovu, docela me to zaujalo. Ja to mam taky kazdy mesic, ale nenapadlo me, ze by to mohla byt ovu. Me to trva skoro az do menstruace, ale tento mesic jsem to mela jen ani ne dva dny. Myslite, ze by to mohlo znamenat, ze se podarilo nejake spermijce dostat do vajicka? Uz se snazime 5mesicu.
Snazim se to moc neprozivat, nestresovat se, ale obcas se mi to nedari. Tak kdyz se dozvim nejakou novou informaci, hned se ji chytim.
Vsem preji uspesne snazeni
Jane
jajinka píše:
a co takhle si zajít za lékařem. Třeba na gynekologii.......
Myslím, že ten nejlépe pozná jestli jsi gravidní nebo ne.
Co k tomu dodat???
Jajinka: Mas pravdu, to vime asi vsichni. Ale byli by z nas gynekologove nadseni, kdybychom kazda kazdy mesic litala na vystreni?
Vim, ze ti asi vadi, jak tady spousta holek rozebira svoje stresy, domenky atd, ale od toho snad tyhle stranky jsou, ze si navzajem predame svoje zkusenosti, poznatky a navzajem se podrzime. Nebo ne?
Ano, od toho to tady je
Vím, že je třeba se občas vypovídat… Taky jsem u prvního těhu byla nedočkavá a napnutá ![]()
Ale stejně se pobaveně směju, když si vzpomenu na své třetí testování
Probíhalo asi takhle:
Hm, už je prosinec, hmmm, kdy jsem to měla naposledy? Na začátku listopadu, aha, tak to je čas… Ne, vlastně na začátku listopadu ne, to jsme byli na cestách a to jsem to neměla.. Tak koncem října? Hmmm, to taky ne, tak asi na začátku října? Žeby? Aha? Tak otestujeme
Hurá //!!! No jo, ale jaké datum nahlásit lékaři? ![]()
Moc vám přeju, aby to bylo taky takové ![]()
L.
Tady anonymní, děkuji za názory, už jsem se registrovala. Já vím, že to je krátká doba, spíš počítám s tím, že to bude trvat dýl, ale stále doufám. Bazální teplotu si sice neměřím, ale každý večer si šahám na čípek a zkoumám hlen a celý měsíc se mi zdá čípek stejný a bílkový hlen nebo nějaký táhlý jsem taky neměla, takže jsem si říkala, že ovulaci snad ani nemám. A taky jsem jeden den špinila a pak zase nic. Prostě nevím, co si mám myslet, počkám jestli se dostaví menstruace a pak se uvidí. Holt není snadný vyznat se ve vlastním těle.
Anonymni píše:
Jajinka: Mas pravdu, to vime asi vsichni. Ale byli by z nas gynekologove nadseni, kdybychom kazda kazdy mesic litala na vystreni?
Vim, ze ti asi vadi, jak tady spousta holek rozebira svoje stresy, domenky atd, ale od toho snad tyhle stranky jsou, ze si navzajem predame svoje zkusenosti, poznatky a navzajem se podrzime. Nebo ne?
Ano chápu, že si potřebujete vylít srdíčko, ale jen by mne zajímalo, jak asi tak chcete poznat jestli je ta či ona těhotná přes internet?
Každá to má přece jiné, někdo vpodstatě ani neví, že gravidní je, někdo je více citlivý na některé vlivy.
Pak mi příjde otázka, co myslíte jsem těhotná, trochu směšná, neboť, přes internet se to opravdu nedá poznat.
Není lepší zavolat lékaři, nebo lépe tam zajít? A asi na ORL to nebude. Co myslíte?
V jiném případě použít třeba těhu test.
To je jako bych se vás ptala „mám dva dni zpoždění MS, co myslíte jsem těhotná?“
To si snad udělám test nebo zajidu k lékaři. Asi těžko mi někdo poradí jinak…NEBO ANO?
Jsi pěkně protivná, Jájinko a všimla jsem si, že nejen v této diskuzi. (TEČKA=víc to nechci rozebírat).
Holky, vám fandím, ať se brzy zadaří!!! ![]()
Jájinko pokud tě dotazy tohoto typu rozčilují, nečti je!
Taky jsem coby prvotěhule řešila každé píchnutí v podbříšku po proběhlé OVU. Nezbývá než čekat:)
Hodně štěstí.
R.
Ahoj holky, pročítám se vaše stránky už dýl, ale až teď se snažíme o první miminko. Od 2. 10. neberu prášky a 6.10. jsem měla naposled měsíčky. Je to teprve první měsíc, ale pořád na to myslím, jestli jsem už těhule nebo ne. Kolem 20.10 mě začaly bolet strašně bradavky, že jsem se jich nemohla ani dotknout, teď už tak nebolí, ale zase mě strašně svědí. Občas mě pobolívá v podbříšku a bolí vaječníky a taky mě píchalo v pochvě, myslím, že to byl čípek. Taky mám zácpu a častěji hlad, zdá se mi i že víc sliním. Test jsem si ještě nedělala. Myslíte, že to je z vysazení antikoncepce nebo můžu být těhotná? Měla jste některá stejnou zkušenost?