Jsem neschopná matka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4760
5.1.12 21:11

tak já mám občas stejný pocity… malýmu je tedy teprve 11 měsíců, ale je hrozně samostatnej, víceméně se celý den zabaví sám a když ho chci něco naučit, tak chvilku se mnou nevydrží…
děti v jeho věku už umí spoustu věcí a on nic moc…
a vůbec si nedovedu představit, že by vyžadoval mojí neustálou pozornost, nevim, co bych s nim dělala celý den. A ani by mě to popravdě nebavilo si s ním hrát celý den :(
a o tom nevychovanym spratkovi mi povídej. To je moje noční můra!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
5.1.12 21:39
Anonymní píše:
bydlíme na vesnici, nikoho tu neznám jen o víkendech tu mám kousek sestru, občas jedeme do prahy ke kamarádce, ale jinak každý den to samé samy doma tatka přijde nejdřív v šest. malej si právě vystačí sám stačí když u něj sedím. pak mám ale pocit, že se mu vubec nevěnuji a když jdeme učit zvířátka či knížku tak ho to baví, ale neopakuje nic tak si říkám, že alespon si to třeba ukládá v tý makovičce a až začne mluvit tak to tam mát bude.
a ještě jedna věc co mě fakt trápí, malej je moc hodný, ale u určitých věcech se fakt vzteká a já nevím jak reagovat. nemlátím ho, ale občas zakřičím on udělá tak smutný obličej že je mi to okamžitě líto a on se přitulí. pak si říkám, že ten křik byl zbytečný, ale jsem horká hlava zavalena hormony. pak ta výchova má vypadat.

Naprosto tě chápu a umím si tvou situaci představit-také jsem tu na své holky sama,má rodina bydlí daleko a zájem ani nemá.Naštěstí v nouzi funguje tchýně,ale té už je přes 70let,takže je pro ní hlídání raubířek vyčerpávající :-)
Já si teda připadám,jako uječená megera,něvadž jsem dost temperamentní a nedokáži se vyrovnávat s emocema-takže mě bohužel holky často vytočej a já tu ječim,jako pomatenec. :zed: Dřív jsem starší potrestala plácnutím přes zadek a někdy jsem teda plácla v rozčílení víc,ale to již nepraktikuji-nechci a také se snažím tolik už nekřičet a řešit vše s rozmyslem-pořídila jsem si knihu respektovat a být respektován-vcelku zajímavá a určo poučná.Ale bohužel nějak nedokáži popsané dovednosti praktikovat-asi na to nemám mozek,či co
Někdy se mi chce brečet,nad tím,jak špatně holky vychovávám a že se jim dostatečně nevěnuji a také je neučim,jak bych měla.
Asi je dobré si v takových chvílích uvědomit,že takových mamin pochybovatelek je věčina a že dítka se ve školce a ve škole stejně naučí,co potřebují a hlavně to jsou chytré hlavičky a někdy teda čučim,co dokážou vyplodit za nápady a dovednosti a to sami od sebe :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1154
21.1.12 20:11

Joj,nepíšeš náhodou o mně? Měla jsem ten samý pocit. Nic nezvládám,neumím se postarat,jsen naprosto neschopná. No, trvalo to dlouho a ještě někdy ten pocit mám. Ale to se vsákne. Dej si čoko,pokec s kámoškou a bude v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.17 19:46

Jsem neschopná matka. :,( Mám dvě děti - 4 roky, 1,5 roku. Když jsme někde, tak jsou většinou hodní. Ale doma. :zed: To je prostě šílený. Neposlouchají - vůbec! Všechno můžu říkat 100krát. Když jsou zvlášť, tak to ještě jde, ale když jsou dohromady, tak to je prostě očistec. Chvilku se nedívám a kalamita. Na dvě sekundy se otočím a něco vyvedou. Před chvilkou jedno dítě bylo už ve vaně (zatím prázdné), druhé se chystalo. Na pár sekund se otočím - myslím, že tak tři sekundy a řev a potopa. Vůbec nevím, co se stalo a kde se ta voda vzala. Samozřejmě se na té vodě mladší sklouznul a řval a řval. Neustále je doma řev. Něco vyvedou a já než to uklidím, tak vyvedou něco dalšího. Vůbec nic se s nima nedá udělat. Mám pocit, že jen likviduju škody. Jsem na ně celý den sama, hlídání nemám. Divím se, že teď mám šanci to vůbec napsat. Sice mi pořád něco říkají a nejsou v klidu. Dostat je domu, když jsme venku, to se prostě nedá. Neposlechnou. Když poslechne jeden, druhý neposlechne a zdrhne. Jak to vidí první, tak zdrhá jinam. Už nemůžu. Uspat děti je taky neskutečný boj. A zvlášť, když někam pospíchám, tak usnou pozdě, tak je pak musím budit. Někdy si říkám, že jsem neměla mít dvě děti, že jsem totálně neschopná. Proč mě vůbec neposlechnou? Můžu po dobrém, po zlém a nic nezabírá. Dělám to špatně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.17 20:02

Můžeme si podat ruce. Dvě děti, 6 let a skoro 2 roky a to samé. Nejlepší je všechno ničit, nezajímá je, že všechno stojí peníze, řvou, neposlouchají, přitom na návštěvách, školka a tak, nikdy žádný problém. Taky si připadám, jak kdybych nebyla hodná být matkou :roll:

• Citovat
  • Upravit
1375
8.6.17 20:14

Holky to je psycho, mám jednoho sviště a plánujeme druhé, ale už ted se toho bojím. Obidvuji všechny maminky, které mají více jak jedno dítě..mají moji poklonu! Myslím, že být mámou je ta nejnáročnější role na světě. Držte se holky, bude líp..někdy :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
8.6.17 20:17

Mam jedno 2,5 roku a jen likviduji skody. Neuklidim s nim, proste nic. Furt jen rve. Nemuzu ani na zachod. Ven ho dostat, hruza a pak nevi kdy jit dom. A v srpnu se narodi druhe. Asi budu zobat nejake pilulky na nervy…nevim, kde se stala chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
8.6.17 20:18

Ahoj mam dve dcery necele tri roky a rok a pul… a jsou to dve upiskany mysi…
Porad se o neco hadaji… domluva nikdy nepomuze…
Kdyz jsme venku a mame jit domu tak rev ze nikam nejdou…
Manzel je porad v praci, babicky mame daleko takte jsou porad semnou a je to taky psycho hhhhh
Ale doufam v to ze z toho vyrostou :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
8.6.17 20:41
@Samantha9 píše:
Holky to je psycho, mám jednoho sviště a plánujeme druhé, ale už ted se toho bojím. Obidvuji všechny maminky, které mají více jak jedno dítě..mají moji poklonu! Myslím, že být mámou je ta nejnáročnější role na světě. Držte se holky, bude líp..někdy :mrgreen: :kytka:

Ano, nejnáročnější práce na světě…jste mi připomněla video, které mě dostalo a zároveň i dojalo :)

https://youtu.be/MBq64vCss30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
8.6.17 20:57

@Samantha9 az s druhym jsem pochopila, ze rceni: jedno dite-zadne dite neni kec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
8.6.17 21:20

@Petulka1234 krásné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
8.6.17 21:47

@katkalaila hele jámám 6,5 roku a 5 a 2 měsíce a hádaj se taky furt. Žalujou na sebe, berou si všechno, skoro vše kupuji stejné, jen aby to nemělo jinou barvu apod. Spánek - katastrofa, nespí, blbnou apod. Takže z toho asi vyrostou, ale záleží kdy :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14927
9.6.17 05:23
@alena36 píše:
@katkalaila hele jámám 6,5 roku a 5 a 2 měsíce a hádaj se taky furt. Žalujou na sebe, berou si všechno, skoro vše kupuji stejné, jen aby to nemělo jinou barvu apod. Spánek - katastrofa, nespí, blbnou apod. Takže z toho asi vyrostou, ale záleží kdy :D :D

Ty jo nedes me :lol: :lol:
Jj jak pises taky kupujeme vse stejne hhhh ale stejne se hadaj a rvou hhhh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat