Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Burj Chalifa naprosto jsem nepsala nic o tom, že by se něco hroutilo. V tomto konkrétním případě, kdyby měl majitel někoho jiného, tak by to asi zdůvodnil tím, že má někoho jiného. Takhle se rozhodl iracionálně a kvůli tomu mu naskákaly vícenáklady. Jak je to celkově na trhu, samozřejmě nevím, hodnotím tuhle konkrétní situaci.
@kacz píše:
@Burj Chalifa naprosto jsem nepsala nic o tom, že by se něco hroutilo. V tomto konkrétním případě, kdyby měl majitel někoho jiného, tak by to asi zdůvodnil tím, že má někoho jiného. Takhle se rozhodl iracionálně a kvůli tomu mu naskákaly vícenáklady. Jak je to celkově na trhu, samozřejmě nevím, hodnotím tuhle konkrétní situaci.
Tak nemůžeš vědět, zda neměl někoho jiného v záloze. Ale je naprosto nutné respektovat přání pronajímatele, má své důvody, za které se nikomu nemusí omlouvat ani zdůvodňovat.
@Regina Hero ano, třeba nechce maximalizovat zisk a bylo by to od něj i rozumné, protože pronájmem už se dnes moc dobré peníze vydělat nedají. Nejspíš chce jít cestou nejmenšího rizika, protože chce byt třeba za 15 let pro dceru. To je naprosto v pořádku.
Jiná uživatelka tady spustila něco o zisku a míchala dohromady riziko a zisk, tak jsem se snažila oponovat, to je vše.
@KackaDoup píše:
@Regina Hero tak at to nekam uvede, do pozadavku a ne ze ji to daji a pak se dozvi..
ale ten byt jí nikdo nedal, ona se jen byla podívat, realitní agentka jí byt předvedla a dál se stejně musí rozhodnout majitel bytu, ne?
@kacz píše:
@Regina Hero ano, třeba nechce maximalizovat zisk a bylo by to od něj i rozumné, protože pronájmem už se dnes moc dobré peníze vydělat nedají. Nejspíš chce jít cestou nejmenšího rizika, protože chce byt třeba za 15 let pro dceru. To je naprosto v pořádku.
Jiná uživatelka tady spustila něco o zisku a míchala dohromady riziko a zisk, tak jsem se snažila oponovat, to je vše.
ale riziko se ziskem taky souvisí, ne?
Můžu dát maximální nájem, abych z toho měla co nejvíc, ale byt třeba bude několik měsíců prázdný… takže na tom budu stejně, jako když dám nájem menší a obsadím ho dřív… a nebo dám menší nájem, ale nájemník mi byt zničí a nebo nebude platit včas… takže v konečném výsledku na tom budu třeba hůř, než když budu mít byt půl roku prázdný a dám vyšší nájem… ono je to v podstatě vždycky riziko… ale člověk si naštěstí může vybrat sám, do čeho půjde…
@Regina Hero nejméně riziková varianta nikdy není nejziskovější. Další problém pronájmu je v tom, že riziko dopředu neznáš, takže pronájem jako způsob vydělání si peněz je celkově dost nanic.
@kacz no tak ale každý zase nepronajímá byt jen kvůli zisku…
To si ale musí každý pronajímatel zvážit sám a tento konkrétní si to vyhodnotil tak, že samoživitelka pro něj určité riziko je.Pro jiného třeba nebude, případ od případu.
Tak já myslím, že nejlepší by bylo, aby to pronajímatel zabalil snad rovnou
, nekňuba jeden
Hlavně to nebal zakladatelko Ty, hledej dál, moc se v tom emočně nekoupej, jen to bere síly..držím palce
@veri3110 píše:
Tak já myslím, že nejlepší by bylo, aby to pronajímatel zabalil snad rovnou![]()
, nekňuba jedenHlavně to nebal zakladatelko Ty, hledej dál, moc se v tom emočně nekoupej, jen to bere síly..držím palce
Nekňuba? Jsi fakt mimo.
@Regina Hero no jistě, třeba pro děti anebo kdyby ho manželka vykopla. Zkrátka ze strategických důvodů ![]()
@Burj Chalifa píše:
Nekňuba? Jsi fakt mimo.
To byl sarkasmu, reakce na zdejší sociekonomickou analýzu.
@KackaDoup píše:
@Burj Chalifa a ty jsi tvrda jak sutr
Pronajímání je byznys jako každý jiný.