Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Na druhou stranu by si pan majitel mohl uvědomit, že zrovna matka s dítětem bydlet potřebuje, takže platit bude…ale to už je jedno. Není to určitě jediný byt k pronájmu
a zakladatelko, nevěš hlavu.Je to něco přes dva roky, co jsem začínala s prckem znova a sama. Pocity: Zbytečná, neschopná, nikdo mě nebude chtít…pak mi došlo, že těch pocitů docílil bývalý manžel. Každé ponížení nám bere sebevědomí. Ber to tak-že jsi dokázala říct dost..Odhodlala ses bojovat za sebe a svou dceru. Nebude to vždy lehké. Al každé špatné období má konec a přijde dobré. Tak se neutápěj a neprodlužuj si to špatné. Bude dobře ![]()
On se blbě vyhazuje nájemník, když je tam dítě…
Pokud máš příjem, argumentovala bych tím. Máchat majiteli klidně platovým výměrem před ksichtem.
Ale taky může mít špatnou zkušenost…
A tak to nemusíš nikomu řikat. Co je komu do toho jestli jsi svobodná matka nebo ne. Jinak tě chápu, že to zamrzí kort, když se ženská odhodlá a snaží se postavit na svoje nohy no neni to jednoduchý. Držim palce.
Já myslím, že jsi statečná a nenech si vzít ideu o,,novém začátku,, kvůli člověku, kterého ani neznáš a on nezná Tebe, nejspíš měl jen strach z toho, že jako svobodná matka můžeš mít problém z financemi, tudíž z placením závazků (u nás v baráku je svobodná matka, má 3.letého syna, dluží za nájem, vodu, elektřinu celkem asi 13.000kč, takže z tohohle důvodu nejspíš má majitel obavu, vůbec tím nechci říct, že to může být Tvůj případ). Nevzdávej se a hledej dál, vše je jen o lidech, třeba hned zítra potkáš člověka, který bude ochotný Ti pomoci a jako svobodné matce např. z nájmu slevit apod., dobří lidi ještě nevymřeli
Držím palečky, ať vše dobře dopadne dobře a posílám kytičku pro štěstí ![]()
@geilens píše:
Je to sice hnusný, ale pochopitelný - je téměř jisté, že jako svobodná matka nemáš moc peněz takže se bojí o nájem
Cože? Já jsem svobodná matka, na mateřské, můj měsíční příjem včetně alimentů je asi 20.000,– Kč čistého. Myslím, že bych z toho nájem a všechno ostatní utáhla. Panu majiteli bych asi něco řekla, i když by mi to nepomohlo. To je pěkná sviňárna a nic pochopitelného na tom není. Radši si tam asi nastěhuje studenty, kteří budou dělat bordel a sousedi si budou stěžovat. Ale jemu je to jedno, on tam nebydlí.
Mám kamarádku a ta pronajímá několik bytů. nechce matky s dětmi, nechce děti, psy.. děti pláčou(tím ruší sousedy), běhají(tím ruší sousedy), psi štěkají, vyjí, kálejí(tím ruší a obtěžují sousedy)… a moje kamarádka nechce řešit, že jí sousedé budou volat, že nad nimi, vedle nich je kravál ![]()
Tak držím palce, aby se něco našlo, asi to nebude tak jednoduché. nebo hledat primárně tam, kde děti jsou? ![]()
@Anonymní píše: Řekla jsem mu že mám přes sto tisíc úspor, které sice použít nechci, ale když bude nejhůř. Na kauci i na realitku mám našetřeno cash. Bohužel, Olomouc
hm, to je pitomec ![]()
Zakladatelko, nikde to nevykládej, že jsi svobodná matka. Prostě tvůj manžel pracuje v zahraničí, nemá čas se dojít podívat, nechal to na tobě, i podepsání smlouvy nechal na tobě a bla bla bla.
No a? Tak má majitel prostě nějakou představu o svém budoucím nájemníkovi. I kdyby tam chtěl mít pouze homosexuála s růžovým čírem - jeho byt, jeho věc, tak to neřeš a hledej dál. ![]()
@21.6.2014 píše:
Mám kamarádku a ta pronajímá několik bytů. nechce matky s dětmi, nechce děti, psy.. děti pláčou(tím ruší sousedy), běhají(tím ruší sousedy), psi štěkají, vyjí, kálejí(tím ruší a obtěžují sousedy)… a moje kamarádka nechce řešit, že jí sousedé budou volat, že nad nimi, vedle nich je kravál
Tak držím palce, aby se něco našlo, asi to nebude tak jednoduché. nebo hledat primárně tam, kde děti jsou?
no jo, ale komu to pak pronajímá ![]()
Já bych asi taky netroubila, ze jsi sama…do toho mu fakt nic není ![]()
@Anonymní píše:
Jsem vzteklá a brečím a zajímá mě názor ostatních. Odešla jsem od manžela, už dvakrát mě zbil, asistovala policie. Žiju u kamarádky s dcerou a hledáme si podnájem. Dnes jsem se byla podívat na byt, fajn cena, krásný. Řekla jsem paní z realitky, že ho beru. Do hodiny volala..cituji.. „pan majitel si nepřeje svobodnou matku“. Jsem prašivá. Brečím. Jsem vzteklá. Chci si ho najít a umlátit kočárkem. Hledám bydlení už dva měsíce. Tohle je poprvé co mě opouští odhodlání o novém začátku. Nepotřebuji pomoc.. možná povzbudit. A co na to říkáte?
SVINE!!ten majitel
@Liz píše:
Mám sestru co pronajímá byt a také by bohužel nepronajala svobodné matce. Říká, že si nedovede představit jí vyhodit na ulici, kdyby jí přestala platit.
Přesně. Druhý důvod je obava, že děti zdevastují byt. Třetí - že nebude mít na nájem. Každý pronajímatel má prostě právo si nájemce vybrat.
Proč je majitel svině? Kdybych chtěla pronajmout byt, taky si budu vybírat. Nebo jsem kvůli tomu svině? Že bych tam nechtěla některou skupinu lidí? Proč? ![]()