Jsem podle vás líná?

Petunye
20.4.14 15:01

Jsem podle vas lina?

Ahojky. Vcera jsem se pohadala s tchyni a ta mi pak rekla, ze jsem lina a ze ona toho delala daleko vice a zvladala to.No,treba mela pravdu.Od vcerejska nad tim premyslim. Popisu vam tady, jak vypadaji me bezne dny s ditetem a byla bych rada kdyby jste to porovnali se sebou a kolik toho za den udelate vy. Upozornuji, ze se o dite staram jen ja. Pritel cele dny v praci, ale zas nosi dost penez. Dcera ma 16 mesicu.Rano vstaneme kolem sedme, prevlecu ji a jde snidat.Po snidani si hrajeme s hrackami, kteryma ji na zemi obklopim.Pak jdeme ven, vetsinou na nakup. Prijdeme domu, dam ji spat pred obedem.Bud ji uvari nebo davam jeste sklenicky.Ma je rada a vic nez 190 gramu nesni.Pro sebe temer nevari, dam si neco z lednicky. Mezitim dam prat pradlo a pak povesim.Pak mam chvili pro sebe.Kdyz se vzbudi, dostane najist a ja hned umyji nadobi a uklidim kuchynn a jde si zase hrat.Pak jde spat kolem treti, ja jsem na PC.Jo,jeste pred spankem spapa ovoce.No a po spani zase neco kutime, ja uklizim atd. Koupu ji obden.Ato vecer pred veceri.Naji se a pul hodky si hraje a jde veceret. V 7 kojeni a jde do postylky, usina kolem pul osme, bez uspavani.Tak to je vse. Jeste musim rict, ze dcera je typ ditete, ktery musi byt neustale s mamou.Sama se nezabavi, musim byt s ni v mistnosti a venovat se ji. Neexistuje dat hracku a zabav se sama.Jen jak me vidi jit na zachod, uz jde za mnou a breci za dverma. Trochu se bojim, jestli to neni v 16 mesicich uz moc. Proste je hodne narocna, sama si hrat neumi a musi me porad videt.Tak mi prosim napiste, co na to vsechno rikate.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3157
20.4.14 15:05

Tak se předem omlouvám, ale mně připadá že neděláš v podstatě nic :mrgreen: Neber si to prosím ve zlém.. Pokud nemusíš tak nevidím důvod proč se nějak víc honit, nebo k čemu vlastně ta diskuse má být? O co šlo ve sporu s tchýní?

Edit - jo a nechápu ten pojem „líná“.. To tady těžkou posoudíme, ne? Záleží jestli se ti nic víc dělat nechce, nebo nemusíš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
20.4.14 15:08

Dcera se začíná osamostatňovat a mírně si dokáže vyhrát i sama až teď ve 2 letech… předtím jsem ji měla pořád na ruce - byla na mě přilepená i na tom záchodě… doma toho dělám méně než ty - vařím pro dceru a mě jídlo a když už je to neúnostné, tak uklidím, ale nedělám to každý den.

Julie ve věku tvé dcery byla věčně na mě přilepená a nenechala mě nic dělat. Jenom venku se proměnila v dítě, které matku vůbec nepotřebuje, protože se zabavila sama - tak jsem s ní vždycky radši vypadla ven a byly jsme spokojené obě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
20.4.14 15:08

To prece nejde s nikym srovnavat…my mame treba zvirata a zahradu, takze pece o to a kolem domu, kdo to, ale'nema je jasnee,'ze se o to nestara… :lol:. Nevim moc co chces slyset… :nevim:.Rezim dne mam jiny, bydlim na vsi a od toho se vse odviji…

Příspěvek upraven 20.04.14 v 15:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
20.4.14 15:09

Tak nějak nechápu…jako jo dělám toho za den o dost víc, ale to je tím, že děti máme tři, čtvrté na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
20.4.14 15:10

Ano tohle je nic nedělání, mám to podobně, ještě teda chodím se starším synem do školky, ale věčně se kopu do zadku a nudím se. Takže jestli si tchýni stěžuješ jaká je to fuška, tak se nediv :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
20.4.14 15:11

A co by si měla ještě dělat - co si jako tchýně představuje??

Podle mě je tohle jako běžný den mámy na mateřské. Celý den střídavě lítá okolo dítěte a domácnosti a při odpoledním spaní si teda sprominutím hodí hodinu nohy na stůl… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
20.4.14 15:14

A co chceš slyšet? Máš první dítě, ještě batole… doma evidentně nic dělat nemusíš (btw. kdy uklízíš?), stačí vyprat. Takže neděláš nic, ale že jsi líná? To je otázka - kde bydlíte - v bytě? Pokud ano, tak tam se kope do zadku každá. V baráku? Ve starém, v novém? Máš nějaké koníčky? Máš zahradu?… nic z toho nepíšeš, takže těžko soudit
Btw. proč myslela tchyně, že nic neděláš? Jak to vzniklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.4.14 15:17

V podstatě nechápu, proč si tchýně myslí, že jsi líná a co by jsi měla víc zvládat? Je něco, co nezvládáš? Nebo si stěžuješ, že se honíš?

V podstatě neděláš nic, jen si hraješ s dítětem a nakrmíš ho. Umyju nádobí a kuchyň, když sama nejíš a jí dáš skleničku mě pobavilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13752
20.4.14 15:20

Já si myslím, že líná nejsi, proč bys měla být? Brodíte se doma odpadkama a špinavým prádlem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6866
20.4.14 15:22

Tak jsi právě popsala můj den když jsme bydleli v bytě a měli jedno dítě. Já teda vařila většinou na 2 dny. Prostě v tom bytě nebylo co dělat. 2+1 jsme měla uklizený hned.
Co přesně tchýni vadí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15219
20.4.14 15:23

Děláš co je potřeba, staráš se o malou a o domácnost, jseš na matařské tak co jiného by jsi měla dělat… máš docela štěstí, že ti holčina dost spí, dvakrát za den a i večer jde dost brzy spinkat, to musí být fajn a že je na Tobě závyslá, je v tomhle věku normální :-) Tchyni neřeš jestli má víc práce než ty je její problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petunye
20.4.14 15:26

No, bydlime v byte.Ja si nemysli, ze jsem lina, ale ona to bere podle sebe, ze mela tri kluky a bydlely v baraku v silenych podminkach, musela nosit vodu ze studny a bla bla bla. Ptaly jste se, kdy uklizim? Tak prubezne. Dovolim si rict, ze mam porad uklizeno, prach nikde, vysavam denne, dite mam ciste, najedene, spokojene. Nevim, co by ta zenska chtela. Verte mi, ze ackoli teda podle nekterych tady nedelam skoro nic, tak vecer jsem unavena a lehnu a spim.

• Citovat
  • Upravit
3361
20.4.14 15:26

Neudělaš li nic okolo, nebo jen málo = věnuješ se plně svému dítěti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
20.4.14 15:29

@Petunye Ok, takže tchyni prostě jen žere že ona se nadřela víc než ty. To bych pustila z hlavy. Přece nepůjdeš tahat vodu ze studny v kýblu, když ti teče doma z kohoutku. Pokud by ti řekla, že máte doma bordel a dítě je špinavý, tak bych chápala že přemýšlíš jestli bys toho neměla stíhat víc. Jinak nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí