Jsem prašivá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
25.3.14 21:33

@Burj Chalifa naprosto jsem nepsala nic o tom, že by se něco hroutilo. V tomto konkrétním případě, kdyby měl majitel někoho jiného, tak by to asi zdůvodnil tím, že má někoho jiného. Takhle se rozhodl iracionálně a kvůli tomu mu naskákaly vícenáklady. Jak je to celkově na trhu, samozřejmě nevím, hodnotím tuhle konkrétní situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.3.14 21:34
@kacz píše:
@Burj Chalifa naprosto jsem nepsala nic o tom, že by se něco hroutilo. V tomto konkrétním případě, kdyby měl majitel někoho jiného, tak by to asi zdůvodnil tím, že má někoho jiného. Takhle se rozhodl iracionálně a kvůli tomu mu naskákaly vícenáklady. Jak je to celkově na trhu, samozřejmě nevím, hodnotím tuhle konkrétní situaci.

Tak nemůžeš vědět, zda neměl někoho jiného v záloze. Ale je naprosto nutné respektovat přání pronajímatele, má své důvody, za které se nikomu nemusí omlouvat ani zdůvodňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.3.14 21:35

@Regina Hero ano, třeba nechce maximalizovat zisk a bylo by to od něj i rozumné, protože pronájmem už se dnes moc dobré peníze vydělat nedají. Nejspíš chce jít cestou nejmenšího rizika, protože chce byt třeba za 15 let pro dceru. To je naprosto v pořádku.
Jiná uživatelka tady spustila něco o zisku a míchala dohromady riziko a zisk, tak jsem se snažila oponovat, to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.3.14 21:36
@KackaDoup píše:
@Regina Hero tak at to nekam uvede, do pozadavku a ne ze ji to daji a pak se dozvi..

ale ten byt jí nikdo nedal, ona se jen byla podívat, realitní agentka jí byt předvedla a dál se stejně musí rozhodnout majitel bytu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.3.14 21:38
@kacz píše:
@Regina Hero ano, třeba nechce maximalizovat zisk a bylo by to od něj i rozumné, protože pronájmem už se dnes moc dobré peníze vydělat nedají. Nejspíš chce jít cestou nejmenšího rizika, protože chce byt třeba za 15 let pro dceru. To je naprosto v pořádku.
Jiná uživatelka tady spustila něco o zisku a míchala dohromady riziko a zisk, tak jsem se snažila oponovat, to je vše.

ale riziko se ziskem taky souvisí, ne?
Můžu dát maximální nájem, abych z toho měla co nejvíc, ale byt třeba bude několik měsíců prázdný… takže na tom budu stejně, jako když dám nájem menší a obsadím ho dřív… a nebo dám menší nájem, ale nájemník mi byt zničí a nebo nebude platit včas… takže v konečném výsledku na tom budu třeba hůř, než když budu mít byt půl roku prázdný a dám vyšší nájem… ono je to v podstatě vždycky riziko… ale člověk si naštěstí může vybrat sám, do čeho půjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.3.14 21:40

@Regina Hero nejméně riziková varianta nikdy není nejziskovější. Další problém pronájmu je v tom, že riziko dopředu neznáš, takže pronájem jako způsob vydělání si peněz je celkově dost nanic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.3.14 21:41

@kacz no tak ale každý zase nepronajímá byt jen kvůli zisku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.3.14 21:42

To si ale musí každý pronajímatel zvážit sám a tento konkrétní si to vyhodnotil tak, že samoživitelka pro něj určité riziko je.Pro jiného třeba nebude, případ od případu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
25.3.14 21:44

Tak já myslím, že nejlepší by bylo, aby to pronajímatel zabalil snad rovnou :zed: :zed:, nekňuba jeden

Hlavně to nebal zakladatelko Ty, hledej dál, moc se v tom emočně nekoupej, jen to bere síly..držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
25.3.14 21:44

:-( to je hrozný! přeji aby jste našli co nejdřív  :kytka:

• Citovat
  • Upravit
36504
25.3.14 21:45
@veri3110 píše:
Tak já myslím, že nejlepší by bylo, aby to pronajímatel zabalil snad rovnou :zed: :zed:, nekňuba jedenHlavně to nebal zakladatelko Ty, hledej dál, moc se v tom emočně nekoupej, jen to bere síly..držím palce

Nekňuba? Jsi fakt mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
25.3.14 21:46

@Regina Hero no jistě, třeba pro děti anebo kdyby ho manželka vykopla. Zkrátka ze strategických důvodů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup

@Burj Chalifa a ty jsi tvrda jak sutr

• Citovat
  • Upravit
473
@Burj Chalifa píše:
Nekňuba? Jsi fakt mimo.

To byl sarkasmu, reakce na zdejší sociekonomickou analýzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
25.3.14 21:49
@KackaDoup píše:
@Burj Chalifa a ty jsi tvrda jak sutr

Pronajímání je byznys jako každý jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek