Jaký je postup při vyřizování rodičovského příspěvku?

137
10.4.14 18:30

Jaký je postup při vyřizování rodičovského příspěvku?

Ahoj všem,

jestli se to tu řešilo, tak se omlouvám…
Poradíte, na jaké úřady zajít nebo poslat dokumenty a jaké k vyřízení rodičovského příspěvku? V květnu mi končí mateřská…
V práci jsem již nahlásila, že si chci vzít rodičovskou na 3 roky. Ale zbývají ty ostatní státní organizace a dokumenty…
Prosím poraďte nejjednodušší cestu, ideálně zaslání jejich dokumentů poštou nebo emailem..
Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
10.4.14 18:34

ÚP, ČSSZ. Z ÚP tě pošlou s jejich tiskopisem na OSSZ, kde si necháš potvrdit PPM, zajdeš zpět na ÚP, podepíšeš společně s otcem děcka nějaký lejstra a hotovo. Řešit nejdřív 30 dní před koncem PPM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
10.4.14 18:48

Díky.
No, já byla na úp a šílená fronta, přeci se dají snad ty formuláře někde stáhnout?
Na sociálku jsem volala a prý tam to stačí poslat poštou, ale nevím, jaký formulář, ten mi prý dají na úp, ale ty fronty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8836
10.4.14 18:54

Na stránkách úřadu práce jsou formuláře a výhodou je, že nejdou uložit dokud, není všechno řádně vyplněné, vytištěný a podepsaný formulář od Tebe a otce dítěte, spolu s kopií rodného listu dítěte, okopírovanými občanskými průkazy obou rodičů a potvrzením o výši denního výměru od ČSSZ stačí zaslat na ÚP, kde máš trvalé bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
10.4.14 19:57

Na netu jsou potřebné formuláře, můžeš je vytisknout nevyplněné, v klidu vyplnit a s čím si nebudeš vědět rady, doplní úřednice. Vyhneš se čekání na ÚP kvůli formuláři.

Nejprve tento
https://formulare.mpsv.cz/…orm/edit.jsp?…
nechat si jej potvrdit na OSSZ, pokud jsi měla nárok na mateřskou.

a pak vyplnit tento
https://formulare.mpsv.cz/…orm/edit.jsp?…

a odnést vše plus rodný list a občanku na ÚP :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
11.4.14 10:27

Super, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
12.4.14 16:06

Takže mám předvyplněný formulář na sociálku…mohu ho tam poslat i poštou nebo jinak elektronicky, abych nemusela do Troje osobně?

A až mi ho tam vyplní, pak pošlou nebo jinak…tak zajdu na úp s tím formulářem ze sociálky a s tím druhým pro příspěvek na rodičovskou? A na ten úp se to dá taky zaslat nebo ne?

Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital